Πέμπτη, Μαΐου 14

Οργανωμένες παραλίες: Το σενάριο να ανοίξουν εκτάκτως το Σαββατοκύριακο λόγω καύσωνα


paralies
Έκτακτο σχέδιο για να ανοίξουν εκτάκτως το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις υπόλοιπες παραλίες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένο ότι η πρόσβαση στις μη οργανωμένες παραλίες έχει επιτραπεί για το κοινό, φόβοι εκφράζονται για φαινόμενα συνωστισμού.

Για τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες είχε μιλήσει εξάλλου και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.
Απαντώντας σε ερώτημα αν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σκέφτεται να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε:
«Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού. Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό χώρο και υπό αυτό το πνεύμα θα δούμε και ένα τέτοιο μέτρο».
«Υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, οι οποίες έδειξαν ότι σε χώρους λουόμενων, στους οποίους υπήρχε πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού, αλλά και άλλων λοιμώξεων» πρόσθεσε.