Κυριακή, Μαΐου 3

Φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς και έναν τραυματία στην Κρήτη

Φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς και έναν τραυματία στην Κρήτη

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, βγήκαν τα όπλα, το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 22.00, στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια, με αποτέλεσμα, να τραυματισθούν θανάσιμα δύο άνδρες 30 και 62 ετών, ένω άλλος ένας άνδρας 30 ετών τραυματίστηκε στο πόδι.
Νεκροί είναι ένας 62χρονος, γνωστός για την ενασχόλησή του με τη λαϊκή παράδοση και τις μαντινάδες καθώς και ένας 30χρονος κτηνοτρόφος.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τα Ανώγεια κάνουν λόγο για λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί. Ο 62χρονος και ο 30χρονος που μάλιστα έμεναν και σε γειτονικά σπίτια, βρίσκονταν στην πλατεία στο Περαχώρι. Λογομάχησαν και ο 30χρονος κτηνοτρόφος "τράβηξε" όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον 62χρονο. Κάποιος ειδοποίησε τον γιο του 62χρονου, ο οποίος πήγε στο σημείο της συμπλοκής, βρήκε τον 30χρονο και τον σκότωσε.
Ο γιος του 62χρονου θύματος και φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 30χρονου έχει διαφύγει και αναζητείται.

Ο μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης
Ο μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης
Όπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος είναι ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης που στο παρελθόν διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δεύτερος νεκρός είναι ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι "Κίτρος".


Όπως είναι λογικό όλη η κοινωνία των Ανωγείων έχει αναστατωθεί.
Λίγο πριν τις 02.00 το πρωί, οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο για λόγους ασφαλείας, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.


Κλιμάκιο των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) βρίσκεται στο χωριό και στο Κέντρο Υγείας, ενώ αναμένεται να μεταβεί και εισαγγελέας ύστερα από αίτημα του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης, πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο.


Με πληροφορίες από ekriti.gr, neakriti.gr, flashnews.gr, ΑΠΕ
 zougla.gr/