Πέμπτη, Ιουλίου 9

Δομικός ο Ανασχηματισμός - Ξηλώνονται ή μετακινούνται κορυφαίοι υπουργοί

Κυβέρνηση Ν.Δ.: Πρώτο τη τάξει υπουργείο το Οικονομικών
Δεν ξέρουν πλέον τι θα τους ξημερώσει οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της Κυβέρνησης, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.
Αν και οι γιορτές και οι χαρές για τον ένα χρόνο στην εξουσία δεν έχουν κοπάσει για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, εντούτοις τις τελευταίες ώρες επικρατεί μεγάλη αναταραχή
για πολλούς λόγω των χαμηλών πτήσεων που κατέγραψε η Κυβέρνηση στην υλοποίηση του Κυβερνητικού Έργου και στην ουσιαστική αντιμετώπιση της ύφεσης.
Κανείς δεν είναι πλέον σίγουρος για την παραμονή του στο νέο σχήμα, ούτε οι φερόμενοι ως κορυφαίοι, ούτε καν οι Αντιπρόεδροι του κόμματος, ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβερνητικής Παράταξης θυμίζει Λίβανο, αφού έχουν βγει για τα καλά τα εσωκομματικά μαχαίρια και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτούλη του.
Στην προσπάθεια τους δε να δηλώσουν νομιμοφροσύνη στην ηγεσία επιδόθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό στα social media ποιος θα κάνει θα κάνει την πιο φιλομητσοτακική ανάρτηση.
Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν από τη στιγμή που οι αρρυθμίες είναι ήδη καταγεγραμμένες και οι σκέψεις για ριζικό μετασχηματισμό της Κυβέρνησης είναι πάνω στο τραπέζι.
Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων προβάρουν ήδη κουστούμια, προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το αν βρίσκονται στη λίστα αξιοποίησης, ενώ η αγωνία τους κορυφώνεται από τη στιγμή που οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό…...lykavitos.gr/