Τετάρτη, Ιουνίου 10

Μείναμε ζωντανοί από τον κορωνοϊό για να μας σκοτώσουν με άλλο τρόπο!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Υπουργό εργασίας
, κ. Γιάννη Βρούτση
Θέμα: Πώς οδηγούμαστε σε λιμοκτονία οι εποχιακά εργαζόμενοι στην Ελλάδα του "Covid-19"
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Την επιστολή που σας απευθύνω δεν την γράφω επειδή απολαμβάνω την χαρά της επικοινωνίας, αλλά από την απελπισία που αισθάνομαι και μαζί με μένα χιλιάδες συνάνθρωποι μου, που ενώ πλήττονται οικονομικά από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης δεν μπορούν να λάβουν καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση. 
 
Όμως, ας πιάσω τα πράγματα από την αρχή. Όλοι όσοι το 2019 δουλέψαμε σε εποχιακές δουλειές και δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα ένσημα, που απαιτούνται για να λάβουμε ως Έλληνες πολίτες το επίδομα ανεργίας, περάσαμε έναν δραματικό χειμώνα αφού δεν είχαμε το δικαίωμα να λάβουμε ούτε καν το επίδομα ανεργίας.  
 
Η ελπίδα μας ήταν η νέα τουριστική σαιζόν για να βρούμε μια θέση εργασίας, δυστυχώς όμως τότε εμφανίστηκε ο Covid 19 και από το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τη ζωή μας, αποφασίσατε να μας στερήσετε τη δυνατότητα να εργαστούμε και το τρέχον έτος στις εποχικές δουλειές που απασχολούμασταν.  
 
Με δανεικά και ζητιανιά από εδώ και από εκεί την βγάλαμε μέχρι τον Απρίλιο, με την ελπίδα να κάνουμε νέες φορολογικές δηλώσεις για να λάβουμε το επίδομα αλληλεγγύης. Δυστυχώς όμως, ούτε οι εφορίες κάνουν εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας του Covid 19. Προσωπικά επικοινώνησα με την οικεία εφορία, ρωτώντας τους αν μπορώ να κλείσω ραντεβού για να με βοηθήσουν να κάνω την φορολογική μου δήλωση, αφού επανέλθουμε στην κανονικότητα, η απάντησή τους ήταν πως φορολογικές δηλώσεις δεν εκκαθαρίζονται και πως όταν ανοίξουν οι εφορίες θα πρέπει να απευθυνθώ σε λογιστή. Όταν τους είπα πως δεν έχω χρήματα να πληρώσω λογιστή, η απάντηση της υπαλλήλου στο Μητρώο της οικείας εφορίας, που είχε την καλοσύνη να σηκώσει το τηλέφωνο έπειτα από 30 τουλάχιστον προσπάθειες που έκανα να επικοινωνήσω μαζί της, μου απάντησε με υπεροψία «δεν μπορώ να σας βοηθήσω σε αυτό». Δηλαδή δεν μπορώ να βοηθηθώ από την εφορία για να καταθέσω φορολογική δήλωση δίχως να χρειαστεί να πληρώσω λογιστή; 
 
Παρεμπιπτόντως, φορολογούμαι για ένα διαμέρισμα 75 τετραγωνικών μέτρων κατασκευής 1976, το οποίο ούτε ρεύμα έχει ούτε νερό και το οποίο είναι υποθηκευμένο εξ΄ολοκλήρου στην τράπεζα.  
 
Σας ρωτώ λοιπόν, με εισόδημα 1500 Ευρώ το 2019 και εισόδημα 3000 Ευρώ το 2018, πώς μπορώ να επιβιώσω το 2020 έχοντας μηδενικό εισόδημα και στα όρια της κατάθλιψης, εξαιτίας της επονείδιστης θέσης που έχω βρεθεί, μόνο και μόνο επειδή επέλεξα να ζήσω στην Ελλάδα;   
 
Παρακαλώ λοιπόν το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να φροντίσει να βρω μια θέση εργασίας, αφού ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να μεριμνήσει για να βρεθεί μια θέση εργασίας και για μένα: Γεννημένη το 1970 κάτοικος Λουτρακίου Κορινθίας, άγαμη, τέως καθηγήτρια, με γνώσεις Αγγλικής, Γερμανικής και χειρισμό υπολογιστή, βιώνω κάθε λεπτό την αγωνία αν θα ζω την επόμενη ώρα. Τα τελευταία χρόνια έχω εργαστεί ως εποχιακή υπάλληλος σε ξενοδοχείο στον χώρο της εστίασης.   
Εάν δεν υπάρχει ούτε η παραπάνω δυνατότητα, τότε παρακαλώ να μου χορηγηθεί άμεσα το επίδομα αλληλεγγύης, (το οποίο δεν έχω λάβει ποτέ). Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω πως δεν μπόρεσα να λάβω καμία οικονομική στήριξη έως τώρα από το Κοινωνικό Κράτος ούτε για τον Covid 19 (επειδή κλείσανε όλα και δεν πρόλαβα να προσληφθώ) και το μοναδικό σπίτι που έχω στο όνομά μου δεν είναι κατοικήσιμο. 
 
Ως Ελληνίδα φορολογούμενη (τα τελευταία 30 χρόνια) ζητώ δίκαιη μεταχείριση και άμεση χορήγηση του επιδόματος, ή εργασία, γιατί ως Κυβέρνηση Κοινωνικής Μέριμνας γνωρίζετε καλά πως ο άνθρωπος αντέχει μόνο μερικές μέρες δίχως σίτιση. Η αναζήτηση εργασίας στην ελεύθερη αγορά με έπεισε πως οι άνεργες γυναίκες στα πενήντα δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, αφού έχουν ημερομηνία λήξεως, και σε αυτήν την μοναδική εποχιακή εργασία, που με δέχτηκαν παρά την ηλικία μου, δεν πρόλαβα να προσληφθώ. Εύχομαι η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας μου, να μη με πείσει πως οι ζωές των άνεργων ανθρώπων άνω των 45 δεν έχουν καμία αξία. 
Η απόδειξη όσων λέω είναι καταχωρημένη στην ΑΑΔΕ. 
 
Ελπίζοντας ότι η επιστολή μου αυτή θα τύχει της αναμενόμενης προσοχής σας και με την πεποίθηση πως θα μου απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν, διατελώ. 
 
Με Φιλικούς χαιρετισμούς
Ε. Γεωργιάδου 
 
Υ.Σ. Τελικά δικαίωμα επιβίωσης σε αυτή τη χώρα ποιοι έχουν, στην οποία ο Ελληνικός Λαός σας διόρισε διαχειριστές; 

 seisaxthia-epam.blogspot.com/