ΣΟΚ ΣΤΟ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” – ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 91 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΧΑ. ΕΝΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ – ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

coronavirus-italy-temperature
Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines από τη Ντόχα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ήταν τα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

 makeleio.gr