Σάββατο, Ιουνίου 6

Πώς να διαλέγετε σωστά τα φρούτα;

Πώς να διαλέγετε σωστά τα φρούτα;
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή ακόμα και για εκείνους που δεν συνηθίζουν να καταναλώνουν συχνά φρούτα, καθώς το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά γευστικά φρούτα να διαλέξεις.
Πώς, όμως, θα επιλέξετε φρέσκα φρούτα, τι πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε όταν βρίσκεστε στον πάγκο του οπωροπώλη; Διαβάστε τον πλήρη οδηγό, για να μάθετε όλα τα μυστικά των
καλοκαιρινών φρούτων και να ψωνίζετε καλύτερα.

Καρπούζι
Δύσκολη η επιλογή και η αλήθεια είναι πως για να μη βγει… μάπα, είναι και λίγο… τζόκερ. Ωστόσο, οι έμπειροι λένε πως το μυστικό είναι να το χτυπήσετε ελαφριά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος που θα κάνει το καρπούζι είναι βαθύς κι υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός είναι ένδειξη ότι είναι άγουρο.

Πεπόνι
Φροντίζουμε να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά σημεία ή ρωγμές στο φλοιό του. Επίσης, αν είναι βαρύ, σημαίνει ότι είναι γλυκό.
Βερίκοκα
Τα βερίκοκα αποκτούν το χρώμα τους πριν την τελική ωρίμανση. Οπότε, στην επιλογή τους, κοιτάτε αν έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα και να μην είναι πολύ σκληρά.
Κεράσια
Προσέχετε τα κοτσάνια τους να είναι πράσινα και όχι ξερά. Επίσης, το χρώμα τους να είναι καθαρό, να μην είναι μαλακά και να μην έχουν αλλοιώσεις στη σάρκα. Αν τα θέλετε πιο γλυκά, επιλέξτε εκείνα που είναι πιο σκουρόχρωμα.
Ροδάκινα
Προσέχετε να είναι ελάχιστα μαλακά όταν τα πιέζετε, να έχουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και να μην υπάρχουν κηλίδες ή χτυπήματα.
Φράουλες
Δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμες. Το χρώμα τους να είναι ζωηρό κόκκινο και το άρωμά τους έντονο.