Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ

Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
Image by Gerd Altmann from Pixabay Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ

Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να ελέγχουν σημαντικά βήματα στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ. Τα συγκεκριμένα κύτταρα ονομάζονται περικύτταρα και μπορούν να αποτελέσουν τον επόμενο στόχο στη θεραπεία της νόσου.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που καταδεικνύει πώς το αγγειακό σύστημα του εγκεφάλου συμβάλλει στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.
Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τη νευροεκφυλιστική νόσο, οι ερευνητές μελετούν στη βάθος την παθολογία της ώστε να επιβραδύνουν την επιδείνωση των συμπτωμάτων.
Νευροεκφυλιστικές ασθένειες~Ποιοί παράγοντες ευνοούν την εκδήλωση και ποιοί την προλαμβάνουν 
Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι τα περικύτταρα μπορεί να καθορίζουν την παρουσία των βασικών ενδείξεων του Αλτσχάιμερ. Τα περικύτταρα προστατεύουν το νευρικό σύστημα από επιβλαβή μόρια του αίματος.
Η νέα μελέτη παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν επίσης την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ. Έπειτα από πειράματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι βλάβες στο αγγειακό σύστημα μπορεί να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στάδια στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν οι έρευνες το πόσο σημαντικό είναι να στρέψουμε όλοι την προσοχή στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Στα αγγεία μας δηλαδή που είναι πιο ευάλωτα στην γήρανση, τους θρόμβους και τις τοξίνες
Από τα αγγεία θα τραφούν και τα εγκεφαλικά μας κύτταρα για να παρατηρηθεί η σωστή τακτική τους ανάπλαση που εν προκειμένου θα αποτρέψει έως επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer

Ιπποκράτης: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλο 

Δεν θα κουραστώ να σας αναφέρω το πόσο σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση τους σε καλή κατάσταση είναι η καθημερινή έστω και ήπια σωματική άσκηση και η διατροφή.
Το περπάτημα ωφελεί και ξανανιώνει τον εγκέφαλο 
Τέλος πιστεύοντας ακράδαντα στην δύναμη της φύσης προτείνω ανεπιφύλακτα για την προστασία όλου του κυκλοφορικού και κατ’ επέκτασιν του Καρδιαγγειακού μας συστήματος, την φόρμουλα υγείας (πυκνογενόλη-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού), τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, συνένζυμο Q10 και τα προσαρμογόνα βότανα Ganoderma Lucidum & Cordyceps.
Έως στιγμής είναι τα μοναδικά ιάματα που κλινικά έχουν αποδείξει τον μηχανισμό δράσης τους, που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της καλής κυκλοφορίας του αίματος πριν ακόμα δράσουν σε δεκάδες άλλα νοσήματα που αναφέρονται.
Σημαντικό είναι και για τα τέσσερα η έλλειψη παρενεργειών και ανεπιθύμητων δράσεων, πράγμα που τα καθιστά σημαντικά ακόμα και για την πρόληψη.
Γνωρίστε τα γιατί πραγματικά ο κάθε ένας μας έχει λογούς να τα λαμβάνει καθημερινά.
Η «τροφή μας το φάρμακό μας», λοιπόν, σε συνεργασία με τον αρθρογράφο και φαρμακοποιό κο Κυριακού, έχει καταφέρει να σας εξασφαλίσει ΌΛΑ τα παραπάνω ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής σε άριστη ποιότητα, 100% οργανικά, για όσους ενδιαφέρονται.
Για περισσότερα και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού, φαρμακοποιός – bio365.blogspot.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Αλτσχάιμερ: Πρόληψη και αποτροπή με ένα μόλις θρεπτικό συστατικό
Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου 
Ποιες τροφές βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος 
Αλτσχάιμερ: 4 πρώιμες ενδείξεις πλην της απώλειας μνήμης 
Αλτσχάιμερ: Ποιό σύμπτωμα μας προειδοποιεί πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί 
Παράγοντες που οδηγούν σε Άνοια-Αλτσχάιμερ-Απώλεια Μνήμης. Τι μπορεί να βοηθήσει
Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποιες ασθένειες προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται