Η Ελλάδα της «μετά καραντίνας» εποχή: 1.000 οικογένειες στην Πάτρα επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια

Ένας ηλικιωμένος λιποθύμησε στον Βόλο, ένα 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Τι κοινό έχουν και οι δύο περιπτώσεις; Την πείνα! Πείνα την οποία βιώνουν οι Έλληνες μετά το τέλος της καραντίνας.

Μεμονωμένα περιστατικά; Μάλλον όχι!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας οι Έλληνες έχουν «βυθιστεί» στην φτώχεια, την ανεργία και την πείνα.


Ενδεικτικά, στην Πάτρα περισσότερες από 1.000 οικογένειες καλύπτουν τις ανάγκες τους για να επιβιώσουν εξασφαλίζοντας το καθημερινό φαγητό τους από την τράπεζα τροφίμων και τα συσσίτια που λειτουργούν στην πόλη! Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν προστεθεί άλλες 70 οικογένειες στις λίστες αυτών που χρειάζονται οικονομικά βοηθήματα και βοήθεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Παράλληλα στην Πάτρα υπάρχει έκρηξη της ανεργίας και του αριθμού των ατόμων που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 27.000 κάτοικοι της πόλης είναι ενταγμένοι στο σύστημα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης!
Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα παιδιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 1.000 είναι ενταγμένα στο σύστημα διανομής δεκατιανού. Ωστόσο, δεν είναι γνωστός -καθώς δεν έχει καταγραφεί επίσημα- ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τροφή, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος.