Τετάρτη, Ιουλίου 8

Φόβος και τρόμος η συμμορία των εκβιαστών

Φόβος και τρόμος η συμμορία των εκβιαστών

zougla.gr--Καταγγελίες, μηνύματα και απειλές ακόμα και μεταξύ των μελών του κυκλώματος που κατηγορείται ότι πουλούσε «προστασία» φέρνει στην δημοσιότητα η zougla.gr. Όλα ξεκίνησαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έκανε ιδιοκτήτης καταστήματος στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Το πρώτο τηλεφώνημα στο Εκβιαστών
«Έχω μαγαζί στη Σαλαμίνα και μαζί με τους άλλους καταστηματάρχες έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τους «μπράβους». Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δεν μπορούμε πια να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα έξοδα μας. Δεν φτάνει που μας τα «παίρνουν» κάθε μήνα, μας δημιουργούν και φασαρίες τις λίγες μέρες που έχουμε κόσμο στα μαγαζιά μας. Το ξύλο που έπεσε προχθές στη Σαλαμίνα δεν είναι τίποτα. Το έχουν κάνει και άλλες φορές αυτό. Μαζεύονται όλοι οι «φουσκωτοί» και τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάρει τα λεφτά μας για την «προστασία» μας. Φοβόμαστε όλοι εδώ να πάμε στην τοπική αστυνομία και αναγκαζόμαστε να δίνουμε ένα σωρό λεφτά για το γαμώτο. Τώρα που τους πιάσατε εσείς μακάρι να κάνετε κάτι καλύτερο, γιατί έτσι όπως πάμε θα τα κλείσουμε τα μαγαζιά μας».
Ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος ήταν ιδιαιτέρα σκληρός και δεν δίσταζε να απειλεί ευθέως ακόμα και τους συνεργάτες του. Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί.
«Αρχηγός» εξιστορεί σε μέλος της συμμορίας ξυλοδαρμό άλλου μέλους
Τραβάω εγώ το πιστόλι, πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός. Κάτι μπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ, τον κάναμε άλογο. Ο μικρός βοήθεια, βοήθεια, δεν τον πρόλαβα, του έδωσα ένα μπουνίδι, του έσπασα τον καθρέφτη, τραβώ το πιστόλι, μου λέει ο άλλος «είσαι μ…ας ρε, θα πάμε φυλακή, στο Αιγάλεω, στη μέση του δρόμου;»
«Αρχηγός» απειλεί μέλος το οποίο πήρε χρήματα από επιχείρηση όπου δούλευε
 Άκου αρ…δι, θα πας τα οκτώμισι χιλιάρικα που πήρες. Θα σου γα…ω εγώ το σπίτι, σου δίνω το λόγο μου ότι θα σας ανατινάξω οικογενειακώς, να την περιμένεις. Άκου π…άνα, όπου βρω θα σε γ…άω
«Αρχηγός» προειδοποιεί συγγενικό πρόσωπο ιδιοκτήτη καταστήματος
Καλά, πες του θείε δεν θες να κάνεις το ένα δεν θες να κάνεις το άλλο, ο άλλος που έχει πάρει την άλλη πλευρά τηλέφωνο άμα έρθουν και σε μπαουλιάσουν εφτά οκτώ άτομα στο ξύλο, μαζί με το παιδί που έχεις, μετά θα σου λέει Βασίλη βοήθα με, Βασίλη βοήθα με.
«Αρχηγός» απειλεί μέλος της σπείρας μετά από «πειθαρχικό παράπτωμα»
Κοίτα, γιατί θα πεινάσετε, θα σας τα κόψω όλα Θεοδωράκη
«Αρχηγός» κατευνάζει ιδιοκτήτη καταστήματος που έκανε παράπονα για τρίτο πρόσωπο
Τι ήθελε; Να είναι σπίτι και να του δίνεις λεφτά; Και τι θέλει η Θοδωρούλα να τόνε γ…σω θέλει, τι θέλει; Γιατί δεν μου είναι και τίποτα να έρθω να τόνε γ…σω κιόλας…
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών καταγράφηκε και η δράση του «συναδέλφου» τους ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον 35χρονο «αρχηγό»
Αστυνομικός ενημερώνει ιδιοκτήτη καταστήματος για ενδεχόμενο αστυνομικού ελέγχου
Μην αγχώνεσαι, αν έρθει θα το μιλήσω εγώ. Έχω μιλήσει ήδη με το δικό μου διοικητή
Αστυνομικός αποκαλύπτει σε συγγενικό του πρόσωπο και την «προστασία» γνωστών νυχτερινών κέντρων
Γιατί τον Β….η τον έχουμε, ο Θοδωρής τον έχει. Ξέρεις τον Β….η σαν μαγαζί, οι μπράβοι και τέτοια. Τον έχει, τον έχουνε αυτοί. Και τον έχει και τον Αδ…δη
Αστυνομικός ενημερώνει ιδιοκτήτη καταστήματος για «συνέπειες»
Άμα έχει τα αρ…ια ας τους βγάλει τους ναργιλέδες. Είναι σαν να μου λες ότι άμα είχε τα αρ…ια δεν θα δίνει τα μεροκάματα. Το ίδιο πράγμα είναι και εδώ, άμα έχεις τα αρ…ια κάντε το, θα φτάσει το μαγαζί στην Αίγινα, κάντε το.
Η σπείρα όμως, που θα απολογηθεί την Δευτέρα και την Τρίτη στον ανακριτή, κατηγορείται ότι λειτουργούσε και σαν τοκογλύφος. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή ενός θύματος.
Ιδιοκτήτης επιχείρησης θύμα τοκογλυφίας
«Πριν από περίπου πέντε χρόνια δανείστηκα από μέλος του κυκλώματος 25 χιλιάδες ευρώ και επιστρέφω μηνιαία ως τόκο το ποσό των 1000 ευρώ. Συνολικά έως σήμερα έχω καταβάλει περίπου 60 χιλιάδες ευρώ αφού για να ξεχρεώσω θα έπρεπε να καταβάλω εφάπαξ το αρχικό ποσό, δηλαδή περιπου 25 χιλιάδες ευρώ».
«Έκθεση ιδεών το κατηγορητήριο» δηλώνουν οι δικηγόροι των φερόμενων ως εκβιαστών
Με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι των συλληφθέντων για εκβιασμούς και άλλες αξιόποινες πράξεις. κ.κ. Παναγιώτης Κάσσης και Γιάννης Γλύκας δηλώνουν: «Το διαβιβαστικό της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελεί μία πολύ ωραία έκθεση ιδεών… Ίσως μία έκθεση εκτιμήσεων ή ακόμα και ενδείξεων τελέσεως κάποιων πράξεων… Σε καμία όμως περίπτωση δεν αποτελεί καταγραφή συγκεκριμένων έκνομων ενεργειών συνοδευόμενων με αποδείξεις. Σε μία ακροαματική διαδικασία, όταν δηλαδή γίνει το δικαστήριο, το κατηγορητήριο θα αποδομηθεί».
zougla newsroom
Διαβάστε επίσης: Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα των εκβιαστών