Πέμπτη, Μαΐου 14

Τράγκας: Είμεθα δορυφόρος της Γερμανίας, μνημονιακό κράτος με πρωθυπουργό κάποιον που θέλει να είναι αξιόπιστος στα ταμεία της Μέρκελ

Ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε στην τύχη τους εκατομμύρια Έλληνες
Υπό τον μανδύα  δήθεν υγειονομικών κανόνων, εισάγεται στη ζωή μας μία γενικευμένη ατμόσφαιρα ολοκληρωτισμού.
Υπεύθυνοι και συνένοχοι του σημερινού πρωθυπουργού είναι μία ομάδα λοιμωξιολόγων που αμέλησε ή δεν θέλησε να πει στον κο Μητσοτάκη, τι πρόκειται να έρθει στη ζωή των Ελλήνων. Ο κος Τσιόδρας, ο κος Σύψας, ο κος Τσαγκρής  και ορισμένοι άλλοι απέκρυψαν ή δεν θέλησαν να κουβεντιάσουν με τον κο Μητσοτάκη, ότι η πρώτη αιτία θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα είναι η φτώχεια.


Ήδη εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σε ανασφάλεια, αβεβαιότητα και ανεργία, αφού βασικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός δεν λειτουργούν.  Επίσης, η κοινοβουλευτική Δημοκρατία και οι ελευθερίες των πολιτών, παρουσιάζουν εντονότατες αρρυθμίες και εκπτώσεις. Ο covid-19, όπως όλα δείχνουν, είναι περισσότερο λοιμωγόνος και τοξικός για τη Δημοκρατία, την οικονομία και τον πολιτισμό, παρά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Εκατοντάδες χιλιάδες καλλιτέχνες φυτοζωούν. Ουδεμία μορφή τέχνης λειτουργεί, εκτός από εκείνη της νοσηρής προπαγάνδας που μεταδίδει κάθε βράδυ στο δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΙ και διάφορα άλλα καλοπληρωμένα κανάλια. Το «Μένουμε στο Σπίτι» εξελίσσεται επί ημερών Μητσοτάκη, «Μένουμε Άνεργοι», «Μένουμε στο δρόμο», «Μένουμε χωρίς φαγητό».

Ο κος Τσιόδρας, ο κος Χαρδαλιάς και η ενημέρωση στις 6 προκάλεσε ήδη τις επισημάνσεις και τις αντιδράσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου. Όπως αναφέρει ο διεθνής οργανισμός ενημέρωσης, πρόκειται για μία αποστειρωμένη ενημέρωση, που γίνεται από τον κο Τσιόδρα, αφού έχει απαγορευτεί επί των ημερών του covid -19, το ελεύθερο ρεπορτάζ και η πρόσβαση των  δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας. Οι δημοσιογράφοι, όπως επισημαίνει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, πρέπει να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και μερικά από αυτά ερωτώνται  – όπως πιθανότατα σταχυολογούνται και διαμορφώνονται – από άνθρωπο του Υπουργείου. Έχει απαγορευτεί η ελεύθερη επικοινωνία και επαφή εκπροσώπων του Τύπου με τον κο Τσιόδρα, τον κο Χαρδαλιά και τον κο Κοντοζαμάνη. Πρόκειται για νέα ήθη και έθιμα, Απριλιανού Τύπου, επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προπαγάνδα φόβου που ασκείται με τον περιορισμό των ελευθεριών και των συνταγματικών δικαιωμάτων, γίνεται μονο-δίαυλα και ελεγχόμενα μετά από delivery 20 εκατομμυρίων σε συγκεκριμένα κανάλια. Παρατηρούνται επίσης, περίεργες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν τοποθέτηση καμερών μέσα σε  σχολικές αίθουσες, όπως και προώθηση προληπτικών μέτρων που αφορούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες.

