Παρασκευή, Μαΐου 15

Ένοχοι για δολοφονία και βιασμό ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας 
Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και βιασμό από κοινού κρίθηκαν από το Α' Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης, δήλωσε στον ANT1: «Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» να έρχονται εδώ και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια» μιλώντας για την πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».
«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας» ανέφερε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες απάντησε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Φωτογραφίες από την αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου