Σάββατο, Μαΐου 2

Η νέα "κανονικότητα", σύμφωνα με τους νεοφιλελέδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τους μιντιακούς παπαγάλους του καθεστώτος

Οι γραφικοί νεοφιλελέδες με τις "κανονικότητες" 

και τα "λεφτόδεντρα"

Οι γραφικοί νεοφιλελέδες με τις "κανονικότητες" και τα "λεφτόδεντρα"
Εν όψει άρσης περιοριστικών μέτρων, οι μιντιακοί παπαγάλοι του καθεστώτος άρχισαν να αναμασούν τη νέα καραμέλα της επιστροφής στην "κανονικότητα".
Η νέα "κανονικότητα", σύμφωνα με τους νεοφιλελέδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα απανταχού γνήσια τέκνα του μπαμπά Μίλτον και της μαμάς Μάγκι, περιλαμβάνει νέα λιτότητα, μισθούς πείνας, εργασιακό μεσαίωνα, απολύσεις, ανεργία, δυσθεώρητο χρέος, ρημαγμένο κοινωνικό κράτος.

Η "κανονικότητά" τους περιλαμβάνει και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα πρόθυρα της διάλυσης. 

Και αυτό, επειδή λόγω του ιδεολογικού τους φανατισμού, αρνήθηκαν να το ενισχύσουν όπως έπρεπε μέσα σ'αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς αρκέστηκαν στον εμπαιγμό μέσω επαίνων και χειροκροτημάτων για το ιατρικό προσωπικό που έδωσε, πράγματι, πολύ σκληρή μάχη.

Η νέα "κανονικότητα" άρχισε να μπολιάζεται στο DNA της κοινωνίας από τους τερατώδεις μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου ολετήρα, όταν ξέσπασε η...

οικονομική κρίση πριν από δέκα χρόνια. Έτσι, η μεσαία τάξη άρχισε να συνηθίζει στις νέες συνθήκες βαρβαρότητας που επιβλήθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες και να κρατηθεί ζωντανό το έκτρωμα του νεοφιλελευθερισμού, που εξασφαλίζει τα συμφέροντα και την κυριαρχία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.

Σε ένα ιδιότυπο "πείραμα του βατράχου", η ευρωζώνη των τραπεζικών και επιχειρηματικών λόμπι, σε συνεργασία με την ντόπια ολιγαρχία, άρχισε να βράζει τα βατράχια της μεσαίας τάξης μέσα σε νερό του οποίου η θερμοκρασία αυξάνονταν σιγά-σιγά. Για να μην καούν απότομα και πηδήξουν έξω από την κατσαρόλα, βάζοντας σε κίνδυνο το "υπέροχο" νεοφιλελέ οικοδόμημα.  Έτσι, αυτό που πριν ήταν "αδιανόητο", κατέληξε να είναι "κανονικότητα" για τους λούμπεν μικροαστούς.

Τα σιγοβρασμένα βατράχια της λούμπεν μικροαστικής τάξης επέλεξαν "κανονικότητα", όταν μετά τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα Τσίπρα και το τρίτο μνημόνιο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με εφτά μονάδες διαφορά από την δεύτερη ΝΔ, συν άλλα τέσσερα μνημονιακά κόμματα στη βουλή. Για να σιγουρέψουν οριστικά το "μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος".

Όμως μετά την εικονική έξοδο από τα μνημόνια, οι ολιγάρχες άρχισαν να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από την "κανονικότητά" τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η "κανονικότητα" άρχισε να πλασάρεται, ως έννοια, από τους μιντιακούς παπαγάλους, όταν οι ντόπιοι ολιγάρχες και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να "τσινάει" και να αρχίζει να σκαλίζει διάφορα μεγάλα σκάνδαλα. 


Έτσι, η "κανονικότητα" ταυτίστηκε με την άνοδο της Μητσοτακικής δεξιάς στην εξουσία, που θα γλίτωνε τη χώρα από τους επικίνδυνους "σταλινομαδούρους".

Και έτσι, μετά την έλευση του Κούλη, οι διάφοροι μιντιακοί παπαγάλοι, στο γνωστό τους ρόλο, άρχισαν να παπαγαλίζουν ξανά τις νεοφιλελέ γραφικότητες περί "λεφτόδεντρων", σε ρόλο εμπροσθοφυλακής ή και οπισθοφυλακής διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, θέλοντας να εξασφαλίσουν ότι η ρημαγμένη μεσαία τάξη δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει ούτε στο ελάχιστο την "κανονικότητά" τους.









Αλλά οι ασυγκράτητοι σαλτιμπάγκοι του καθεστώτος, έχοντας στερηθεί για πάνω από τέσσερα χρόνια την εξουσία, επιχείρησαν άγαρμπα να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, με αποκορύφωμα το μέγα φιάσκο των προγραμμάτων κατάρτισης.


Οι αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως και ξέφυγαν από τη στενή επιτήρηση της μιντιακής μηχανής προπαγάνδας, έφτασαν στο ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αποκαλύφτηκε, δηλαδή, πως τα "λεφτόδεντρα" υπάρχουν, αλλά προορίζονται αποκλειστικά για τις αυλές των "ημετέρων" του καθεστώτος.

Και δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι το καθεστώς επιχείρησε να κλείσει ερμητικά τα στόματα των μιντιακών παπαγάλων με ένα ακόμα "λεφτόδεντρο" 9 εκατομμυρίων, για να θάψουν, μεταξύ άλλων, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο βαθιά το φιάσκο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης.

Και μέσα σε όλα αυτά, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται (πλην του Βαρουφάκη) με το "λεφτοδάσος" των δισεκατομμυρίων που ετοιμάζονται να ρημάξουν σαν ακρίδες τα τυχοδιωκτικά παράσιτα των χρηματιστηριακών αγορών.

Και όμως, μπροστά σε όλη αυτή την παρωδία και παρόλο που όλοι περιμένουν το οικονομικό τσουνάμι μετά την άρση των μέτρων, τα εκτός τόπου και χρόνου κυβερνητικά στελέχη, μιντιακά φερέφωνα και παντός είδους σφουγγοκωλάριοι του καθεστώτος, συνεχίζουν να μιλάνε για επιστροφή στην "κανονικότητα".


Η γραφικότητά τους έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, όμως τον λογαριασμό στο τέλος θα τον πληρώσουν, ξέρετε ποιοι ...







πηγη