ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΟΙ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. 

Ο Κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η περιοχή «Μελισσοκομείο» είναι «γκρίζα ζώνη»: «Ο φράχτης θα κατασκευαστεί πιο μέσα».  (Από  το  Pronews).

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας, παραχώρησε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και... έριξε "βόμβες" παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η περιοχή Μελισσοκομείο έχει μετατραπεί σε "γκρίζα ζώνη", αφού ο φράχτης δεν θα κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων, αλλά πιο μέσα, με το αιτιολογικό ότι "αυτό θα μας επιτρέψει να κινηθούμε πιο γρήγορα".
Προφανώς και αν τον κατασκεύαζε στην Θεσσαλονίκη ή τη Λαμία θα κινούνταν ακόμη πιο γρήγορα...

Τότε ποιος ο λόγος του φράχτη εάν δεν κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων;
Για ποιο λόγο  γίνεται η υποχώρηση του φράχτη προς τα μέσα;
Για ποιο λόγο δεν κατασκευάζεται στην συνοριογραμμή, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες;
Πρόκειται για μια καθαρή υποχώρηση στις τουρκικές απειλές, "γκριζάροντας" ουσιαστικά με περιοχή.


Είπε πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός:
«Νομίζω ότι υπάρχει μια νευρικότητα από πλευράς  Τουρκίας σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τον φράχτη στις Καστανιές και να χτίσει και ένα νέο φράχτη στο τμήμα των Φερών εκεί δηλαδή που δεν είναι το όριο με την Τουρκία ο ίδιος ο ποταμός.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε, θα το κάνομε, όπως το κάναμε ήδη στο βόρειο τμήμα.
Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ρηματική διακοίνωση ότι θα το κάνουμε και το κάνουμε για να σας το εξηγήσω και λίγο τεχνικά θα τον κατασκευάσουμε λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, όπως έγινε ακριβώς και με το φράχτη στις Καστανιές.
Για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το που μπαίνει ο φράχτης χωρίς να σημαίνει ότι απεμπολούμε, προσοχή, το έδαφος που μεσολαβεί μεταξύ του φράχτη και της συνοριακής γραμμής, για να μπορούμε να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα»
Παράλληλα ο πρωθυπουργός «σφύριξε αδιάφορα» για την κατάληψη του ελληνικού εδάφους, υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε τίποτα στον Έβρο», για να παραδεχθεί όμως στη συνέχεια ότι υπήρξε συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων και για αυτό το λόγο έγινε διάβημα στην Τουρκία!
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Παράλληλα κατηγόρησε την Αριστερά για «υπερπατριωτισμό», υποστηρίζοντας ότι υιοθετεί «fake news» και «ακροδεξιά ρητορική»!
Στη συνέχεια αυτοδιαψεύτηκε, αδειάζοντας και τον Ν.Δένδια λέγοντας για ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας λόγω  παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων (σ.σ. που άραγε;)  σε ένα επεισόδιο που δεν έγινε ποτέ!
«Έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή.
Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή.
Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας», ενώ ο Νίκος Δένδιας, είχε υποστηρίξει ότι το διάβημα έγινε ως απάντηση σε τουρκικό διάβημα.
Είναι δυνατό να γίνει διάβημα στην Τουρκία επειδή υπήρξαν τουρκικά στρατεύματα στην... τουρκική πλευρά των συνόρων; Όχι φυσικά. Το διάβημα έγινε επειδή αυτά  μπήκαν σε ελληνικό έδαφος!
Έτσι ούτε για τον υπουργό του επί των Εξωτερικών που μίλησε για τα  «μερικές δεκάδες μέτρα», ούτε για το διάβημα που έγινε στη Τουρκία, ούτε τίποτα δεν έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφύγει τις γραμμής «Όλα καλά» θυμίζοντας Κώστα Σημίτη στα Ίμια.
Προσπάθησε δε, να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και αν αυτό συμβαίνει σε τέτοια καθ'ομολογία κυβερνητική ανεπάρκεια, φανταζόμαστε τι έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομολογία και τα γεγονότα και είναι τόσο πασιφανή!
Και βέβαια δεν είπε γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με την ελληνική σημαία στην περιοχή που τα «fake news» κατά τον ίδιο, διατείνονται ότι καταλήφθηκε αρχικά από τους Τούρκους και εν συνεχεία «γκριζαρίστηκε» από άποψη εθνικής κυριαρχίας.


