Τρίτη, Μαΐου 12

Τον αυτοκτόνησαν; Θρίλερ με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο που βρίσκεται στη λίστα του Forbes

rosos-megistanas-autoktonia
Μυστήριο με Ρώσο δισεκατομμυριούχο που αυτοκτόνησε – Ήταν στη λίστα του Forbes
Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση που θέλει τον Ντμίτρι Μπόσοφ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στη λίστα του Forbes, να έχει βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο 52χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα, ενώ βρισκόταν στην 86η θέση των πλουσιότερων επιχειρηματιών από τη χώρα του σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, αλλά και στην 1.851η σε όλο τον πλανήτη.
Όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ της Ρωσίας, οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του, στο εξοχικό του σπίτι, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας.
Η σορός του εντοπίστηκε στις 6 Μαΐου από συγγενείς του στον χώρο του σπιτιού.
Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock 19 gen 4, καθώς και ένα γράμμα, το περιεχόμενό του οποίου δεν έγινε γνωστό.
Ο Μπόσφο έγινε το 1997 συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek. Επίσης, ήταν γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκει» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Ήταν βασικό μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG, όπως επίσης και της Vostokugol, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στη Σιβηρία.