Η υγειονομική Χούντα, τρέχει να νομοθετήσει εναντίον των κινητοποιήσεων που θα γεννηθούν από την ανεργία, τη φτώχεια, την κάθοδο του βιοτικού επιπέδου. Όλα τα φασιστικά μέτρα θα καλυφθούν με το επιχείρημα της πιθανής μεταδοτικότητας του ιού από διαμαρτυρόμενο σε διαμαρτυρόμενο στην περίπτωση διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως μαθαίνω, έχουν προετοιμάσει και την κατάλληλη προπαγάνδα για να πουν στο φοβισμένο κομμάτι του πληθυσμού, ότι όλες αυτές οι διαμαρτυρίες προέρχονται από επικίνδυνους ανθρώπους που δεν σέβονται τις ζωές των άλλων από πιθανή μετάδοση του ιού. Μην έχετε καμία αμφιβολία, ήδη γίνονται ασκήσεις αυτής της προπαγάνδας, αυτής της αφενημέρωσης με τις κραυγές που ακούτε, ειδικά στον ΣΚΑΙ αλλά και σε άλλα ελεγχόμενα κανάλια, για τους νεαρούς που συναθροίζονται σε διάφορες πλατείες και παίρνουν έναν καφέ και θέλουν να αναπνεύσουν ελεύθερα.

Ζούμε σε μία ατμόσφαιρα Όργουελ, που αξιοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση,  προκειμένου τα πολιτικοοικονομικά τζάκια να αντιμετωπίσουν τη βίαιη λαϊκή αντίδραση από τη διεύρυνση της φτώχειας και την αύξηση των ανισοτήτων.

Η παρούσα κυβέρνηση φοβάται επανάληψη της πλατείας των Αγανακτισμένων και ραγδαία πολιτική καθίζηση. Ο σημερινός πρωθυπουργός ψεύδεται ασύστολα, λέγοντας τους τελευταίους 3 δραματικούς μήνες ότι ενισχύει με κάθε τρόπο το σύστημα υγείας. Προσέλαβε περίπου 400 γιατρούς, ενώ χρειαζόμαστε 5 με 6 χιλιάδες και κάλυψε συγκριτικά με τις χιλιάδες οργανικές θέσεις, κάποιες θέσεις νοσηλευτών. Είμεθα δορυφόρος της Γερμανίας, μνημονιακό κράτος με πρωθυπουργό κάποιον που θέλει να είναι αξιόπιστος στα ταμεία της κυρίας Μέρκελ.

Γι’ αυτό και πρότεινε με μεγάλη ευκολία να παραμείνει ο κος Γιάννης Στουρνάρας στην τράπεζα της Ελλάδος. Η τράπεζα της Ελλάδος είναι μόνο κατ’ όνομα ελληνική. Οι βασικοί μέτοχοι από τότε που ιδρύθηκε  είναι η οικογένεια Ρότσιλντ και άλλοι θεσμικοί. Το πολύπαθο ελληνικό κράτος έχει μόνο 6%. Ο κος Στουρνάρας είναι υπάλληλος των δάνειων δυνάμεων, οι οποίοι στο πρόσωπό του –όπως και το πρόσωπο του κου Μητσοτάκη – βρίσκουν δύο έμπιστους θησαυροφύλακες των συμφερόντων τους στην κατεχόμενη οικονομικά Ελλάδα.

Ο covid-19 πιθανότατα θα είναι η κερκόπορτα για ένα 5ο μνημόνιο και για επαχθείς δανεισμούς. Ο κος Μητσοτάκης επέλεξε το lockdown και την προπαγάνδα του φόβου για να επιτύχει ένα πανελλήνιο σοκ. Ένα σοκ, όπως υπολόγισε που θα φέρει τις λιγότερες αντιδράσεις, τόσο στη μεγαλύτερη οικονομική κατοχή με ένα νέο μνημονιακό ζυγό, όσο και με μία εύκολη συναλλαγή και υποχώρηση με την Τουρκία.