Συμφωνία τύπου «Ιμίων» στον Έβρο; - Γιατί δεν δίνει φωτό με την ελληνική σημαία στην έκταση «Μελισσοκομείο» η κυβέρνηση;


Μόνο έτσι θα αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας και τα κυβερνητικά φερέφωνα προσπαθώντας να κάνουν το «άσπρο-μαύρο» διατείνονται ότι οι φωτογραφίες με τους Τούρκους στρατιώτες και τις τουρκικές εγκαταστάσεις επάνω στην περιοχή των 16 στρεμμάτων του Εβρου στην περιοχή Μελισσοκομείο είναι ψεύτικες.
Με πολλή χαρά θα υποδεχτούμε την διάψευση αν η κυβέρνηση δημοσιεύσει φωτογραφίες από την περιοχή με Έλληνες στρατιώτες και την ελληνική σημαία καρφωμένη επί του ελληνικού εδάφους.
Αυτή θα πρόκειται για την μεγαλύτερη διάψευση των «συκοφαντών».
Αφού διατείνεται ότι δεν έχει συμβεί ούτε εισβολή, ούτε κατοχή, ούτε «γκριζάρισμα» του εδάφους από άποψη εθνικής κυριαρχίας, ας δώσουν αποδείξεις τις ελληνικής κυριαρχίας.
Διότι αυτή την στιγμή το ερώτημα δεν είναι αν είναι οι Τούρκοι επάνω στην περιοχή Μελισσοκομείο.
To ερώτημα είναι αν μπορούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να επανέλθουν στο ελληνικό έδαφος ή αν έχουμε μία νέα συμφωνία τύπου «No flags-No troops» όπως συνέβη στα Ίμια.
Πρακτικά αν έχει επιτελεστεί «γκριζάρισμα» της περιοχής και ουσιαστική έξοδό της από την ελληνική εδαφική κυριαρχία.
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, οι συκοφαντίες αφορούν αυτούς που διατείνονται ότι είναι ψεύτικες οι φωτογραφίες, που δημοσίευσε το documentonews.gr και αναδημοσίευσε και το pronews.gr
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ακολουθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ.Πέτσα:

«Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, αυτό είναι ξεκάθαρο και έχει τονιστεί τις απαντήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται όπως κάναμε πάντα, να φυλάττουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά και θάλασσα».

«Δεν μπορεί να κυνηγάμε συνεχώς χίμαιρες ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δυστυχώς αναπαρήχθησαν και από ελληνικά μέσα έχουν καμία σχέση με την παρουσία ξένης δυνάμεις, εν προκειμένω Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος.

Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, οι δε εικόνες που έχουν να κάνουν με συρματοπλέγματα και άλλες τέτοιου είδους εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του φράχτη, είναι από άλλες περιοχές που υπήρχε από την επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου.

Είναι ξεκάθαρο αυτό και παρακαλώ την προσοχή όλων, να μην αναπαράγουμε την ξένη προπαγάνδα.

Θυμίζω επίσης ότι είχαμε προβεί σε ενέργειες αποστολής διαβαθμισμένων εγγράφων από το υπουργείο εξωτερικών στις πρεσβείες των μεγάλων χώρων, από τις 13 Μαρτίου προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για κατασκευασμένα στοιχεία τα οποία διακινήθηκαν σε ξένα μέσα το τελευταίο διάστημα».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_2.html