Παρασκευή, Μαΐου 8

Η κρίση είναι μια ευκαιρία… διόρισε από το παράθυρο και την αδελφή της...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
ΝΕΟ ΘΕΜΑ! Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης, ο διορισμός της αδελφής της και οι αντιδράσεις...
Φαίνεται ότι όντως για κάποιους “άριστους” και αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία… Για παράδειγμα, η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, για να καλύψει τις ανάγκες, διόρισε από το παράθυρο και την αδελφή της, Ευαγγελία… Στη ΔΥΠΕ, φυσικά, όπου προΐσταται, όπως... έγραψε το Candiadoc

Είχαν γίνει και άλλο διορισμοί αυτή την εποχή της καραντίνας, λένε οι πληροφορίες, αλλά μετά από μια παρέμβαση και καταγγελία στη Βουλή από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, φαίνεται ότι επιχειρήθηκε να κλείσουν άρον άρον τα ζητήματα.
Ανάμεσα σε αυτά και ο διορισμός της αδερφής της ΔΥΠΕ Κρήτης, που, όπως λένε οι πληροφορίες, μετά που ξέφυγε το θέμα, δεν αποδέχτηκε τον διορισμό!
Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Η απάντησή της
“Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με δημοσίευμα για τον «διορισμό από το παράθυρο» συγγενικού μου προσώπου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα εξής:
Συμμετείχε στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε Δομές Υγείας, διάρκειας 24 μηνών, όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.
Η επιλογή του έγινε, έπειτα από την επίσημη δημόσια ανάρτηση των πινάκων μοριοδότησης και κατάταξης όλων των αιτούντων, από επιτροπή αξιολόγησης ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Για προσωπικούς λόγους, δεν αποδέχτηκε τη θέση για την οποία πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια και διέθετε τα απαιτούμενα μόρια.

Να σημειωθεί ότι συνυποψήφιος του που προηγείτο στην σειρά κατάταξης, δεν αποδέχτηκε τη θέση για προσωπικούς λόγους με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στο συγγενικό μου πρόσωπο (το οποίο βάσει μοριοδότησης ήταν το επόμενο στη λίστα) να λάβει τη θέση την οποία με τη σειρά του δεν αποδέχτηκε.
Ο «διορισμός από το παράθυρο», λοιπόν, αναφέρεται σε θέση που ήδη έχει πληρωθεί από τον επόμενο υποψήφιο του πίνακα κατάταξης επικουρικού προσωπικού.
Όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την συμμετοχή στην προκήρυξη και τη διαδικασία επιλογής του, με απόλυτα νόμιμα και διαφανή κριτήρια, είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.
Αξιοπερίεργο επίσης είναι ότι δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία «περί αξιοκρατίας» και αναφορές για «διορισμό από το παράθυρο» στην περίπτωση συγγενικού προσώπου βουλευτή της αντιπολίτευσης το οποίο επίσης υπέβαλε υποψηφιότητα στην ίδια προκήρυξη του υπουργείου υγείας και με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολογήθηκε και έλαβε θέση με τις ίδιες προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Ίσως κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει στην δημόσια διοίκηση να ακολουθούνται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Είναι πιθανώς οι ίδιοι που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν δημόσιες υπηρεσίες για να δώσουν ή να πάρουν «από το παράθυρο» υψηλόβαθμες θέσεις και επιδόματα.
Όσοι ψάχνουν εναγωνίως κάποιο «σκάνδαλο» στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ας το πάρουν απόφαση ότι η εποχή του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάτι για το οποίο και προσωπικά ως Διοικήτρια έχω εξαρχής δεσμευτεί στους Κρητικούς συμπολίτες μας.

Με τιμή
Λένα Μπορμπουδάκη
Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/05/blog-post_41.h