Κυριακή, Ιουνίου 14

Κε Πέτσα ευχαριστούμε που ο «Ημεροδρόμος» δεν πληροί τα κριτήριά σας!


Μέσα στον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κρατικών διαφημίσεων για την πανδημία, υπάρχουν πολλά σοβαρά, έγκυρα και αξιοπρεπή σάιτ και εφημερίδες.
H σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια αυτών των ΜΜΕ θα ήταν μάταιο να χρησιμοποιηθούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κυβέρνηση.
Η ένταξή τους στη διανομή του διαφημιστικού πακέτου δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την πολιτική αθλιότητα που διέπραξε η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα.  
Είναι δεδομένο ότι στον συγκεκριμένο κατάλογο, όπως πλέον γνωρίζουν οι πάντες  (δείτε αναλυτικά παρακάτω), φιγουράρουν πολλά περισσότερα «ΜΜΕ» που βοούν για την «ποιότητα», την «εμβέλεια» και την «εγκυρότητά τους». Η «προσφορά» τους στην ενημέρωση του κοινού είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών: Η επιλογή τους να ταϊστούν με δημόσιο χρήμα αποτυπώνει την ίδια την κυβερνητική κατάντια. Αποτυπώνει την «άριστη» αντίληψη της κυβέρνησης για το τι εστί «ενημέρωση», «αντικειμενικότητα», «αντιδιαπλοκή»,  «διαφάνεια» και εν τέλει «δημοκρατία».
Από αυτή την άποψη, λοιπόν:  
Ο «Ημεροδρόμος», πρώτον, απευθύνεται στους αναγνώστες δηλώνοντας ότι σεμνύνεται για το γεγονός πως σε αυτόν τον άθλιο κατάλογο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Ο αποκλεισμός μας αποτελεί μέγιστη τιμή και σπουδαίο δώρο από την κυβέρνηση. Πολύ σπουδαιότερο από τις πενταροδεκάρες της (προς κάποιους). Και απείρως σπουδαιότερο από τα διαφημιστικά της «παντεσπάνια» προς κάποιους άλλους.  Το να μην εμπίπτεις – και με τη βούλα – στα κριτήρια της πολιτικής ξεφτίλας συνιστά πλούτο ανεκτίμητο. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την τιμή που μας την απένειμε.  
Ο «Ημεροδρόμος», δεύτερον, απευθύνεται στην κυβέρνηση, στον κ.Πέτσα, στον διάδοχό του και τους πέριξ αυτών: Μην διανοηθείτε να μας «θυμηθείτε» για κανέναν λόγο, ποτέ, όσον αφορά τα διαφημιστικά πακέτα του μέλλοντός σας. Θα μας απαλλάξετε από τον κόπο να σας τα επιστρέψουμε πίσω. Ο «Ημεροδρόμος» έκανε, κάνει και θα κάνει, ό,τι υπαγορεύει η ευθύνη του έναντι του αναγνωστικού κοινού όσον αφορά την ενημέρωση. Αλλά τα λεφτά σας δεν τα θέλει. Όχι γιατί είναι  δικά σας (του φορολογούμενου λαού είναι), αλλά γιατί δεν εννοεί να περιλαμβάνεται σε κανέναν κατάλογο που θα σηματοδοτεί οιασδήποτε μορφής «δούναι και λαβείν» με την πολιτική σας ξεφτίλα.      
  imerodromos.gr