Κυριακή, Μαΐου 10

Άρχισαν να παραδέχονται το αυτονόητο: Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης διέσωσε (και) την Ελλάδα από τον κορωνοϊό!


Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
Με καθυστέρηση μηνών και αφού πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, άρχισε να παραδέχεται, έστω με μισόλογα, ότι το εμβόλιο της φυματίωσης έσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως και πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Σε σχετική ερώτηση για το «Αν το εμβόλιο της φυματίωσης, με το οποίο εμβολιάστηκαν οι πολίτες των χωρών που επλήγησαν ελάχιστα από τον κορωνοϊό, παρέχει κάποια προστασία από τον ιό» ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε ως εξής:
«Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχει μια βάση αλλά πρόκειται για επιδημιολογικά δεδομένα. Θα μας πάρει κάποιους μήνες για να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση.
Ισως το εμβόλιο ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς άμυνας, εσωτερικής ανόσιας πολύ σημαντικούς και έχει βρεθεί ότι η χρήση του εμβολίου BCG κατά της φυματίωσης προφυλάσσει από τις ιώσεις του αναπνευστικού στα παιδιά από παλιότερες μελέτες.
Ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε κάποιες χώρες, όπως η Ολλανδία, όπου επιστήμονες χορηγούν το εν λόγω εμβόλιο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος».
Για όσους πιστεύουν ότι ο κυβερνητικός εγκλεισμός, η κοινωνική δυστοπία, οι απαγορεύσεις και η απομόνωση ήταν η σωτηρία της Ελλάδας, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
Διαβάστε επίσης :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ” ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ! ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ!

Μια νέα επιστημονική μελέτη έχει ανακαλύψει ότι όπου ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης διασώθηκαν από τον κορωνοϊό σε σχέση με εκείνες που δεν ήταν.
 «Διαπιστώσαμε ότι οι χώρες χωρίς γενικές πολιτικές εμβολιασμού κατά του βάκιλου της φυματίωσης όπως η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο σε σύγκριση με χώρες όπου εφήρμοσαν καθολικές και μακροχρόνιες πολιτικές υποχρεωτικού και γενικού εμβολιασμού», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.
«Εξετάσαμε τα δεδομένα: οι χώρες που δεν εφάρμοσαν ποτέ έναν καθολικό εμβολιασμό με το εμβόλιο της φυματίωσης (BCG) χτυπήθηκαν σκληρότερα  από το COVID-19, με μεγάλο αριθμό θανάτων ανά κάτοικο σε σχέση με άλλες», αναφέρεται στη μελέτη
Η Ιταλία, η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, δεν έχει ποτέ εφαρμόσει καθολικό εμβολιασμό κατά της φυματίωσης. Το ίδιο και οι ΗΠΑ, η Βρετανία.
Η Ιαπωνία, η οποία έχει αναφέρει μόνο 63 θανάτους από κορωνοϊό και έχει λάβει λιγότερο αυστηρά μέτρα περιορισμού, είχε  υιοθετήσει πολιτική εμβολιασμού κατά της φυματίωσης.
Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης το Ιράν με την Ιαπωνία, δύο χώρες που έχουν εφαρμόσει τον εμβολιασμό, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους.
Η Ιαπωνία ξεκίνησε την πολιτική εμβολιασμού το 1947, ενώ η ιρανική πολιτική τέθηκε σε εφαρμογή το 1984. Η Ιαπωνία έχει περίπου 100 λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους από το Ιράν.
«Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο εμβολιασμός BCG μείωσε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε μια χώρα», προσθέτει η έρευνα.
Η διαφορά μεταξύ του αντίκτυπου του κορωνοϊού στη δυτική και την ανατολική Ευρώπη, «φωνάζει» ότι οι γενικές πολιτικές εμβολιασμού κατά της φυματίωσης επί κομμουνισμού, έσωσε τους ανατολικούς πληθυσμούς.
Ακόμα και τα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία ανήκαν τότε στην πρώην Ανατολική Γερμανία μέχρι την επανένωση του 1990, με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ έχουν χαμηλότερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.
Η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Βοσνία, η Λεττονία, η Λιθουανία, η Εσθονία κλπ. διασώθηκαν με χαμηλές απώλειες στον πληθυσμό, λόγω εμβολίου, όταν οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Βρετανίας κλπ. πλήρωναν σημαντικό ανθρώπινο τίμημα στην πανδημία.
Οπου υπήρχε πολύ κρύο ή ελάχιστη υγρασία ο κορωνοϊός, είχε έναν ακόμα λόγο να μην επιβιώνει.
Στην Ισπανία, τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον φονικό ιό στον κόσμο, μόνο μία περιοχή, η Χώρα των Βάσκων, περιλαμβάνει το εμβόλιο BCG στην επίσημη πολιτική εμβολιασμού της, σύμφωνα με τα ισπανικά ιατρικά αρχεία.
Γάλλοι επιστήμονες άρχισαν να αναπτύσσουν το εμβόλιο BCG το 1908 και οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους άρχισαν το 1921.
Το όνομα BCG, Bacillus Calmette-Guerin, προέρχεται από τα ονόματα των δύο εμπλεκόμενων βακτηριολόγων: Albert Calmette και Camille Guerin.
Η φυματίωση προκαλείται από βακτήρια που προσβάλλουν τους πνεύμονες. Οι άνθρωποι συμβάλλουν στην εξάπλωσή του όταν νοσούν και βρίσκονται σε στενή επαφή καθώς βήχουν ή φτερνίζονται.
Η φυματίωση ή η BCG είναι εξαιρετικά μολυσματική και παρότι αποτελεί προβλέψιμη και θεραπεύσιμη ασθένεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 10 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο και 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν απ’ αυτήν (είδατε κανέναν πανικό; Μήπως το νυν σκηνικό είναι «ελαφρά» στημένο. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε)!
Ο ΠΟΥ αναφέρει εξάλλου ότι η φυματίωση είναι η κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα με HIV και συνεισφέρει σημαντικά στη μικροβιακή αντοχή.
Το BCG στην περίπτωση του κορωνοϊού λειτουργεί διαφορετικά. Αντί να στοχεύει ειδικά τον ιό, αναζωογονεί ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να ενισχύσει την ικανότητά του να ανιχνεύει και να καταπολεμά τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας το εμβόλιο BCG παρέχει προστασία για έως και έξι δεκαετίες, αλλά οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με ακρίβεια αν οι ενήλικες, που είχαν εμβολιαστεί στην παιδική τους ηλικία, προστατεύονται από τον κορωνοϊό ελλείψει αποδείξεων. Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν ότι το BCB μπορεί να είναι αποτελεσματικά και κατά άλλων μολυσματικών νόσων πέραν της φυματίωσης.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The BMJ, ανέφερε ότι τα μωρά που εμβολιάστηκαν με BMG είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια το πρώτο έτος ζωής τους σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν εμβολιαστεί.
Επιστήμονες θεωρούν ότι ο λόγος που το BMG λειτουργεί ως ενισχυτής του ανοσοποιητικού συστήματος είναι επειδή είναι ένα «ζωντανό» εμβόλιο, δηλαδή κατασκευάζεται από μια αποδυναμωμένη εκδοχή του οργανισμού που προκαλεί τη φυματίωση. Τα περισσότερα σύγχρονα εμβόλια περιέχουν αδρανοποιημένα τμήματα του ιού ή του βακτηρίου, που στοχοποιούν και έτσι δεν ενισχύουν με τον ίδιο τρόπο ολόκληρο το ανοσοποιητικού σύστημα.
pronews.gr

triklopodia.gr/