Δευτέρα, Ιουνίου 29

Σε εγρήγορση για ανασχηματισμό από 1η Ιουλίου


Μέσω τρίτων διαμηνύει στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις προθέσεις του ακόμα και όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα.
Ο εκ των εμπίστων του Μαξίμου υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επανέφερε το θέμα του ανασχηματισμού, αφού αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha πως από 1η Ιουλίου οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να βρίσκονται σε καθεστώς εγρήγορσης λόγω
εξελίξεων.
Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο, όχι όσο είσαι μέσα στην κρίση. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τον τουρισμό αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος κι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα προχωρήσει σε αυτή τη διόρθωση».
Επίσης, ο υπουργός επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής, όπως αποδείχτηκε μετά την πανδημία, και σκοπός της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.
«Το Υπουργείο Υγείας το αντιλαμβανόμασταν ως ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής και λόγω της κρίσης αποδείχτηκε πως είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζεται σε κατεξοχήν τεχνοκρατικά δεδομένα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με τρόπο που να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.
Θυμίζουμε ότι είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης που πριν από 15 ημέρες είχε αναστατώσει και πάλι το πολιτικό σκηνικό, και ιδιαίτερα το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με τα φιλόδοξα ή επίδοξα στελέχη να «ράβουν καινούρια κουστούμια».
Αμέσως μετά και από το Ισραήλ, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επανήλθε στο θέμα, μιλώντας με γρίφους, είναι η αλήθεια, και κάνοντας λόγο αυτή τη φορά για «διορθωτικές κινήσεις». Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν πως τις αποφάσεις του τις παίρνει πάντα περιπλανώμενος στο βουνό. Λόγω εποχής οι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός θα λάβει αυτές τις αποφάσεις περιοριζόμενος σε κάποια βόλτα στη θάλασσα.
Η δεύτερη επέμβαση Γεραπετρίτη σημαίνει πως τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προβεί στις «διορθωτικές κινήσεις» εντός των επομένων ημερών και, όπως πιστεύεται, εντός περιόδου ουδετέρου χρόνου, αφού από την πρώτη Ιουλίου και τυπικά αίρονται και τα τελευταία μέτρα λόγω κορωνοϊού.ζougla.gr/