Τετάρτη, Ιουνίου 17

«Φωνάζει όπως μία μεθυσμένη ιερόδουλη, μυρίζει όπως...» - Ποταμός αποκαλύψεων Τράγκα για τα εκατομμύρια και τις δημοσκοπήσεις που αποθεώνουν τον Μητσοτάκη

Ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας
Διαβάστε το νέο άρθρο του Γιώργου Τράγκα που δημοσιεύτηκε στο Crashonline.gr: 
Το ελληνικό κράτος είναι βαθύτατα διεφθαρμένο. Από την εποχή της επανάστασης έως σήμερα, προύχοντες και πολιτικό προσωπικό συνθέτουν έναν οχετό διαφθοράς. Το 1821 η διαπλοκή ήταν οι προύχοντες. Όσοι τα είχαν καλά με τους Τούρκους. Όσοι ζούσαν ευτυχισμένοι και έδιναν άνετα τις θυγατέρες τους. Σήμερα η διαπλοκή, η ελίτ, το βαθύ κατεστημένο – όπως και τότε – ασχολείται με τη διατήρηση των κεκτημένων του και την αύξηση των περιουσιακών του στοιχείων, χωρίς να
ενδιαφέρεται καθόλου για το αν το σύνολο της ελληνική κοινωνίας υποφέρει ή ζει σε ατμόσφαιρα δημοκρατίας και ελευθερίας. Οι γνωστές οικογένειες των Αθηνών δεν απασχολούνται με τα βάσανα των εκατομμυρίων συμπατριωτών τους.
Σήμερα το βαθύ κράτος των Αθηνών όζει, βρομάει εντονότατα, μυρίζει όπως το κουφάρι ενός αποσυντεθημένου γουρουνιού. Η διαφθορά είναι έκδηλη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πριν κλείσει ακόμη χρόνο, καθημερινά μαθαίνουμε ότι μέλη της οικογένειας ή κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε αθέατο ή εμφανές φαγοπότι.
Δεν έχει σημασία αν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή οι άνθρωποι του τουρισμού ή ο ανιψιός που κουβαλάει μαζί του πολύ ενέργεια ή ο άλλος ανιψιός που έχει μέσα του πολύ Hollywood και δημιουργεί πολύχρωμα σιντριβάνια και μεγάλους περιπάτους και μία πόλη που πολλοί κάτοικοι κοιμούνται νηστικοί και ονειρεύονται μία εργασία και όχι ένα σιντριβάνι ή μία δαπανηρή, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, πεζοπορία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν ακόμη κλείσει χρόνο φωνάζει όπως μία μεθυσμένη ιερόδουλη, ότι είναι φθηνή για όποιον πελάτη επιθυμεί τα κάλλη της. Δηλαδή να πέσει μαζί της στο κρεβάτι της διαφθοράς. Ψάχνεται πώς θα πουλήσει όλη τη ΔΕΗ ή το έχει βρει, αλλά ακόμη ντρέπεται να πει ότι κόλλησε ήδη ωχρά σπειροχαίτη. Θέλει να δώσει την ΕΥΔΑΠ και όλους τους υδάτινους πόρους της χώρας. Δεν έφερε ούτε μία επένδυση. Τρέχει να ξεπουλήσει τα πάντα και ταυτόχρονα επειδή θέλει να κάνει καθημερινά ταμείο, το έχει το DNA της, μοιράζει εκατομμύρια ευρώ, στα κανάλια που δουλεύουν συγγενείς της ή στενοί φίλοι της ή τα έχει βρει με τους καναλάρχες. Πληρώνει από το υστέρημα του ελληνικού λαού, από το φαγητό των παιδιών του, την αποθέωση της δημοφιλίας του πρωθυπουργού. Ενός ατόμου νοσηρού, που έχει πολλά από τα θανάσιμα αμαρτήματα. Ούτε ο Πάπας ο Λέων ο 6ος δεν θα του έδινε συγχωροχάρτι με τόσα αμαρτήματα που φωλιάζουν στην ψυχή του.
Ως αλαζόνας και νάρκισσος θέλει να τον αποθεώνουν με εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις. Αυτά τα λεφτά αντί να πηγαίνουν στο ΕΣΥ, πηγαίνουν στο χειροκρότημα ενός νοσηρού ατόμου, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πολιτική και το δημόσιο συμφέρον είναι να λένε δύο φορές την εβδομάδα στα τηλεοπτικά δίκτυα, ότι τον εμπιστεύεται η πλειοψηφία και απέχει διψήφιο νούμερο από τον πολιτικό αντίπαλό του. Η Σαγράδα Φαμίλια είναι ενδεδυμένη με το σύνολο των θανάσιμων αμαρτημάτων. Είναι απύθμενη η βουλιμία της που παράγει αλαζονεία και διαφθορά. Είναι ασύλληπτη η λαγνεία της που παράγει κομπασμό και ψευδαισθήσεις. Τρέφει οργή για όσους δεν είναι κοντά της. Δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν αποδέχονται ότι σε αυτή την περιοχή, μπορεί να κάνει μόνη της κουμάντο, μαζί με μερικούς προύχοντες, χωρίς να δίνει σημασία στους ιθαγενείς.
