Πέμπτη, Ιουλίου 9

Η βύθιση Τουρκικών πλοίων στη Λιβύη θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Υπενθυμίζω πως την ήττα της Τουρκίας στη Λιβύη την έχω προβλέψει (βλέπετε εδώ) και πρέπει να είσαι μάγκας για να μπορείς να το κάνεις αλλά και να το πείς πρώτος. Δεν με ξένισε η πρώτη επιτυχία κατά της Τουρκίας στην Αλ Γουατίγια. Θα έλθουν και άλλες επιτυχίες εναντίον της, καθώς οι ΗΠΑ θα είχαν λόγω εκλογών μεγάλο πρόβλημα να εμπλακούν. So, the Timing is GooD!
Η συμμαχία Γερμανίας – Κατάρ – Τουρκίας με το χρόνο θα φανερωθεί περισσότερο και τα μηνύματα της ΕΕ για διαμοιρασμό των ιματίων της Ελληνικής ΑΟΖ με τη Τουρκία, μόνο σε καθάρματα εντός της Ελλάδας θα έδιναν πάτημα προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση.
Να πούμε όμως πως ο Σαμαράς με επιστολή του στον ΟΗΕ επιτρέπει τη διαχείριση των θεμάτων της Ελληνικής ΑΟΖ απο την ΕΕ, δηλαδή απο τη Γερμανία. Μάλλον δεν θα το ξέρατε αυτό.
Είναι προφανές, πως η βύθιση μερικών Τουρκικών πλοίων στη Λιβύη θα αλλάξει τελείως τις ισορροπίες στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν αποκλείεται να έχουν βυθιστεί ήδη Τουρκικά πλοία στη Λιβύη, τα υποβρύχια ας πούμε, δεν είναι ποτέ ορατά είτε ζωντανά είτε πεθαμένα στο βυθό…
Οι Αιγύπτιοι φαίνεται ήδη πως έχουν έξυπνους συμβούλους. Μια βύθιση επιπλεόντων Τουρκικών  πλοίων στη Λιβύη με video θα οδηγήσει σε πτώση τον Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Χαφτάρ μπορεί να αναδειχτεί σε μεγάλη φιγούρα της Ελληνικής ιστορίας και όλα αυτά μπορεί να συμβούν σύντομα απο έναν που δεν είναι Έλληνας!
Δεν θα εκπλαγώ να δώ αποχώρηση  της Τουρκίας και απο Συρία και απο Λιβύη. Καθόλου! Ο κύκλος του Ερντογάν έκλεισε.  Μαζί του θα συμπαρασύρει Μητσοτάκη και Μέρκελ.
NOVARTIS KAI 5η ΦΑΛΑΓΓΑ
Πίσω απο τους 5 άχρηστους τόνους χλωροκίνης, κάτι  που επεσήμανα πρώτος (γιατί η Ελλάδα είναι ένα χωριό που δεν ξέρει ούτε απο μάσκες ούτε απο “πρέπει” αλλά μόνο για το “γιατί” ενδιαφέρεται, για να πεπεδίζει στα καφενεία), είναι η Novartis και η Γερμανική Βayer, αυτές την παράγουν. Πίσω απο τη Siemens και το Χριστοφοράκο η Γερμανία (ή και αντιστρόφως μπροστινή η Μέρκελ).
Μόνο στην Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε κανένας για τα διεθνή σκάνδαλα της Siemens και της Novatis ενώ η μπάλα πάει πάντα σε άλλο γήπεδο με επικοινωνιακά happenings, για να περνάει ο καιρός. Κατά σύμπτωση, σε όλα τα συμβάντα υπάρχει πάντα και ένας Μητσοτάκης, της γνωστής εταιρείας με τα τηλεφωνικά κέντρα και τις χρυσές ζαρντινιέρες.
Τη τελευταία στιγμή προέκυψε και ένας Καλογρίτσας, που είχε κάτι συνεργάτες στα ΗΑΕ που του δάνεισαν 3 εκ. ευρώ για την εγγύηση της άδειας για τηλεσταθμό επι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τα θέλει πίσω, γιατί δεν του έκατσε ο τηλεσταθμός που ήθελε! Δεν θα πέσω στο κουτό επικοινωνιακό κόλπο τους, θα το πάω παρακάτω. Δεν σας φαίνεται περίεργο τα ΗΑΕ να θέλουν να ελέγξουν κάποια Ελληνικά ΜΜΕ και η Τουρκία να μη το έχει κάνει ήδη, όταν είναι δίπλα και θέλει κομμάτι απο τα κοιτάσματα; Για τον “θείο” του Τόμπρα θα μιλήσω άλλη φορά… έχει παιγνίδι εδώ.
H Toυρκία προφανώς έχει κύκλωμα στην Ελλάδα απο υπουργούς, ΜΜΕ και δημοσιογράφους και εδώ είναι αμφισβητήσιμος ο ρόλος της ΕΥΠ. Δεν μπορεί να γίνεται συνεχής εξισλαμισμός της χώρας, να υπάρχουν αφύλακτα σύνορα στον Εβρο και στη θάλασσα, χωρίς αρωγή απο ανθρώπους σε θέσεις - κλειδιά. Δεν μπορεί να ακούγονται τόσες μαλακίες για την ΑΟΖ επι χρόνια στη τύχη. Μικρός ο Ροζάκης για μένα. Αλλά μη νομίζετε/νομίζουν πως ΤΩΡΑ ξέρουν τα πάντα. Τα γυρίζω όποτε θέλω.
Καταλαβαίνετε πόσοι θα χάσυν τον ύπνο και το μισθό τους στην Ελλάδα, αν χάσει ο Ερντογάν στη Λιβύη; Μαζί του θα συμπαρασύρει Μητσοτάκη και Μέρκελ. Πολλά λεφτά στις αγορές. Να το γιατί. Καλημέρα Donald.
ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Ελλάδα παραμένει απροετοίμαστη επίτηδες στη Δυτική Θράκη ενώ μαζεύει όλο το στρατό του Ερντογάν και τον διαμοιράζει σε όλη τη χώρα, για να μη ζήσουν μάρτυρες απο το “φόνο”, σαν το ΝΟΟΡ-1. Οι πατριώτες πεθαίνουν πάντα πρώτοι. Δεν υπάρχει καμμία διαφορά σε αυτό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.https://zcode-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_6.html