Είναι πολύ πιθανό, ο αιώνιος σύμμαχος της Άγκυρας να πιέσει για μία συνολική λύση στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Μπορεί να δώσει μία οικονομική ασπιρίνη στον εμπύρετο και νοσηρό, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μία νέα Λωζάνη, γενικά σε παραχωρήσεις προς τον Ερντογάν. Ο Τούρκος έχει απόλυτη ανάγκη να αντιρροπήσει την εικόνα των ερειπίων της τουρκικής οικονομίας και την αποτυχία των στρατιωτικών επιχειρήσεών του με μία νίκη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εμπύρετος και νοσηρός μπορεί να είναι η καλύτερη περίπτωση, αφού θεωρείται πιόνι των Γερμανών. Ήδη από χθες ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται εντός 3 μηνών να κατατεμαχίσουν όλη την παράνομη αποκλειστική οικονομική ζώνη Τουρκίας – Λιβύης και στη συνέχεια να ξεκινήσουν έρευνες και γεωτρήσεις. Τόσο η διεθνής κατάσταση με τον covid-19, όσο και η πλήρης οικονομική αδυναμία της Ελλάδος, βολεύουν την καταρρέουσα Τουρκία του Ερντογάν, να δημιουργήσει ένα επεισόδιο. Ήδη με το lockdown  του Μητσοτάκη, η ελληνική οικονομία πήγε τριάντα χρόνια πίσω. Ήδη σχηματοποιείται ένας φασιστικός μανδύας, γύρω από τη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας. Το επιχείρημα «σώζουμε ζωές», μπορεί να επεκταθεί και για την εύκολη προσέλευση σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με τους Τούρκους. Δηλαδή, σε παραχωρήσεις, προκειμένου να αντιρροπήσει εντυπώσεις ο «πελάτης» των Γερμανών και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει η φιλογερμανική κυβέρνησή μας  το Βερολίνο και να πάρει ως αντάλλαγμα κάποιες οικονομικές ασπιρίνες.

Όλο αυτό που σκηνοθετείται από την κυβέρνηση, δήθεν για υγειονομικούς λόγους, στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός λαϊκού ηφαιστείου, τόσο για την πείνα, όσο και για ενδεχόμενες παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα.

Κάπου διάβασα χθες ένα βαλτό δημοσίευμα. Ένα fake news. Με προέλευση τα… «μαγειρεία» του Μαξίμου. Διάβασα ότι σκοπεύω να ανοίξω έναν τηλεοπτικό σταθμό σε συνεργασία με τον γιό γνωστού επιχειρηματία. Αυτό θα ήταν λίγο δύσκολο, γιατί έχω συμβόλαιο με το Action24 μέχρι του χρόνου και ταυτόχρονα με μία ομάδα εταιριών που προβάλλω τα προϊόντα τους.

Δεύτερον, πρόκειται να συνεχίσω στον αέρα των FM. Τρίτον, δεν έχω καμία βεντέτα με τον κο Μητσοτάκη. Ο κος Μητσοτάκης έχει στο νοσηρό μυαλό του, βεντέτα μαζί μου. Εγώ, επί δεκαετίες είμαι απέναντι στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Όσοι δεν είναι αμνήμονες, το θυμούνται,  το γνωρίζουν.   Δεν υπήρξαν εκπτώσεις για κανέναν πρωθυπουργό, ακόμη και για αυτούς με τους οποίους διατήρησα επί σειρά ετών, σχέση και φιλία.

Ακόμα και με την αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχα επαφές και είχα κάνει μαζί του μία σειρά αποκαλυπτικών και αποκλειστικών συνεντεύξεων. Και μετά το 93, που έπεσε από την εξουσία. Επίσης, διατηρούσα φιλικές σχέσεις με την αδελφή του την κα Μπακογιάννη, η οποία μου έχει παραχωρήσει δεκάδες συνεντεύξεις ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και σε διάφορα έντυπα. Δεν είναι τυχαίο και αυτό δείχνει τον πυρετό και τη νοσηρότητα, ότι πράγματι ο κος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός, που δεν μου έχει δώσει ΠΟΤΕ συνέντευξη. Φοβόταν πάντα να το κάνει ή δεν ήθελε. Δικαίωμά του. Οφείλω όμως να ομολογήσω, ότι ήμουν πάντα απέναντι στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και στη στήριξη του οργανωμένου κεφαλαίου και των τζακιών, τόσο επί εποχής αείμνηστου Μητσοτάκη, όσο και επί εποχής Κυριάκου.