Η διαφθορά της κυβέρνησης είναι έκδηλη. Η αυλή των θαυμάτων της είναι γεμάτη πορτοφολάδες, μπουκαδόρους, απατεώνες, πλαστογράφους της ιστορίας και λαμόγια. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έδωσε 20 εκατομμύρια, μπορεί να είναι και περισσότερα, στα κανάλια που δουλεύουν συγγενείς. Έβαλε φωτιά στο υπουργείο τουρισμού και στον ΕΟΤ, δίνοντας απευθείας ανάθεση πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ – όπως λένε – σε συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία και έφερε ένα δημιουργικό από την Αμερική που μετέτρεψε το ελληνικό καλοκαίρι σε … ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Η Αγία Οικογένεια έχει μεγάλη κλίση στη διαφήμιση. Διαφήμιση και ΜΚΟ είναι μπίζνες, κερδοφόρες ενασχολήσεις για μέλη της οικογένειας. Ανιψιοί, αδελφές, παιδιά, ασχολούνται με creative και delivery διαφημίσεων. Με σιντριβάνια και πεζόδρομους. Παλαιότερα με κολωνάκια σε πλατείες και αλλαγή δημοτικών λαμπτήρων. Μας έχουν αλλάξει τα φώτα αρκετές φορές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει και ζητάει παραίτηση του κου Πέτσα, ο οποίος καινοτομεί και πρωτοτυπεί. Δίνει στη δημοσιότητα κατάλογο με τα μέσα ενημέρωσης που πήραν το κέικ των 20 εκατομμυρίων αλλά δεν μας λέει, ποιος πήρε κανονικό κομμάτι και ποιος τρίμματα. Ας πούμε, έβαλε τον ΣΚΑΙ μαζί με το menta.gr. Και το mega channel παρέα με το banana.gr. Είναι ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έχει μπερδέψει τόσο πολύ τα μπούτια του και δεν θέλει να πει ότι «Μείναμε στο σπίτι» για να κονομήσουνε λίγοι και να αποθεωθεί το αφεντικό.
Όλη η χώρα αντιλαμβάνεται πόσο βρωμάει, πόσο όζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει ενέργεια ή επιλογή της που να μην αποσκοπεί σε όφελος στενού φίλου της ή του ταμείου της και φυσικά των Γερμανών. Η Ελλάδα είναι αποικία, προτεκτοράτο. Δεν είναι ανάγκη να το ψάξεις. Ούτε να συγκρίνεις τους προύχοντες του ’21 και εκείνους που πρόδωσαν τους Παλαιολόγους. Φτάνει να σκεφτείς, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει ως πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από το ’21, τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Η δισεκατομμυριούχος εκπρόσωπος της σημερινής ελίτ και της γενεσιουργού αιτίας της βαθύτατης σήψης της ελληνικής πολιτείας, επελέγη ως εκπρόσωπος του πολύπαθου ελληνικού λαού. Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα των μνημονίων, των εκατομμυρίων βασανισμένων Ελλήνων, της άγριας γερμανικής φορομπηχτικής πολιτικής, του ανύπαρκτου συστήματος υγείας και των 600.000 πεινασμένων παιδιών. Αυτή επέλεξε ως ιδανική εκπρόσωπο του ελληνικού λαού ο άνθρωπος που έδιωξε τις καθαρίστριες και τις προέτρεψε να γίνουν επιχειρηματίες. Είναι το μεγαλύτερο εκλογικό λάθος του ελληνικού λαού σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Τώρα είμεθα υποχρεωμένοι, όχι μόνο να αντισταθούμε στις παρανοϊκές, λανθασμένες και πολιτικά διεφθαρμένες επιλογές του αλλά και στη βρώμα που αναδίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ένας πρωθυπουργός αδαμάντινος και ξάστερος που δεν του αρέσει όμως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Είναι μία κυβέρνηση με Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, λευκά περιστέρια και Χαρδαλιάδες. Είναι το πλέον υποδειγματικό προϊόν στη βιτρίνα της ευρωπαϊκής διαφθοράς. Από την εποχή του Παντσαβόλτα και της Καλτσεστρούτσι, ίδια γεύση, ίδιοι στίχοι, ίδια μουσική. Με μια διαφορά: τώρα ο ΣΚΑΙ είναι απόλυτα ταυτισμένος μαζί της και το πρώτο βιολί στην ορχήστρα της οικογένειας Μητσοτάκη. Επέστρεψε ο έρωτας, πριν από εκείνη τη μεγάλη κόντρα με τις βαλίτσες των δολαρίων, που έζησα εγώ ως παραγωγός και αρχιτέκτονας του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ. Τότε ο αείμνηστος έλεγε ότι εγώ και ο ΣΚΑΙ είμαστε ραδιοφωνικό χαμαιτυπείο και εγώ απάντησα σε πλήθος αρχειοθετημένων τώρα εκπομπών, ότι αυτός αποτελούσε πολιτικό χαμαιτυπείο.
