Δευτέρα, Ιουνίου 1

Οι Δώδεκα Πίθηκοι και το δεύτερο κύμα

Πέτρος Αργυρίου

Μια Covid ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά

Τα πράγματα στην Ινδία για τους περισσοτέρους δεν είναι εύκολα. Με την πανδημία, σαφώς γίναν χειρότερα.
Κι αυτό, κάποιοι με κότσια, δεν το άντεχαν άλλο.
Κι αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό.
Τον παρακολουθούσαν μέρες τώρα, να κυκλοφορεί με το βαλιτσάκι του στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη του Μεερούτ και καραδοκούσαν.


Ξέραν τι είχε το βαλιτσάκι. Ο τεχνικός μπαινόβγαινε στην Κρατική Ιατρική Σχολή: Το βαλιτσάκι είχε δείγματα αίματος με κορονοϊό!

Τους είχαν διώξει από τα μέρη τους. Τους είχαν κάνει ζητιάνους μες στις πόλεις. Και με τον κορονοϊό κανείς δεν κυκλοφορούσε να τους δώσει μια μπανάνα ή έστω να την κλέψουν.

Πεινούσαν φουλ και κάργα. Μα πιότερο πεινούσαν για εκδίκηση.
Αμέτρητες δεκαετίες τώρα, τους χρησιμοποιούσαν για πειραματόζωα.

Ήταν δώδεκα, η ώρα. Κι αυτοί ήταν δώδεκα, όσοι οι θεοί του Ολύμπου, όσοι οι πίθηκοι του Γκίλλιαμ.
Ο Μπρους, ο πιο αθλητικός των πιθήκων, έδωσε το σύνθημα και ο Γουίλις, το πρωτοπαλίκαρο του, έδωσε πρώτος το παράδειγμα.

Πηδώντας από στέγες, η αγέλη πιθήκων περικύκλωσε τον τεχνικό. Τον άρχισαν στις μάπες, πήραν το βαλιτσάκι κι όπου φύγει φύγει.



Ξέραν ότι τα νούμερα της πανδημίας ήταν μαϊμού μα ακόμη περισσότερο ξέραν πόσο είχαν μάθει να φοβούνται τον κορονοϊό οι άνθρωποι. Είχαν πλέον ένα βιολογικό όπλο στα χέρια τους. Κι ήταν βέβαιοι πως οι άνθρωποι θα ήθελαν να πάρουν το αίμα τους πίσω, με κάθε κόστος.
Οι πίθηκοι είχαν γίνει πλέον από επαίτες, βιολογικοί τρομοκράτες. Αν τα αιτήματα τους δεν γίνονταν δεκτά, θα λούζονταν και θα έπιναν το μολυσμένο αίμα, θα το έριχναν και στο υδραγωγείο της πόλης και θα κολλούσαν όποιον έβρισκαν στο διάβα τους, ξεκινώντας το δεύτερο κύμα.

Και ποια τα αιτήματά τους;

Να απελευθερωθούν όλοι οι σύντροφοι τους που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα και στη θέση τους να μπουν οι λοιμωξιολόγοι, για να μάθουν από πρώτο χέρι τις ασθένειες και τα εμβόλια και τα φάρμακα.

Και φαΐ. Πολύ και καλό φαΐ.

Όλη η ανθρωπότητα αγωνιά, περιμένοντας την απάντηση της ινδικής κυβέρνησης στην τρομοκρατική οργάνωση των 12 πιθήκων, ενώ οι επιδημιολόγοι σπάνε την καραντίνα σε μαζικές διαδηλώσεις με πρωτοφανή για επιστήμονες παλμό. Και ψαλμό. Ήταν κι ο Σωτήρης μέσα σε αυτούς.

Καλύτερα με πίθηκο παρά άντρα ανήθικο, λέγαν κάποτε, μην περιμένοντας πως κι οι πίθηκοι θα γινόντουσαν εξίσου ανήθικοι. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα.

Monkey see, monkey do.

Πηγή: agriazwa.blogspot

sioualtec.



Πέτρος Αργυρίου: Σχετικά με τον συντάκτη