Δευτέρα, Μαΐου 25

Ανοίγει (μετά το lockdown) το κράτος που παραμένει θεόκλειστο 2 αιώνες τώρα!--Η αντίστροφη μέτρηση προς την ολοσχερή χρεοκοπία μόλις ξεκίνησε…

Αυτή τη φορά οι δανειστές θα επιστρέψουν πιο άγριοι από ποτέ--Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ταλαίπωροι ότι έχουμε μπει σε έναν δαιμονισμένο και μυστηριακό επιταχυντή;

Aνοίγει λέει σιγά σιγά η Ελλάδα. Ανοίγουν τα δημοτικά, ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, ανοίγουν οι παραλίες, ανοίγουν τα αεροδρόμια, ασβεστώνουν τα μυκονιάτικα σοκάκια οι αλλοδαπές γριούλες που ασπρίσαν από τα χρόνια της παραμονής τους στο νησί, ανοίγουν, ανοίγουν, ανοίγουν.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Τι διάολο ανοίγει όμως σε μια οικονομία που είναι δύο αιώνες τώρα κλειστή, πελατειακή, διεφθαρμένη, μιας παρεούλας νταλαβέρι-όχι πάντα της ίδιας αλλά με προσθαφαιρέσεις.
Τι ανοίγει ρε παιδιά σε ένα κράτος καταχρεωμένων πολιτών οι οποίοι έρχονται στον κόσμο,
μεγαλώνουν, παντρεύονται αποκτούν παιδιά, εγγόνια, αυτά με τη σειρά τους μεγαλώνουν κάνουν τις δικές τους οικογένειες αλλά το βιολί συνεχίζεται. Ποιο βιολί; Το βιολί του ζαβού πελατειακού κράτους των ολίγων, της διαπλοκής, των κολλητών, της δικών μας παιδιών και των άλλων.
Ποιοι είναι οι άλλοι ρε παιδιά; Μα εκείνοι που κυβερνούσαν πριν από μας και εάν ξανακυβερνήσουν εμείς θα γίνουμε οι άλλοι. Και η ζωή συνεχίζεται σε ένα κράτος-χοτζέτι και αναρωτιέσαι τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πάψει αυτός ο υπεραιώνιος νταλκάς; ΘΑ μειώσει μας λέει ο Σταικούρας τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές από το φθινόπωρο. Ποιο φθινόπωρο ρε ταλαίπωρε;
Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην υπάρχει φθινόπωρο. Να μην υπάρχεις, να μην υπάρχω, να μην υπάρχουμε καθότι μετά τον Covid-19 δεν ισχύει το όσο υπάρχεις θα υπάρχω.
Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ταλαίπωροι ότι έχουμε μπει σε έναν δαιμονισμένο και μυστηριακό επιταχυντή; Σε ένα σκοτεινό επιταχυντή με άγριες και ανεξερεύνητες διαθέσεις; Σε έναν επιταχυντή που είναι ισχυρότερος από την δήθεν νέα τάξη και από τα οποιαδήποτε δήθεν ισχυρά λόμπι που υποτίθεται ότι κυβερνάνε τον κόσμο.
Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν σταθερές παρότι η μοναδική δική σας σταθερά είναι ο φίλος μου ο Γιώργης ο Αυτιάς. Ο Αυτιάς είναι η μόνη σταθερή αξία του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Αντε και ο Παπαδάκης. Ολη η ζωή τους μια λέζα στον Αυτιά.
Η ΝΔ βγήκε με σκοπό να μεταρρυθμίσει το κράτος, να μειώσει τους χυδαίους φόρους και τις χυδαίες ασφαλιστικές εισφορές, να κάνει την δικαιοσύνη πραγματικά ανεξάρτητη να δώσει την αίσθηση ενός αξιόπιστου για ξένους επενδυτές κράτους. Κι όμως σε ένα χρόνο-εάν θα έχουμε επιβιώσει-αυτό το κράτος συμπληρώνει 2 αιώνες ζωής στη διάρκεια των οποίων παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο.
Πρόκειται για τόσο σαρδανάπαλο κράτος που 2 αιώνες εκ της ιδρύσεώς του εξακολουθεί να περιμένει από τον Τουρισμό για να κονομήσει κάνα τάλαρο ώστε να ξεχρεώσει κάτι κόκκους άμμου από τις ιλιγγιώδεις οροσειρές του εξωτερικού και εσωτερικού του χρέους. Αυτό το σαρδανάπαλο κράτος έχει εναποθέσει την σωτηρία του στον ήλιο που ζεσταίνει τη θάλασσα και στη φύση που του χαρίστηκε απλόχερα.
