Δευτέρα, Ιουνίου 15

Κουβα: Αναρπαστο αντιικο φαρμακο που χρησιμοποιουν οι Κινεζοι κατα του κορωνοϊου

Κούβα: Ανάρπαστο αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι κατά του κορωνοϊού

Το κουβανικο αντιιικο φαρμακο Ιντερφερονη Αλφα 2Β χρησιμοποιειται στην Κινα κατα του νεου κορωνοϊου και περιπου 15 χωρες εχουν εκφρασει την επιθυμια να το αγορασουν, ανεφεραν σημερα ειδικοι στην Κουβα.
Η Κουβα εχει αποδυθει σε αγωνα δρομου για να κατασκευασει ενα εκατομμυριο προστατευτικες μασκες.

«Η ιντερφερονη ειναι φαρμακευτικο προϊον, οχι εμβολιο», τονισε ο Εντουαρντο Μαρτινες, ο προεδρος της φαρμακοβιομηχανιας BioCubaFarma, διαψευδοντας τις πληροφοριες που κυκλοφορουν σε πολλους ιστοτοπους κοινωνικης δικτυωσης τις τελευταιες ημερες και κανουν λογο για ενα «κουβανικο εμβολιο».
Το φαρμακα παρασκευαζονται στην Κουβα και στην Κινα απο μια κοινοπραξια. Ο Μαρτινες ειπε οτι συμφωνα με τη Φαρμακευτικη Ενωση Κινας, «απο τις επιλογες που υπαρχουν (για την καταπολεμηση του νεου κορονοϊου, περιπου 30 σημερα), η πρωτη που συνισταται ειναι η ιντερφερονη».
Συμφωνα με τον διευθυντη του Κουβανικου Κεντρου Γενετικης Μηχανικης και Βιοτεχνολογιας, Εουλοχιο Πιμεντελ, 15 χωρες της Λατινικης Αμερικης, της Ευρωπης, της Αφρικης και τη Ασιας, θελουν να αγορασουν το συγκεκριμενο φαρμακο.
Στην Κουβα εχουν καταγραφει τεσσερα κρουσματα του Covid-19, τρεις Ιταλοι τουριστες και ενας Κουβανος.
Πολλες κρατικες βιομηχανιες εχουν επισης ξεκινησει να ραβουν προστατευτικες μασκες και ηδη εχουν ετοιμαστει περιπου 196.000 – σε ορισμενες χρησιμοποιειται υφασμα με το οποιο ραβονται συνηθως οι σχολικες ποδιες. Ο στοχος ειναι να ραφτουν 1 εκατομμυριο μασκες.
Σε αντιθεση με πολλες αλλες χωρες του κοσμου, η Αβανα δεν σκοπευει προς το παρον να κλεισει τα συνορα της για να αποτρεψει την εξαπλωση της επιδημιας.
Πηγη: iefimerida.gr