Τετάρτη, Ιουνίου 24

107 χρόνια μετά την μάχη Κιλκίς-Λαχανά, όταν οι Έλληνες θυσιάστηκαν για την Μακεδονία.

107 χρόνια μετά την μάχη Κιλκίς-Λαχανά,  όταν οι Έλληνες θυσιάστηκαν για την Μακεδονία.
107 χρόνια μετά την μάχη Κιλκίς-Λαχανά,
όταν οι Έλληνες θυσιάστηκαν για την Μακεδονία.

Την Κυριακή, 21/6/2020 αντιπροσωπεία μελών της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ από την Τοπική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 107 ετών από τη μάχη του Κιλκίς – Λαχανά, τη φονικότερη των Βαλκανικών πολέμων. 8.828 ήταν οι Έλληνες νεκροί και τραυματίες. Όμως ο στρατός μας εμπόδισε τους Βούλγαρους από το να καταλάβουν την Ανατολική Μακεδονία και να ιδρύσουν τη Μεγάλη Βουλγαρία που ονειρευόντουσαν.

Η μάχη του Κιλκίς – Λαχανά, παρόλο που είναι η σημαντικότερη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, απουσιάζει από τη διδακτέα ύλη των σχολείων. Ίσως για να μην αντιληφθούν τα παιδιά μας πόσο μεγάλο ήταν το τίμημα που πλήρωσαν οι πρόγονοί τους για να κρατήσουν ελληνική την Μακεδονία και να μην αντιδρούν στον διαγωνισμό εθνικής μειοδοσίας στον οποίο επιδίδονται οι σημερινές κυβερνήσεις.
Αυτή την εποχή, που η χώρα μας αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας σε συνδυασμό με την εισβολή χιλιάδων Μουσουλμάνων καθοδηγούμενων (και) από την Τουρκία, η τιμή που αποτίσαμε στους ήρωες της μάχης του Κιλκίς – Λαχανά, έχει έναν ευρύτερο συμβολισμό: αν δεν είσαι διατεθειμένος να υπερασπίσεις τη χώρα σου, δεν θα την έχεις για πολύ.
Το 2020, οι εισβολείς δεν είναι οι βουλγαρικές ταξιαρχίες. Είναι τυχοδιώκτες πάσης φύσως και τζιχαντιστές συγκαλυμμένοι ή απροκάλυπτοι, που προωθούνται συστηματικά στη χώρα από κάθε γωνιά της γης, με στόχο την άλωσή της εκ των έσω και την υποδούλωσή της στο Ισλάμ με… δημοκρατικές διαδικασίες. Με όπλο τις αθρόες γεννήσεις και με τις ασπόνδυλες κυβερνήσεις της πολιτικής ορθότητας σε ρόλο αρωγού και… χρηματοδότη της εισβολής, αυτά που διέσωσαν οι παππούδες μας με αίμα, κινδυνεύουν να παραδοθούν αμαχητί στον εσωτερικό εχθρό, επειδή έχουμε τη σφαλερή εντύπωση πως η Δημοκρατία είναι άτρωτη.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να αναλογιστούν πόσο πολύ κόστισε η ελευθερία που απολαμβάνουμε. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να στρώνει κόκκινο χαλί στους εισβολείς. Καλούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας να εντάξει στη διδακτέα ύλη όλες τις μεγάλες μάχες του Έθνους, στρατιωτικές και πολιτικές, που καθόρισαν τη σύγχρονη ιστορία μας. Μόνο έτσι το αίμα που έχυσαν, σε λιγότερο από τρεις μέρες, 8.828 νέοι Έλληνες στη μάχη του Κιλκίς – Λαχανά θα βρει τη δικαίωσή του.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!
Τοπική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας
http://polis24.gr