Εκτιμώ, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με τα ιδεώδη του ιδρυτή του κόμματος. Δεν έχει ουδεμία σχέση με τη ΝΔ που ξέραμε. Είναι ένα σημιτογενές μόρφωμα και ο ίδιος, ως πολιτικοοικονομική σκέψη είναι απωθητικός. Δεν τον ενδιαφέρει ο λαός. Τον ενδιαφέρουν τα οικονομικά συμφέροντα της ελίτ, της οικογένειάς του και οι σχέσεις του με το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Economist οι κίνδυνοι για την επάρκεια τροφίμων είναι πολλοί. Όπως έγραψε το διεθνές έντυπο, οι πολίτες στον ανεπτυγμένο κόσμο πέρασαν 2 μήνες καραντίνα. Σε αυτό το διάστημα αναπτύχθηκαν σημαντικοί φόβοι για έλλειψη βασικών αγαθών, όπως ψωμί, βούτυρο και όσπρια, με συνέπεια αρκετά νοικοκυριά, να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες για να διασφαλίσουν την επάρκειά τους.

Χιλιάδες επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την στρατηγική τους, για να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι κίνδυνοι για την επάρκεια τροφίμων είναι πολλοί. Η παγκόσμια τροφική αλυσίδα, δοκιμάστηκε και έφτασε στα όριά της κατά την περίοδο της καραντίνας. Και όσοι μιλάνε ακόμη για lockdown ή για περιοριστικά μέτρα που εμποδίζουν την παραγωγή, είναι εντελώς δόλιοι ή ανόητοι, γιατί εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από πείνα και από ασθένειες που φέρνει η πείνα. Η παγκόσμια ζήτηση για φαγητό, έχει τριπλασιαστεί, γιατί ο παγκόσμιος πληθυσμός φτάνει τα 7,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Φανταστείτε, αυτό είναι λεπτομέρεια, πόσα περιστατικά covid-19 είχαμε, για να συμπεράνετε πόσο ελάχιστο είναι το ποσοστό των ανθρώπων, σε σχέση με τον παγκόσμιο πληθυσμό, που προσέβαλε ο ιό. Όπως λέει ο Economist, μία χούφτα χωρών ελέγχουν την αγορά ρυζιού και σιταριού. Οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ρωσία και το Βιετνάμ. Πάντως, επισημαίνει ο Economist, στην παρούσα κρίση οι κυβερνήσεις αντέδρασαν καλύτερα, από ό,τι σε προηγούμενες με διάφορες γρίπες.

Τα περισσότερα ξένα έντυπα, παρά τα όσα θέλει να προπαγανδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προβλέπουν ότι μετά τον Αύγουστο θα έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ο κος Μητσοτάκης ενθαρρύνει τις βόρειες χώρες, να έρθουν για διακοπές στην πατρίδα μας για ένδειξη αλληλεγγύης, αλλά το Βερολίνο και οι σύμμαχοί του, δεν έχουν λόγο να βιάζονται. Η Γαλλία, μάλλον στα μέσα Ιουλίου, θα αφήσει τους Γάλλους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Ο Τζόνσον έδωσε πράσινο φως για ξένους τουρίστες, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε καραντίνα 14 ημερών. Και όταν διαμαρτυρήθηκε ο Μακρόν, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει για τους Γάλλους. Αντιλαμβάνεστε το χάος και το αλαλούμ.

Επίσης τα ξένα έντυπα, και κυρίως τα Γερμανικά, εκτιμούν ότι θα είναι βαθύτατη η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και ότι ο κορωνοϊός βλάπτει σοβαρά τις ελληνικές τράπεζες. Η περίφημη Mood’ys υποβάθμισε σε σταθερό από θετικό το outlook των ελληνικών τραπεζών. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση αλλά και τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων επιχειρήσεων, επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, η ΝΔ εξαπάτησε τον εμπορικό κόσμο. Χθες ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, θα λάβουν το Μάιο, μόλις 8600 επιχειρήσεις από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας.

Όπως λένε όλοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων, η ενίσχυση του κου Μητσοτάκη είναι ψίχουλα, καθώς για παράδειγμα, για επιχείρηση με τζίρο 400.000 ευρώ και 4 εργαζόμενους δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ. Η μεθόδευση είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας.

