Ο Άγγελος Συρίγος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ

Aυτός ο βουλευτής της ΝΔ αξίζει τη προσοχή μας-Δεν διστάζει να πει την αλήθεια, να πει τα πράγματα με το όνομά τους


Aυτός ο βουλευτής της ΝΔ αξίζει τη προσοχή μας. Κι αυτό γιατί δεν διστάζει να πει την αλήθεια, να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αλήθεια πόσο ανάγκη, έχουμε την αλήθεια και όχι την δημαγωγία και μάλιστα σε θέματα όπως είναι τα εθνικά.
Να λοιπόν ένας καθηγητής που δεν έχει αλλοιωθεί από το βουλευτιλίκι. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολιτικός του κοντινού μέλλοντος. Οταν εκλείψουν παντελώς οι ιδεολογίες.

Ο κ. Συρίγος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Κέρδος για όλους μας και κυρίως για την πολιτική ζωή του τόπου.  Ο κ. Συρίγος μίλησε στον ΣΚΑΙ για τις τουρκικές κινήσεις και τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.
Επεσήμανε τη σημασία της λέξης «πρόθεση», καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και η δημοσίευση αφορά την «επιθυμία» της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Τουρκίας να κάνει έρευνες σε περιοχές που εμπεριέχονται στην οριοθέτηση ΑΟΖ του τουρκολυβικού μνημονίου.
«Θεωρώ ότι αυτό εντάσσεται μέσα σε έναν πόλεμο νεύρων που κάνει η τουρκική πλευρά προς την ελληνική, προετοιμάζοντας το έδαφος για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Συρίγος τόνισε ότι η θέση της Τουρκίας να προχωρήσουν οι έρευνες είναι δεδομένη και αυτό που έγινε είναι ένα ακόμη βήμα. Τα δεδομένα όπως είπε δεν έχουν αλλάξει, ενώ τα σημεία που δημοσιεύθηκαν στο χάρτη είναι ήδη γνωστά από το τουρκολυβικό μνημόνιο και από τον χάρτη που έστειλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου του 2020.
«Μας προετοιμάζει ότι τους αμέσως επόμενους μήνες, θα στείλει σεισμογραφικά στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο», τόνισε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι θεωρεί πιο πιθανό να σταλούν προς το Καστελόριζο παρά προς την Κρήτη.
Για την ελληνική πλευρά, είπε ο κ. Συρίγος οι κινήσεις αυτές θεωρούνται παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα και περί τα τέλη Δεκεμβρίου στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.
Σχετικά με τις κυρώσεις που είχε ανακοινώσει η ΕΕ σε βάρος της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου, ο κ. Συρίγος είπε ότι ελήφθησαν σε θεωρητικό επίπεδο αλλά όταν ήρθε η ώρα της εφαρμογής, επιβλήθηκσαν «κάποιες αστείες κυρώσεις σε βάρος δύο προσώπων στη διοίκηση της τουρκικής κρατικής εταιρίας».
«Βλέπουμε ότι η ΕΕ προσεγγίζει την Τουρκία μόνο από πλευράς μεταναστευτικού. Αυτό είναι το κύριο θέμα που την ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα προσπαθεί να τα ξεπεράσει με μάλλον με άτσαλο και ήπιο τρόπο», τόνισε.

/kourdistoportocali.com