Σάββατο, Ιουνίου 27

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “Η ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΝΕΔΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ…”

ebtsataxyaenhyt_1
Το Ισραηλινό i 24 News σε χάρτη που παρουσίασε, ”έβαψε” με ελληνικά χρώματα την Ίμβρο και την Τένεδο (σημειώνεται ότι η Τουρκία ΔΕΝ τήρησε ποτέ την Συνθήκη της Λωζάνης σχετικά με τα δύο νησιά).
Το γνωστό Ισραηλινό ΜΜΕ έχει εκδόσεις στα αγγλικά, γαλλικά και εβραϊκά. Σε συζήτηση που έλαβε χώρα στη γαλλόφωνη εκπομπή του καναλιού, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και ο East Med.

Ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα χάρτης, όπου με πράσινο εμφανίζονται οι χώρες από όπου θα διέλθει ο αγωγός. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα κατεχόμενα νησιά από τους Τούρκους, Ίμβρος και Τένεδος.
Το i news 24 τα παρουσιάζει να ανήκουν στην ελληνική επικράτεια, κάτι που ξεσήκωσε αμέσως τους Τούρκους, οι οποίοι γράφουν στα ΜΜΕ τους ότι πρόκειται για μία προκλητική κίνηση.
Επίσης το ίδιο ισχύει και με την Κατεχόμενη Κύπρο.
Οι Ισραηλινοί δεν νομίζουμε να μην γνωρίζουν τι ισχύει με τα συγκεκριμένα νησιά και σίγουρα ήθελαν να εκνευρίσουν την Άγκυρα, καθώς εδώ και δύο ημέρες, έχει ξεσπάσει μία άγρια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως είναι γνωστό, με τη Συνθήκη της Λωζάνης (17/12/2017), παραχωρήθηκαν στην Τουρκία η Ίμβρος, η Τένεδος και οι Λαγούσες Νήσους (Μαυρυές), καθώς ο έλεγχός τους αποτελεί «κλειδί» για τον έλεγχο των Στενών των Δαρδανελίων..makeleio.gr/