Πέμπτη, Ιουνίου 25

Εντολή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίξτε όλοι τον Παππά»

Έχουν ξινίσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι 53 και τα ιστορικά στελέχη, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν φροντίσει να εξαφανιστούν
Έχουν ξινίσει οι περισσότεροι εκ των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία να στηριχθεί ο Νίκος Παππάς. Αρκετοί έχουν ενστάσεις, θεωρώντας ότι η δικαιολογία περί κοπτοραπτικής είναι παιδική. Έτσι κάποιοι και να μιλούν δεν λένε τίποτα, ενώ κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να βγουν στα ΜΜΕ.

Το κεντρικό μήνυμα που έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι, στην παρούσα φάση, πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει ότι εάν υπάρξει άδειασμα προς τον Νίκο Παππά, τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι χαρούμενος, ούτε θα το αφήσει έτσι.
Αλλά, όπως αναφέραμε και χθες, στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό που ανησυχούν περισσότερο είναι τι άλλο κρύβουν οι συναντήσεις του Παππά με τον Μιωνή, καθώς ήδη έχουν αποκαλυφθεί δύο. Μία στο Μαξίμου και μία στην Κύπρο. Και η ανησυχία εντάθηκε, καθώς ο δικηγόρος του κ. Μιωνή, ο Π. Πανταζής, ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία προτίθεται να καταθέσει σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει.

Διαφορετικές εκδοχές
Στο μεταξύ, οι συνεχόμενες εμφανίσεις του Νίκου Παππά στα ΜΜΕ προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στην Κουμουνδούρου, καθώς κάθε φορά χρησιμοποιεί διαφορετική εκδοχή και προβάλλει διαφορετική δικαιολογία. Στην πρώτη του τοποθέτηση έκανε λόγο για αντιπερισπασμό της Ν.Δ. και παρακράτος. Λίγη ώρα αργότερα, ήλθε η πρώτη διευκρίνιση υποστηρίζοντας πως όταν έλεγε πως κάποιοι «βγάζουν πολλά λεφτά» δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου.

Στο Mega είπε πως το «μαγαζάκι» δεν ήταν του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αλλά του Σάμπυ Μιωνή. Ωστόσο, φαίνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο να λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το “no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι, ρε! Κάτσε, ρε!»

 .iapopsi.gr