Βέβαια, ο κος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αδειάσουμε τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, έτσι ώστε να αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε αναγκαίο δανεισμό. Σε νέο μνημόνιο». Δηλαδή, με βάση τις απαντήσεις που έδωσε ο κος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό, πρόκειται να πεθάνουν- να ισοπεδωθούν στην κυριολεξία –  εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί οικονομικά να ενισχύσει τους Έλληνες πολίτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Προσέξτε τώρα, πώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ο κος Γεραπετρίτης μπορεί να είναι και λαγός. Γιατί τη δύσκολη στιγμή, η κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί εθνική έκτακτη ανάγκη, δηλαδή το θάνατο των χιλιάδων, για να κάνει αποδεκτό ένα 5ο μνημόνιο.

Αντισταθείτε. Προστατέψτε τα Συνταγματικά σας Δικαιώματα. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς εργασία. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς Δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς πολιτισμό. Ο κος Τσιόδρας και η ομάδα των επιχορηγούμενων από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγων, έδωσαν στον κο Μητσοτάκη την αφορμή να καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Ουσιαστικά είναι συνένοχοι και θα απολογηθούν στον ελληνικό λαό, για την πλήρη και ισοπεδωτική οικονομική καταστροφή του.

Υποστηρίζουν ότι έσωσαν ζωές, ενώ στην πραγματικότητα προκάλεσαν με το lockdown και το επερχόμενο τσουνάμι φτώχειας, χιλιάδες θανάτους από μείωση του προσδόκιμου ζωής, από καθίζηση του βιοτικού επιπέδου, από γενική επιδείνωση της ψυχικής υγείας, εκατομμυρίων Ελλήνων. Έχουν εγκληματικές ευθύνες, για αυτό που συμβαίνει και πρόκειται να συμβεί.

Όλη αυτή η κατάσταση, ανοίγει τεράστια τρύπα και στην  Εθνική Άμυνα. Μαθαίνω ότι υπάρχουν κυβερνητικές σκέψεις, για την αντικατάσταση του κου Παναγιωτόπουλου με προώθηση στη θέση του, του κρυπτόμενου επιμελώς κου Κικίλια. Υπάρχει ακόμη στο μυαλό του νοσηρού, η φράση του κου Παναγιωτόπουλου: «ψυχραιμία κε Πρωθυπουργέ!». Βέβαια, μαθαίνω ότι ο κος Λαβράνος – στενός φίλος του ανιψιού – φροντίζει να παραμένει ο κος Παναγιωτόπουλος.   Ο κος Λαβράνος είναι και φίλος του κος Κοντολέοντα. Η όλη κατάσταση με τον covid-19 και το αλλοπρόσαλλο της πολιτικής σκέψης του εμπύρετου -που πρώτα στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων του  Ανατολικού Αιγαίου και μετά τα αποσύρει και οχυρώνει τις Καστανιές- έχουν ανοίξει  την όρεξη των Τούρκων.

Οργιάζει η προπαγάνδα του τουρκικού τύπου που δημιουργεί εθνικιστικό κλίμα σε βαθμό παροξυσμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα διαλέγει αυτή την εποχή, για να ανακοινώσει τον τεμαχισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να δώσει παράνομες άδειες για έρευνες και γεωτρήσεις. Κάτι που σημαίνει υφαρπαγή των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα ο διευθυντής επικοινωνίας του Προέδρου Ερντογάν, σε ανάρτηση που έκανε στο twitter έβαλε μία φωτογραφία της Αγίας Σοφίας, που έχει μετατραπεί από μουσουλμανικό τέμενος σε μουσείο το 1935 και από κάτω έγραψε : «μας έλειψε». Αυτό ερμηνεύεται πλέον από όλο τον τουρκικό τύπο, ως μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ερντογάν βλέπει έναν αδύναμο Μητσοτάκη, που παραπαίει μέσα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων.

Χθες, – από ό,τι είδα στην τηλεόραση-  ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά δήλωσε ότι θα ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Πρέπει να σας πω, ότι σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις των υπευθύνων γιατρών, όχι μόνο δεν έγιναν εκατοντάδες χειρουργεία αλλά κατέστησαν άφαντα και τα όργανα για μεταμοσχεύσεις.