Κυριακή, Ιουνίου 28

Δύσκολες ώρες για τον Ερρίκο Πετιλόν! Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής!

Errikos_Petilon
Καλεσμένος στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του OPEN βρέθηκε ο Ερρίκος Πετιλόν, ο οποίος μίλησε τη μάχη που έδωσε με τις ουσίες. Το πρώην μοντέλο έχει βιώσει μία πολυτάραχη ζωή, όντας στα φώτα της δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περπάτησε στις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου, ενώ έγινε εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τον ερωτεύτηκε η Ursula Andersen, ενώ διατηρούσε σχέση με την πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό.

Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1961. Από μικρή ηλικία έζησε μέσα στα πλούτη και τη χλιδή. Ο πατέρας του ήταν έμπορος καλλυντικών. Ο Ερρίκος μοίραζε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κηφισιά και στο Παρίσι, ενώ σχεδόν όλα τα νεανικά του καλοκαίρια τα πέρασε στη Μύκονο. Η εφηβεία του, αλλά και η τρίτη δεκαετία της ζωής του οριοθετήθηκαν μέσα σε λαμπερά πάρτι με αιθέριες υπάρξεις στο πλευρό του και ταξίδια με σημαίνοντες Έλληνες επιχειρηματίες. Λίγο πριν κλείσει τα 30, το πρώην μοντέλο είδε τη ζωή του να ανατρέπεται. Ο πατέρας του καταστράφηκε οικονομικά και μπήκε στη φυλακή για χρέη προς το δημόσιο. Ήταν 85 ετών και ο Ερρίκος 27. Ο Πετιλόν έκανε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν πάλεψε μόνος του.
Η μανιοκατάθλιψη και το φλερτ με τα ναρκωτικά
Άρχισε να κάνει χρήση ουσιών σε νεαρή ηλικία για να πειραματιστεί. Στην αρχή φάνταζε αθώα και ακίνδυνη. Ωστόσο, η μανιοκατάθλιψη με την οποία διαγνώστηκε αργότερα περιέπλεξε πολύ το φαινομενικά αθώο φλερτ του με τις ουσίες. Ο ίδιος θεωρεί σήμερα ότι το ψυχικό νόσημα ήταν εκείνο που τον οδήγησε στην εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες. Ο άντρας, που βίωσε τα πάντα, ζει πλέον μια ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα και απαλλαγμένος από τους δαίμονες του. Έπειτα από έξι μήνες σε κέντρο απεξάρτησης, είναι άλλος άνθρωπος.
«Τα φάρμακά μου κοστίζουν 200 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, ζω με την Πρόνοια. Τα χρήματα φτάνουν, δε φτάνουν. Παράλληλα, φιλοξενούμαι από έναν φίλο που ολοκλήρωσε την ίδια θεραπεία που έκανε και αυτός στο κέντρο απεξάρτησης. Επειδή έκατσα στο κέντρο 6,5 μήνες ξανά, μαζεύτηκαν κάποια χρήματα για να ζω με κάποιον τρόπο» ανέφερε ο Ερρίκος Πετιλόν. Για τη σχέση με τον γιο του υπογράμμισε: «Με το γιο μου έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Εκείνος δεν κάνει ούτε τσιγάρο. Του έχω περιγράψει τι μου έχει συμβεί. Η μητέρα του είναι εξαιρετική γυναίκα και δεν του μίλησε άσχημα για τον πατέρα του. Τώρα που μεγάλωσε του είπα όλη την αλήθεια. Ο γιος μου με αγαπάει πολύ. Φοβήθηκα μήπως πέσει και αυτός στα ναρκωτικά, αλλά η μητέρα του τον μεγάλωσε πολύ σωστά, οπότε μου έφυγε κατευθείαν αυτή η σκέψη».

makeleio.gr