Τετάρτη, Ιουνίου 10

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ – ΕΣΤΗΣΑΝ 32 ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Λ@ΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ “ΧΑΙΡΕΤΑΙ” ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ 32 ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ – ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ;;;

720_229441_f05dbac4ac-907d874f2d0bc7c8
Ούτε λίγο ούτε πολύ, από την Κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι κάνουν με το λ@θρομεταναστευτικό, ενώ στην ουσία αυτό που γίνεται, είναι να γεμίζουν την ενδοχώρα με λ@θραίους αντί να τους ξαποστείλουν. Δεν κάνουν λοιπόν τίποτα παραπάνω από το να μας δουλεύουν ομαδικώς ή να νομίζουν τέλος πάντων ότι το καταφέρνουν.

“Η ικανότητα στην άσκηση διοίκησης και η δυνατότητα να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες, είναι τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας”, επεσήμανε λοιπόν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, κ. Καμίνη, σχετικά με την διαδικασία επιλογής των 32 διοικητών, ο κ. Μηταράκης τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μπορούν να σηκώσουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο».
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το ΚΙΝΑΛ με τον τρόπο που έχει ψηφίσει σε νομοσχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μάλλον τίθεται υπέρ των ΜΚΟ και όχι υπέρ της ελληνικής πολιτείας. Εμείς από τις 24 Μαρτίου συστήσαμε τη νομική οντότητα 32 υφισταμένων δομών με στόχο να αναλάβει η ελληνική πολιτεία τη διαχείρισή τους».
Μάλιστα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπενθύμισε στον κ. Καμίνη πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Αθηναίων είχε «υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να κάνουν το έργο του μεταναστευτικού στο Δήμο μέσω των οποίων προσέλαβε 190 μετακλητούς της επιλογής του” και κατέληξε ρωτώντας τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ: “Πάλι δεν είπατε τίποτα για το θέμα του ελέγχου των ΜΚΟ. Εσείς ως ΚΙΝΑΛ είστε υπέρ των ΜΚΟ ή θεωρείτε ότι οι ΜΚΟ πρέπει να διαχειριστούν τελικά το μεταναστευτικό;»makeleio.gr