Δηλαδή αυτό το σαρδανάπαλο κράτος έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο. Οταν δε ανέλαβε ο Κυριάκος την διακυβέρνηση πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ότι είτε δεν έχει τα κότσια είτε δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Ετσι το μόνο που φρόντισε να ενισχύσει είναι την οικοδομή. Να κόβονται τα δένδρα όπως κάνει με πρωτοφανή μανία ο δήμαρχος στα 3Β για να χτίζονται πολυκατοικίες που τις αγοράζουν οι Κινέζοι και οι λοιπές φυλές του πλανήτη που θέλουν να πεθάνουν σε ένα ωραίο κλίμα.
Μπετά και τουρισμός. Αυτά είναι τα έσοδα ενός σαρδανάπαλου κράτους που καταφέρνει και αφομοιώνει οποιονδήποτε βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για το σαρδανάπαλο κράτος που πριν τον Covid-19 έστελνε τα καλοκαίρια τους αναξιολόγητους (αρνούνται να αξιολογηθούν) ελεγκτές του ΣΔΟΕ να βάλουν πρόστιμα στα μαγαζιά της εστίασης που δεν κόβουν αποδείξεις. Αλλά τι αποδείξεις να κόψει ένα μαγαζί εστίασης με τέτοιους φόρους, τέτοιο ΦΠΑ, τέτοιες απαιτήσεις από τον δήμο και πάει λέγοντας.
Το πιο σοκαριστικό όμως σ΄αυτή τη συγκυρία είναι το γεγονός ότι ο Covid-19 δεν δίδαξε τους δικούς μας το πιο χειροπιαστό μάθημα: Oλα είναι τώρα!
Τι σημαίνει θα μειώσετε τους φόρους από το φθινόπωρο που μπορεί η γη να σχιστεί στα δύο σαν καρπούζι και μετά στα 4 και πάει λέγοντας. Ολα είναι τώρα. Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι πολίτες αγόρασαν την προεκλογική του εξαγγελία για μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει αύριο βρε καλικατζαραίοι; Ενα μπαμ στον Εβρο, ένα Μάτι, ένας ολέθριος τυφώνας, αρκεί να μας φέρει 100 χρόνια πίσω.
Οπως έχουμε επισημάνει κατ΄επανάληψη η εγχώρια αγορά ήταν γονατισμένη από τον Δεκέμβριο του 2019-πριν κάνει αισθητή την παρουσία του ο Covid-19 στη χώρα μας. Και είχε γονατίσει γιατί οι καταναλωτές είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη μεταρρυθμιστική δεινότητα της κυβέρνησης. Τα ταμεία των καταστημάτων είχαν στεγνώσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Απλά ο ερχομός του Covid-19 στη χώρα μας έδωσε την ευκαιρία στον Κυριάκο (του πιστώνουμε ότι μας έσωσε προς το παρόν) να κάνει μία δεύτερη επιτυχία μετά από εκείνη της αντιμετώπισης των μεταναστών στον Εβρο. Την ίδια στιγμή όμως οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην Οικονομία είναι για κλάματα. Και γι΄αυτό φέρει ευθύνες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παρά τις επιδόσεις του παραμένει πρωθυπουργός ενός άθλιου φορομπηχτικού κράτους που τα παίρνει από παντού και τα δίνει σε μια χούφτα οικογένειες να τα βγάζουν στις Ελβετίες ώστε να μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στα LSΕ την τέχνη της αρπαχτής και σόι πάει το σαρδανάπαλο βασίλειο.
Εφτασε όμως ΤΩΡΑ η ώρα το συγκεκριμένο αμεταρρύθμιστο κράτος να υποστεί μία πανωλεθρία: Πολύ δύσκολα αυτό το πελατειακό κράτος θα ξαναδεί χαρά στα σκέλια του-δηλαδή τα έσοδα που είχε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης από τον τουρισμό αλλά και τους φόρους. Τέρμα τα δίφραγκα. Το αμεταρρύθμιστο πελατειακό κράτος πολύ σύντομα θα σωριαστεί με πάταγο. Αυτή τη φορά όμως οι δανειστές θα επιστρέψουν πιο άγριοι από ποτέ. Θα επιστρέψουν για το ολοκληρωτικό ξεδόντιασμα-για την ακρίβεια για την διανομή των ιματίων. Θέλουμε να πούμε με απλά λόγια ότι πρόκειται για fake άνοιγμα. Κανείς ξένος σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να έλθει εδώ για δουλειές και το βλέπουμε αυτό άλλωστε άσχετα εάν σφυρίζουμε αδιάφορα στα ΜΜΕ. Ραντιέρηδες και πάσης φύσεως αχυράνθρωποι εμφανίζονται στο Πακιστάν των Βαλκανίων σαν επενδυτές.
Η αντίστροφη μέτρηση προς την ολοσχερή χρεοκοπία μόλις ξεκίνησε…

 https://kourdistoportocali.com/