Δευτέρα, Μαΐου 11

Ο κιτρινογελεκάκιας ελεγκτής είχε τα χέρια στα @ρχιδι@ και…Σήμερα το πρωί στο μετρό Μοναστηράκι

metro-kinhsh-dromoS-maskes-arsh-apagoreyshs-astynomia-polites-arthrou
Σήμερα 11/05/2020, ώρα 11.16, μετρό Μοναστηράκι από είσοδο οδού Αθηνάς. Κατεβαίνω την δεύτερη κυλιόμενη προς τα ακυρωτικά μηχανήματα. 5 μέτρα από αυτά το τελευταίο σκαλοπάτι της κυλιόμενης. Δεν φοράω μάσκα. Σε ένα ακυρωτικό μία γιαγιά προσπαθεί να περάσει την κάρτα πάνω από το μηχάνημα κ΄ πίσω της στο μισό μέτρο ένα λαμόγιο περιμένει.
Στα 7 μέτρα αριστερά ο κιτρινογελεκάκιας ελεγκτής. Με βλέπει χωρίς μάσκα κ΄ κινείται προς το μέρος μου. Τον ΄κόβω΄. Σταματώ. Το ένα χέρι στην μία τσέπη για την κάρτα, το άλλο στην άλλη για την μάσκα. Την τινάζω επιδεικτικά να την δεί. Οπισθοδρομεί. Η γιαγιά εν τω μεταξύ έχει περάσει την κάρτα στο μηχάνημα. Ανοίγει η μπάρα, περνάει, και σαν σίφουνας το λαμόγιο την παρασέρνει για να προλάβει. Τρία άτομα είμαστε όλοι και όλοι. Ο κιτρινογελεκάκιας ελεγκτής στημένος στην γωνιά του με τα χέρια μπροστά όπως στην εκκλησία στο ύψος των αρχ@διών. ‘ Τώρα βλέπω ότι τα ξύνεις. Στα αυτά σου. Βλέπεις το λαμόγιο τι ζημιά κάνει. Άλλος πληρώνει και σένα και τις επιδοτήσεις των υπερχρεωμένων ΜΜΜ από κάτι κηφήνες σαν και σένα’. Κατά τα άλλα: ‘Πλήρωσε μ@λάκα φορολογούμενε΄.
Επαναλαμβάνω: Σήμερα 11/05/2020, ώρα 11.16, μετρό Μοναστηράκι από είσοδο οδού Αθηνάς. Γνωρίζουν οι διοικούντες ποιος είχε βάρδια στο σημείο. Κοινοποιήστε το. Θα πράξουν κάτι;;; Άντε και καλά κρασιά. Α.Δ.
 makeleio.gr/