Κοτζιάς: «Πρέπει να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να κάνουν παιδιά με Ελληνίδες»

Καλεσμένος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη βραδινή εκπομπή του Kontra, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς.Ερωτώμενος για το αν συμφωνεί με το φράχτη, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι και ο ίδιος είχε πει από το 2011 ότι χρειάζεται ο φράχτης, όταν προετοιμαζόταν από την κυβέρνηση Παπανδρέου.


Συνέχισε αναλύοντας το γιατί χρειάζεται ο φράχτης, είπε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει 2 πράγματα: Το ένα είναι να ενσωματώσει τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα. “Αυτοί που είναι στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν εχθροί μας. Πρέπει να τους αφομοιώσουμε, να τους μάθουμε ελληνικά, να τους μάθουμε ελληνικό πολιτισμό, ελληνική ιστορία, το ελληνικό Σύνταγμα, πως λειτουργεί η ελληνική Δημομρατία και να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία. Κάνουν χρήσιμες εργασίες. Είναι άνθρωποι που μιλάνε ελληνικά, αγαπάνε την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γίνουν εχθροί”, είπε ο κ. Κοτζιάς.“Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να κλείσουμε την Ελλάδα, διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει ο τόπος υποδοχής όλων των προσφύγων και των μεταναστών του κόσμου”, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε λέγοντας “Δηλαδή τι θα κάνουμε; Μετακινούνται κάθε χρόνο 60 με 70 εκατομμύρια. Μπορούμε αυτούς να τους πάρουμε εμείς; Δηλαδή είναι απάνθρωπο άμα πούμε ότι δεν μπορούμε να τους πάρουμε;Απάνθρωπο είναι αυτούς που έχουμε να μην τους φερόμαστε ως ανθρώπινα όντα”.“Όσοι είναι εδώ, θα γίνουν καταπληκτικοί φίλοι της Ελλάδας και άνθρωποι που θα την αγαπάνε αν φερθούμε σωστά και τους ενσωματώσουμε σωστά”, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως ούτε αυτές οι απόψεις που λένε να μπούνε όλοι μέσα είναι σωστές, ούτε αυτές οι απόψεις που θεωρούν εχθρούς όλους όσους είναι ήδη μέσα στη χώρα είναι σωστές.Στη συνέχεια ανέφερε πως στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν 1 εκατομμύριο μετανάστες με τους περισσότερους να είναι από την Αλβανία, και από τους οποίους η πλειονότητα είναι ορθόδοξοι και μιλάνε ελληνικά. ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι είχε καταπληκτικούς φοιτητές Αλβανούς και έφερε ως παράδειγμα 4 φοιτητές του που τώρα είναι καθηγητές στην Αλβανία.“Είναι καλό πράγμα να ενσωματώνεις κόσμο, όσο αντέχει η χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.