Τρίτη, Ιουλίου 28

Πού στρέφονται οι έρευνες για το μαφιόζικο χτύπημα στη Βούλα


Ούτε μια ούτε δυο αλλά τουλάχιστον δεκατρείς σφαίρες έριξαν οι δυο άγνωστοι πιστολέρο σε βάρος του 50χρονου χθες λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ στην περιοχή της Βούλας.
Ο τραυματίας όμως φαίνεται ότι αντέδρασε καθώς έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του φούρνου στη λεωφόρο Βάρης
όπου τον εντόπισαν οι εκτελεστές του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί έψαχναν για ώρες κάτω από τα αυτοκίνητα να εντοπίσουν τους κάλυκες για να τους μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δεν είχε πάνω του όπλο ενώ μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται με την κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή αλλά χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Ο 50χρονος δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές και ειδικότερα στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Το 2015 το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε μια ογκωδέστατη δικογραφία για τρεις σπείρες που κατηγορήθηκαν ότι πουλούσαν «προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής.
Το παρατσούκλι του ήταν «Μεγάλος» και «Τρελός» και σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών ήταν ο επικεφαλής μιας από τις τρεις συμμορίες. Το 2013 κατηγορήθηκε ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο, κατόπιν εντολής τρίτου, είχαν στήσει καρτέρι σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της λεωφόρου Συγγρού.

Όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη τον χτύπησαν με τα χέρια και στη συνέχεια με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να γλιτώσει και άρχισε να τρέχει. Τον πυροβόλησαν περισσότερες από δέκα φορές και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε πάνω από έναν τοίχο και «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.
Η τρίτη φορά που είχε απασχολήσει και πάλι το Τμήμα Εκβιαστών ήταν στις αρχές του 2000 όταν το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία μαζί με άλλα 44 «βαριά» ονόματα της νύχτας και οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν για «έκρηξη κατά συναυτουργία».

Οι αστυνομικοί αναζητούν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποία φέρονται να διέφυγαν οι δράστες ενώ θα εξετάσουν και τα βίντεο του φούρνου όπου έγινε η επίθεση.
Όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει ο τραυματίας θα δώσει κατάθεση για να περιγράψει τι έγινε και κυρίως αν είχε καταλάβει ότι οι εκτελεστές παρακολουθούσαν το δρομολόγιο του μέχρι την στιγμή που τον γάζωσαν στο πάρκινγκ του καταστήματος.






Zougla newsroom

https://www.zougla.gr/greece/article/pou-strefonte-i-erevnes-gia-to-mafioziko-ktipima-sti-voula