Τετάρτη, Ιουλίου 22

Στα μουλωχτά μοιράζουν το Αιγαίο..Τους κάρφωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου.

Ξεκίνησαν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου και των Ελληνικών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου από την προηγούμενη Κυριακή όταν πραγματοποιήθηκε μυστική τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο.
 Τις «υπόγειες διαπραγματεύσεις» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV,
αποκαλύπτοντας ότι οι επαφές με την Eλληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν σε επίπεδο «παράλληλων συναντήσεων» ενώ τόνισε με νόημα πως «λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις στο Βερολίνο»
Ο Ιμπραχίμ Καλίν υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές επαφές με την Αθήνα ξεκίνησαν το 2002, πραγματοποιώντας περίπου 60 γύρους διαπραγματεύσεων, κατά τις οποίες συζητήθηκαν διμερή θέματα, η υφαλοκρηπίδα, θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας και άλλα θέματα.
Ταυτόχρονα έγιναν πολιτικές διαβουλεύσεις και συναντήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των στρατιωτικών αρχών. Αυτές συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κατά διαστήματα, ανέφερε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι Αθήνα και Άγκυρα μπορούν να επιλύσουν μόνες τις διαφορές τους, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.
 https://amazonios.net/sta-moylochta-moirazoyn-to-aigaio-toys-karfose-o-ekprosopos-toy-toyrkoy-proedroy/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sta-moylochta-moirazoyn-to-aigaio-toys-karfose-o-ekprosopos-toy-toyrkoy-proedroy