Ο πλέον δημοφιλής πολιτικός σύμφωνα με όλες τις πλαστές δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με όλες τις καλοπληρωμένες μετρήσεις, είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Όπου πηγαίνει, οι άνθρωποι βγαίνουν από τα σπίτια τους. Χωρίς προφυλακτικά μέτρα και τον ραίνουν με λουλούδια. Είναι ο Βασίλης του λαού. Ο Βασίλης που προστατεύει όλα τα άρρωστα παιδάκια στο Αγία Σοφία. Όλοι αγαπούν τον Βασίλη και ας είναι άφαντος. Όλοι τρελαίνονται με το Βασίλη και ας είναι φάντασμα κρυπτόμενο πίσω από Τσιόδρα, Κοντοζαμάνη και Χαρδαλιά. Χθες, ο απρεπής, ανόητος πολιτικά και μειωμένης ευφυΐας υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη συγκρούστηκε με τον Πρόεδρο των γιατρών στα νησιά Πάτμο, Λέρο, Αγαθονήσι και Λειψούς. Συγκρούστηκε ο ακατοίκητος Βασίλης, επειδή ο πρόεδρος των γιατρών του είπε ότι : «αν αρρωστήσει κάποιος εκεί εν τω μέσω της νυκτός, ακολουθεί λιτανεία και περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης!».
Ο λατρευτός Βασίλης που αντί να παίζει μπάσκετ, παίζει με τις ζωές μας, του είπε ότι δεν του αρέσουν αυτά που λέει, γιατί μιλάει ως συνδικαλιστής. Τα νησιά πεθαίνουν. Παραμένουν ελληνικά χάρη στην αυτοθυσία των κατοίκων τους. Ο Βασίλης εξοργίζει τους πληθυσμούς των νησιών. Πρέπει να το καταλάβει. Όχι ο ίδιος. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό, από τον νάρκισσο και νοσηρό του Μαξίμου. Από τον (υ)ιό Μητσοτάκη. Τύποι, όπως ο Βασίλης, ο λύκος από το Βύρωνα, καθηγητής της GlaxoSmithKline και ο άλλος με τα γυαλιά, που τρώει τακτικά στον Τηλέμαχο γουρουνάκι και έχει μία αδυναμία στο κοκορέτσι, δηλαδή ο Κοντοζαμάνης πυκνώνουν τις οσμές που αναδίδονται από τα παράθυρα του Μαξίμου.
Ο σημερινός πρωθυπουργός αποκαλύπτεται. Θέλει να μας πάει με τον ιό της φοβίας σε ατμόσφαιρα ανοχής απέναντι στο μνημόνιο που φέρνει και τη διαφθορά που τον διακατέχει. Κυρίως, θέλει να μας πάει σε εθνικές υποχωρήσεις, αφού πρώτα αδειάσει καλά την ψυχή του ελληνικού λαού και γεμίσει τους Έλληνες με φόβο και με τη σκέψη : «αφού αναπνέουμε, πάλι καλά!». Ο ανόητος αποκαλύπτεται. Ουδείς λαός είναι έτοιμος να πολεμήσει και να αντισταθεί, όταν η ανιψιά και τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τον βομβαρδίζουν όλη ημέρα με το μήνυμα: «Κάτσε σπίτι, μείνε ασφαλής!». Ούτε πολεμάει, ούτε αγωνίζεται για επανεκκίνηση της οικονομίας. Όλη αυτή η βλακώδης και δόλια πλύση εγκεφάλου κατατείνει στην πλήρη παράλυση του νέου Βυζαντίου. Κανείς δεν θα πάει να πολεμήσει τον Τούρκο, ακούγοντας την κα Κοσιώνη να του λέει κάθε βράδυ, ότι θα πεθάνει από covid και πρέπει να μείνει στο σπίτι. Όταν βάζεις σε ένα λαό την ιδέα ότι θα πεθάνει από μία γρίπη, γιατί να στείλει τα παιδιά του, γιατί να πάει ο ίδιος να πολεμήσει τους Τούρκους εισβολείς; Η Χούντα του Ιωαννίδη, η Απριλιανή Χούντα έλεγε στο λαό ότι άκρα ησυχία επικρατεί καθάπασαν την Επικράτεια, ενώ ετοίμαζε την ανατροπή του Μακαρίου και οι απέναντι τον Αττίλα. Τώρα, ο ηλίθιος πολιτικά λέει: «Μείνετε στο σπίτι, μείνετε Ασφαλείς», ενώ ο ίδιος βουτάει στη διαφθορά και οι απέναντι ετοιμάζονται για τη Νέα Λωζάνη.
.periodista.gr