Δευτέρα, Μαΐου 18

ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟΣ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ!-ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΆΝΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ--ΒΙΝΤΕΟ

Στον κατάμεστο Ι. Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο χωρίς τους γελοίους κανονισμούς της "πανδημίας" και ενώπιον εικόνας της Παναγίας ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αφόρισε τον Μητσοτάκη, την Κεραμέως και τον Χαρδαλιά!

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται να διαβάζει τον βαρύτατο Μέγα Αφορισμό «κατηραμένοι, ασυγχώρητοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι»…

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε προειδοποιήσει πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ερωτηθείσα σχετικά ανέφερε πως « ο Κορωναϊός μεταδίδεται με το σάλιο, άρα μεταδίδεται και διά τῆς Θείας Μεταλήψεως», ότι αν «δεν ανακαλέσει μέχρι και το Σάββατο και δεν ζητήσει δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα» θα προβεί στον αφορισμό!. 

Ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε αυτά ως «βλάσφημα λόγια» και στοιχειοθέτησε με βάση αυτά το πνευματικό του επιτίμιο, αλλά και στην άθλια αντιμετώπιση που έτυχε η Εκκλησία από τους τρείς αντιθέους, όλο το προηγούμενο διάστημα έως σήμερα….

Ο Μέγας Αφορισμός που επιβλήθηκε στους τρεις αντἰθεους της κυβερνητικής τρομοκρατίας σημαίνει αυτό που στην πραγματεία του ”Περί Αφορισμού” αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Χρύσανθος: Είναι επιτίμιο ακοινωνησίας αλλά τους απαγορεύει ακόμη και να εισέλθουν στο ναό και να τους συναναστρέφονται οι πιστοί!!!


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ!







ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ...ΕΒΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΤΙΘΕΩΝ!

Βέβαια η ΔΙΣεβής θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με ανακοινωθέν της γνωστοποιεί ότι ο αφορισμός των 3 είναι ανυπόστατος και ανίσχυρος γιατί δεν εκδόθηκε από αυτήν...

Στην ανακοίνωσή της, συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της,(!!!) έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Εκτός από άθεοι, είναι και δικτάτορες και αθλιότατοι, παριστάνουν ότι αγνοούν την πνευματική υπόσταση του Μεγάλου Αφορισμού και προσπαθούν με διοικητικά τερτίπια να μπαλώσουν τις πομπές τους!





Κανονικά θα έπρεπε και εκείνοι να καθαιρεθούν και να αφοριστούν γιατί πρόδωσαν τον Κύριό μας και εβλασφήμησαν κατά του Παναγίου Πνεύματος θεωρώντας ότι εντός του Ι. Ναού και μάλιστα κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μπορεί να μεταδοθεί νόσος!!!



Όσο για τα νομικίστικα διοικητικά σλάλομ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΊ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΈΣ ΤΟΥΣ, είναι παντελώς αβάσιμα...

Μιλώντας για την Σύνοδο της Ιεραρχίας, είναι φανερό ότι η ανακοίνωση γίνεται για να την χρησιμοποιήσουν οι αφορισμένοι και για να κατανοήσουν ως αντίθεοι και αδαείς που είναι περί τα εκκλησιαστικά τί σημαίνει Σύνοδος της Ιεραρχίας χρησιμοποιούν όρολογία κόμματος ή συλλόγου ή γενικής συνελεύσεως και μιλάνε για "Ολομέλεια των Μητροπολιτών"!!!

Όμως το νομικίστικο τερτίπι που μεταχειρίστηκαν είναι διάτρητο, άσε που θα γυρίσει ως μπούμερανγκ εναντίον τους!

Τώρα θυμήθηκαν το άρθρο 4 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος; Για τον Αφορισμό ισχύει αλλά για το κλείσιμο των Εκκλησιών δεν ισχύει; Γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν συνεκάλεσαν την Ι.Σ.Ι.;

Τώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τους πολεμίους του Χριστού, επειδή εκβιάζονται από αυτούς, τώρα το θυμούνται;
Έ λοιπόν διοικητικά ισχύει και αυτό σημαίνει απλά ότι δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ναοί να διαβάσουν τον Μέγα Αφορισμό! Τελεία. 
Η πνευματική υπόστασίς του και η ισχύς του όμως είναι τεράστια!







Εις μάτην προσπαθούν να τον αποδυναμώσουν



Και για να καταλάβει κανείς πόσο ισχυρός είναι ο Μέγας Αφορισμός παρά αρχιερέως, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην μεγάλη συγχωρετική ευχή που διαβάζεται υπό επισκόπου στην Νεκρώσιμη Ακολουθία:


«...είτε ύπό, κατάραν πατρός ή μητρός, είτε τω ίδίω άναθέματι ύπέπεσεν ό δούλος σου ούτος (δείνα) είτε τίνα των ιερωμένων παρεπϊκρανε, καί παρ' αύτοϋ δεσμόν άλυτον έδέξατο, είτε υπό Άρχιερέως βαρυτάτω άφορισμώ περιέπεσε καί αμέλεια ή ραθυμία  χρησάμενος, ουκ έτυχε συγχωρήσεως, συγχώρησαν αύτώ δι' έμου του αμαρτωλούκαι αναξίου δούλου σου· και το μεν σώμα αυτού εις τα εξ ων συνετέθη διάλυσον... ».

Αυτά τα αυτονόητα τα έχουν διαβάσει άπειρες φορές προσκεκλημένοι σε κηδείες αλλά και σε 40θήμερα μνημόσυνα, όπου με το αζημίωτο λαμπρύνουν τις τελετές, αλλά τώρα κάνουν πως δεν τα θυμούνται...

ΔΕΝ ΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΝ ΛΥΤΙΚΗ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ!

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΟΓΝΩΣΤΗΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΟΥΝ ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΔΙΑΛΥΤΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ!



ΔΙΣ...ΤΥΧΕΙΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ (ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ) ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ (Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ)!


ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! 




ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΟ!