Τετάρτη, Μαΐου 27

Κωνσταντίνα Σοφιανού : Η μελαχρινή ιέρεια του ίνσταγκραμ


Κορίτσι γεννημένο για πασαρέλες, η Κωνσταντίνα Σοφιανού, η οποία είναι παράδειγμα για τα μελλοντικά μοντέλα, αφού έγινε πρέσβειρα για την νόσο Αλτσχάιμερ.
Στο Mediaday μιλάει για την βοήθεια αλληλεγγύης, μέσω του τίτλου της σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, την ενδοοικογενειακή βία, τον αυστηρό Κουδουνάρη και την “χαρισματική” Χριστοπούλου.

Κωνσταντίνα πως πλήρες την απόφαση να πας σε καλλιστεία, ήταν διακαής πόθος ή λόγω της ομορφιάς σου άλλοι σε παρότρυναν;

“Τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου ζω στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της μόδας. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα μου βήματα στο χώρο, ήταν πολύ πριν τη συμμετοχή μου σε καλλιστεία ομορφιάς. Συνεπώς, μετά από τη συνεργασία μου με μεγάλα ονόματα στο χώρο, σίγουρα υπήρχε και παρότρυνση, όμως ήταν κάτι που υπήρχε σαν σκέψη στο μυαλό μου. Πήρα λοιπόν την απόφαση να συμμετάσχω σε διαγωνισμό ομορφιάς γιατί για μένα ήταν βήμα εξέλιξης”.


Έχεις φορέσει 2 κορδέλες. Αυτή που κρατάμε και είναι πιο σημαντική είναι ότι έγινες πρέσβειρα για την νόσο Αλτσχάιμερ και την ενδοοικογενειακή βία. Πες μας περισσότερα για αυτά!

“Το 2018 αποφάσισα να συμμετάσχω στα “Miss Beauty Ambassador Fore Raising Awareness” της κ. Kally Valleni. O θεσμός αυτός δεν εστιάζει αποκλειστικά στη γυναικεία ομορφιά, όμως έχει και ένα βαθύτερο σκοπό, την ευαισθητοποίηση του κοινού για κοινωνικά ζητήματα. Την χρονιά που έλαβα μέρος, σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Για μένα αυτό το ζήτημα ήταν πρόκληση, μιας και είχα προσωπική εμπειρία στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον. Στον τελικό λοιπόν, κάθε διαγωνιζόμενη καλείται να βγάλει λόγο σχετικό με το θέμα. Εγώ δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ με τον κόσμο την ιστορία μου, πάνω στην απώλεια του παππού μου από τη νόσο αυτή. Το 2018 λοιπόν, στέφθηκα “Miss Beauty Ambassador” για την Ελλάδα όμως η στέψη δεν σήμαινε το τέλος του θεσμού.

Σε συνεργασία με τη διοργανώτρια του θεσμού, κ. Kally Valleni και την πρέσβειρα της ενδοοικογενειακής βίας, Κωνσταντίνα Παγάνη, πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κόσμου για αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα, καθώς και ενέργειες αλληλεγγύης σε γηροκομεία και ιδρύματα με παιδιά”.


Ωστόσο στην δύσκολη εποχή, λόγω κορωνοϊού, έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο αυτή η βία. Πως μπορεί να μειωθεί αυτό το φαινόμενο;

“Αυτή η περίοδος που διανύουμε, λόγω κορωνοϊού, μας προκαλεί έντονο στρες και άγχος. Το Υπουργείο Υγείας πήρε κάποια μέτρα ασφαλείας, που όμως κατά κάποιο τρόπο πλήττει την οικονομία της χώρας. Οι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται και έτσι, οι πολλές υποχρεώσεις και η άγνοια για τη διάρκεια αυτών των μέτρων, δημιουργούν μία αναστάτωση. Κατά την άποψή μου, αυτός είναι ο λόγος που έκανε την εμφάνισή της η ενδοοικογενειακή βία σε αυτό το φαινόμενο. Όμως, ας μην γελιόμαστε η ενδοοικογενειακή βία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Όμως τώρα ο κόσμος είναι αποκλεισμένος, χωρίς επιλογή και ξεσπάει σε ότι θεωρεί πιο εύκολο. Αυτό που έχω εγώ να προτείνω είναι, όσο γίνεται να παίρνει το κάθε μέλος της οικογένειας τον χώρο και το χρόνο του, ώστε να αποφευχθούν οι διαμάχες μεταξύ τους και να μπορέσουν να διαχειριστούν το ζήτημα με ψυχραιμία. Τώρα είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με πράγματα που είχαμε παραμελήσει λόγω φόρτου εργασίας, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, την μουσική, τα χόμπι μας. Ακόμη, αν κάποια οικογένεια θεωρεί πως δεν μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή την πίεση, μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικές δομές (μέσω τηλεφωνικών συσκέψεων), που θα βοηθήσουν αρκετά ώστε να μπει ένα πρόγραμμα στο κάθε μέλος της οικογένειας. Η χώρα μας, και όχι μόνο, περνάει δύσκολες ώρες και το καλύτερο είναι να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι γιατί το αύριο είναι πολύ αβέβαιο”.


Πρόταση να συμμετάσχεις στο My Style Rocks είχες; Το παρακολουθείς; Υπάρχει κάποιος από τους κριτές, που κερδίζει πιο πολύ τον σεβασμό σου;

“Υπήρχαν προτάσεις για συμμετοχή σε ριάλιτι, όχι όμως στο My style Rocks. Γενικά, μου το έχουν αναφέρει αρκετά, όμως δεν είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου. Όλοι οι κριτές έχουν κερδίσει το σεβασμό μου, είναι όλοι κατάλληλοι για ένα ριάλιτι που χρειάζεται στυλ και άποψη. Όμως έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση την κ. Έλενα Χριστοπούλου, γιατί είναι πιο θετική, εκφράζεται με όμορφο τρόπο, έχει χιούμορ και με κερδίζει η ευγένεια της. Από την άλλη, ο κ. Κουδουνάρης είναι πιο απότομος και αυστηρός και ο κ. Γαβαλάς συνδυάζει άποψη και χιούμορ, που και αυτά είναι αρκετά θετικά στοιχεία”.


Ποια είναι τα τιπς ομορφιάς σου;

“Για μένα το πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό για να είναι πάντα περιποιημένο. Οι κρέμες και μάσκες ομορφιάς για μία καλή επιδερμίδα είναι το Α και το Ω για μία γυναίκα. Ομως, δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτά, καθώς η καλή διατροφή και η καλή ψυχολογία είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι, μιας και το άγχος έχει κακή επίδραση ακόμη και στην εμφάνιση μας. Όσον αφορά το στυλ, θεωρώ πως η ομορφιά κρίνεται στις λεπτομέρειες, για αυτό και τα περιποιημένα άκρα και τα αξεσουάρ θεωρώ πως δεν πρέπει να παραλείπονται”.