Κόβονται τα επιδόματα και η φιλοξενία για όσους έχει τελεσφορήσει η αίτηση για το άσυλο!

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;; ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ !
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbreak.gr εντός των επόμενων ημερών με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, θα σταματήσει κάθε παροχή σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια έχει επιδοθεί η τελική απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν καταθέσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί, είτε έχουν λάβει θετική είτε αρνητική απάντηση στο αίτημα τους, θα πάψουν να λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής επίδομα, αλλά και να φιλοξενούνται στις δομές!


Είναι μία απόφαση υψηλού ρίσκου, η οποία μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στο εσωτερικό, όμως είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους – ειδικά αυτούς χωρίς προσφυγικό προφίλ – επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η στέγη και τα επιδόματα πολλές φορές μετατρέπονται σε κράχτη για ανθρώπους που δεν είναι πρόσφυγες, με αποτέλεσμα χώρες όπως η Γερμανία και η Βρετανία να αποτελούν τελικό προορισμό μεταναστευτικών ροών ακριβώς για τα βοηθήματα που δίνουν. Εις βάρος φυσικά των πραγματικών προσφύγων, που καταλήγουν να συγκατοικούν σε πολυάριθμες δομές με ανθρώπους που τα κίνητρα τους είναι καθαρά οικονομικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κίνδυνος εσωτερικής αστάθειας

Η άλλη όψη του νομίσματος βέβαια είναι το τι ακριβώς θα γίνουν όσοι ξαφνικά βρεθούν στο δρόμο, σε μία περίοδο που η Ελλάδα διανύει πρωτοφανή οικονομική κρίση. Θα βρουν δουλειά; Θα προσπαθήσουν να διαφύγουν προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη; Ή μήπως θα μετατραπούν σε έναν πυρήνα εσωτερικής αστάθειας των οποίων η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει; Ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει σκεφθεί τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου πιθανού φαινομένου.
 https://www.ksipnistere.com