Τετάρτη, Ιουνίου 3

Σοκ για τον ελληνικό τουρισμό---Η πτήση από το Κατάρ φέρνει την Ελλάδα μία ανάσα από το 5ο Μνημόνιο

Η πτήση από το Κατάρ φέρνει την Ελλάδα μία ανάσα από το 5ο Μνημόνιο

Η Κύπρος ζήτησε ήδη νέο μνημόνιο!
Κι όμως παρότι σφυρίζουμε αδιάφορα βρισκόμαστε εκ νέου μία ανάσα από το 5ο Μνημόνιο. Το πρώτο σκοτεινό σημάδι στον ουρανό του ελληνικού καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του.
Από τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη
Η περίφημη πτήση από το Κατάρ με τα 12 νέα κρούσματα από τα 19 να αφορούν σε ταξιδιώτες της συγκεκριμένης πτήσης έκοψε τα φτερά της κυβερνητικής αισιοδοξίας για ένα θερμό τουριστικά καλοκαίρι. Το ίδιο δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από το Ισραήλ και αφορούν
την επαναλειτουργία των σχολείων η οποία συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές και προσωπικό.
Στην Ελλάδα από το σύνολο των 2.937 κρουσμάτων, 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Όπως ενημέρωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα 12 νέα κρούσματα που αφίχθησαν από το εξωτερικό, βρίσκονται στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, και εντοπίστηκαν κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.
Στη Γαλλία τώρα ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε τους 100 για πρώτη φορά εδώ και 13 ημέρες, μια αύξηση που περιλαμβάνει ξανά δεδομένα από τους οίκους ευγηρίας, έπειτα από μια διακοπή τριών ημερών.
Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 107 ή 0,4% και ανέρχεται πλέον σε 28.940, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.
Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι, για πρώτη φορά έπειτα από 11 εβδομάδες, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.
Το υπουργείο ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 260 και πλέον ή 1,8%, στους 14.028 και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 49 ή 3,8%, στους 1.253
Το Ισραήλ σημείωσε άνοδο στις περιπτώσεις κοροναϊού καθώς άρχισε να αρνείται περιορισμούς σε εστιατόρια, μπαρ, τουριστικά αξιοθέατα και άλλες επιχειρήσεις. Παρά την ανοδική πορεία, ο αριθμός των ασθενών COVID-19 στη χώρα παραμένει χαμηλός. 17.285 είναι τα κρούσματα στο Ισραήλ ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 290 άνθρωποι.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα επανεξετάσει το ζήτημα του κλεισίματος εκ νέου των σχολείων στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτε λιγότερο από το γεγονός ότι ανατρέπονται οι θετικές προβλέψεις για το ελληνικό καλοκαίρι και με τρόμο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το νέο lockdown. Πριν από αυτό όμως η κυβέρνηση της Κύπρου δηλώνει πρόθυμη να λάβει νέο δάνειο από το πακέτο των 240 δισ. ευρώ του ESM. Υπέρ ανάλογου δανείου για την Ελλάδα είναι και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας. Εάν ο τουρισμός ναυαγήσει εντελώς το δάνειο και το νέο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτα.
Ολα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες των εγχωρίων πολιτικάντηδων οι οποίοι αρνούνται να μεταρρυθμίσουν το πελατειακό-φορομπηχτικό κράτος…Μείνετε συντονισμένοι, το ελληνικό ταξίδι προς την πρόσκρουση με το παγόβουνο συνεχίζεται…
kourdistoportocali.com