Σάββατο, Μαΐου 9

Πήγαν για ... βόλτα στη Βουλιαγμένη

Στις παραλίες «ξεχύθηκαν» οι Αθηναίοι, από το πρωί του Σαββάτου, παρά τις συστάσεις των ειδικών για την τήρηση αποστάσεων και την προειδοποίηση ότι οι συναθροίσεις τιμωρούνται ακόμα και με την επιβολή προστίμων.
Την ώρα που η αστυνομία κυνηγάει όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες αλλά και έξω από μαγαζιά που σερβίρουν take away ποτά, όπως είδαμε πρόσφατα σε περιοχές
όπως το Κολωνάκι και την Κυψέλη, οι πολίτες σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου βρίσκονται από το πρωί στις παραλίες της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης, όπως αποκαλύπτει ο φακός του zougla.gr


Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν στην πλατεία Εξαρχείων. Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα, αλλά καθώς έφτασε στο σημείο ήρθε αντιμέτωπη με δεκάδες πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.
Η ανυπακοή των πολιτών να αφήσουν την πλατεία και να επιστρέψουν στο σπίτι τους προκάλεσε ένταση μεταξύ των παρευρισκομένων και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Οι πολίτες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.
Τελικά έγιναν 37 προσαγωγές από τις οποίες 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Κι ενώ το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία κυνηγούσε τους ... ανυπάκουους πολίτες, το πρωί του Σαββάτου η σχετικά μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, οδήγησε τους Αθηναίους στις παραλίες της Αττικής οι οποίοι, έχοντας μαζί τους μία πετσέτα θαλάσσης καθώς και ατομικές ομπρέλες, αγνόησαν τις συστάσεις των ειδικών.
Ήδη, στην κάθοδο της Ποσειδώνος παρατηρείται αυξημένη κίνηση, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν ίσως και το πρώτο τους μπάνιο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
https://www.zougla.gr