Δευτέρα, Μαΐου 4

Ο Κορωνοϊός τελικά, είναι ο ιός των ανατροπών και των μεγάλων αποκαλύψεων.(ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Διαβάζουμε το άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη στο Liberal.
Ο οποίος λέει τα εξής:


''Τώρα κατά πάσα πιθανότητα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση κρατισμού. Αυτό καταλαβαίνω από την Ευρώπη τουλάχιστον, όπου..
θηριώδεις εταιρείες καταφεύγουν στο κράτος για να διασωθούν. Και βέβαια, όταν το κράτος τις πληρώνει, προφανώς παίρνει και τον έλεγχο τους.''..

Προσέξτε όμως τώρα τα εξής.
Οι νεοφιλελέδες, μέχρι σήμερα μας έλεγαν πως οι οικονομίες αναπτύσσονται και γίνονται δυνατές, μόνο όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία ηγείται αυτών και τις απαγκιστρώνουν από τον προβληματικό κρατισμό.


Βεβαίως, ο Κορωνοϊός εξέθεσε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού στον τομέα της υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, όλο το βάρος το σήκωσε το ΕΣΥ κάθε χώρας και μάλιστα στην περίπτωση της Ελάδος, που θέλαμε κι αυτό να το περάσουμε στα χέρια των ιδιωτών, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όμως, όπως επισημάνει και ο Δημήτρης Καμπουράκης, το γεγονός ότι οι θηριώδεις εταιρίες που σήμερα καταφεύγουν στο κράτος για να διασωθούν, ανατρέπει τον μεγάλο νεοφιλελέ μύθο.
Ότι οι δυνατές οικονομίες δημιουργούνται μέσα αποκρατικοποιήσεις και την από ιδιωτική πρωτοβουλία.
Δυνατή οικονομία είναι αυτή που γράφει κατά καιρούς νούμερα, αλλά αυτή μπορεί να αντέξει.
Και δεν μπορεί να ξεπουλάς τα κρατικά ασημικά, μπιρ-παρά, στην ουσία να τα χαρίζεις, στους καλούς καιρούς και στην δύσκολη, να αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά το κράτος, ώστε να μη δημιουργηθεί κοινωνικό ζήτημα, σηκώνοντας όλο το βάρος.
Και όταν μιλάμε για κράτος, εννοούμε τον Έλληνα φορολογούμενο.
Αυτός είναι που το σηκώνει και οι κύριοι που μέχρι σήμερα μάζευαν τα κέρδη, την κάνουν στα δύσκολα με ελαφρά πηδηματάκια.
Αυτό όμως, ονομάζεται λαμογιά.
Τα κέρδη εμείς, τη χασούρα εσείς.
Και οι νεοφιλελέ, είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια.


 https://dovites.blogspot.com