Δευτέρα, Ιουνίου 22

Γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παχαίνουν ποτέ και ζουν τα περισσότερα χρόνια

Ξέρατε ότι τα τελευταία 25 χρόνια, οι Ιαπωνέζες κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ των μεγαλύτερων γυναικών που ζουν στη γη; Ζουν κατά μέσο όρο 84 χρόνια και δεν παίρνουν σχεδόν καθόλου βάρος όσο μεγαλώνουν.
Ποιο είναι, όμως, το μυστικό τους; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο για να μάθετε περισσότερα για αυτό!

Η διάσημη Ιαπωνέζα αρθρογράφος και συγγραφέας, Naomi Moriyama, στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο “Οι Γιαπωνέζες δεν γερνάνε ούτε παχαίνουν” οδηγεί τους αναγνώστες της στον κόσμο της κουζίνας της μητέρας της, στην Ιαπωνία, και αποκαλύπτει τις απαντήσεις για μακρά και υγιή ζωή. Η διάσημη συγγραφέας αναφέρει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους είναι μέρος της Ιαπωνικής κουζίνας.
Ισχυρίζεται ότι οι κορυφαίες τροφές για υγιή και μακρά διάρκεια ζωής, και φυσικά, για να χάσουμε βάρος είναι: τα ψάρια, τα φύκια, τα φρούτα, η σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους με υγιή τρόπο. Οι Γιαπωνέζες, επίσης, απολαμβάνουν μαγειρεμένα γεύματα κάθε μέρα! Σχεδόν όλα τα παραδοσιακά γεύματα αποτελούνται από ψητά ψάρια, μπολ με ρύζι, μαγειρεμένα λαχανικά, σούπες, πράσινο τσάι και φρούτα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου το 10 τοις εκατό όλων των ψαριών στον κόσμο, παρόλο που αποτελούν το 2 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ακόμη και σε νεαρή ηλικία, όλοι οι γονείς στην Ιαπωνία θα μάθουν στα παιδιά τους να τρώνε αργά και να εκτιμούν την κάθε μπουκιά. Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να γεμίζουμε εντελώς το μπολ ή να βάζουμε τεράστιες μερίδες, και ότι κάθε φαγητό πρέπει να σερβίρεται χωριστά. Λέει, επίσης, ότι η Ιαπωνική κουζίνα είναι αρκετά εύκολη, το φαγητό ετοιμάζεται σιγά-σιγά και είναι συνήθως μαγειρευτό, ψητό, ή στον ατμό. Αντί για ψωμί, οι Ιάπωνες τρώνε ρύζι με κάθε γεύμα και είναι στην πραγματικότητα μια από τις κύριες διαφορές των διατροφικών συνηθειών μεταξύ των ανθρώπων στην Ανατολή και τη Δύση.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το Ιαπωνικό πρωινό θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα και μπορεί να αποτελείται από μια σειρά τροφίμων και ποτών, αλλά κυρίως περιλαμβάνει το πράσινο τσάι, ρύζι στον ατμό, σούπα, τόφου, φύκια, ομελέτα ή ένα κομμάτι ψάρι. Οι Γιαπωνέζες αποφεύγουν συνήθως τα γλυκά και τα ζαχαρούχα, αλλά όταν είναι στο μενού, σερβίρονται κυρίως σε μικρές μερίδες. Δεν είναι ότι στις Γιαπωνέζες δεν αρέσει η σοκολάτα, τα μπισκότα, τα παγωτά και τα γλυκά, απλά έχουν συνειδητοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτά τα τρόφιμα στο σώμα και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες τους. Η Naomi Moriyama λέει, επίσης, ότι η άσκηση είναι μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας και προκειμένου να διατηρήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής, έχουν υιοθετήσει δραστηριότητες όπως η ποδηλασία και η ορειβασία.

citypatras.gr