Δευτέρα, Ιουλίου 6

Που πήγαν τα χρήματα από κυβ. Ελλάδας γιά θεολ. Σχολή Βοστώνης;;;

Γιά να προβάλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, όσων ''καβάλησαν το καλάμι''
Που πήγαν τα χρήματα από κυβ. Ελλάδας γιά θεολ. Σχολή Βοστώνης;;;
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, είχε αναγγείλει στα Επιφάνεια 6 Ιανουαρίου '20 στο Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δίνει 2 εκατ. ευρό κάθε χρόνο στην θεολογική Σχολή Βοστώνης, αναδρομικά από 2019. Στις 30 Ιουνίου τηλε-συνεδρίασε η ''επαρχιακή σύνοδος'' Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Ασχολήθηκε και με τα οικονομικά της Σχολής, που είναι σε άσχημη κατάσταση. Αλλά ουδεμία αναφορά στα -κρατικά- χρήματα από Ελλάδα, των Ελλήνων φορολογούμενων.

Το ερώτημα: Δόθηκαν τα χρήματα από Ελλάδα;;; Αν δόθηκαν, που δόθηκαν;;; Στην Σχολή ή στην Αρχιεπισκοπή;;; Γιατί αν δόθηκαν στην Αρχιεπισκοπή και αυτή δίνει μέρος τους στην Σχολή, ως δήθεν δική της προσφορά (όπως φαίνεται ότι συμβαίνει), τότε μιλάμε γιά μία ακόμα ''λαμογιά'' της Αρχιεπισκοπής, που προσβάλει και υποτιμά τα ''κορόϊδα'' στην Ελλάδα (και τον πρωθυπουργό).
HΠΑ: Εκδηλώσεις γιά τα 200 χρόνια, προετοιμασίες
Με την ελπίδα ότι θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία ''κορωνα-ιός'', Ομογενείς βασικά, εθελοντικά και 2 Οργανώσεις, εργάζονται από τώρα γιά την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης στα 1821.
'Εμφαση στις ΗΠΑ θα δοθεί στο κύμα φιλελληνισμού που αναπτύχθηκε στην χώρα, στην διάρκεια της Επανάστασης. Αμερικανοί φιλέλληνες, βοήθησαν με κάθε τρόπο τους αγωνιζόμενους 'Ελληνες, ενώ αρκετοί πήγαν στην Ελλάδα και πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, όπως π.χ. ο George Jarvis, που έχει ταφεί στον περίβολο εκκλησίας στο 'Αργος και ο William Townshend Washington, συγγενής του πρώτου πρόεδρου των ΗΠΑ, George Washington, που έχει ταφεί στο Ναύπλιο.
H επανάσταση των Ελλήνων συγκίνησε τον αμερικάνικο λαό, ο οποίος, λίγες δεκαετίες πριν, έδωσε τον δικό του αγώνα γιά ανεξαρτησία.
Πρώτη εκδήλωση 9 Ιανουαρίου 2021 στην Βοστώνη, με αφορμή την 145η επέτειο από τον θάνατο του κορυφαίου φιλέλληνα, ιατρού Samuel Howe.
Τελευταία εκδήλωση 30 Μαρτίου 2022, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της πόλης Greece (Ελλάδα), στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που αποφάσισε να ονομάζεται ''Ελλάδα'', γιά να τιμήσει την Επανάσταση των Ελλήνων και ότι πρόσφερε η (αρχαία) Ελλάδα στην ανθρωπότητα.
Ενδιάμεσα θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ, όπως π.χ. στην πόλη Υψηλάντη (Μίσιγκαν). Επίσης, στην πόλη Oshkosh, Wisconsin, όπου έχει ταφεί ο Λουκάς-Μιλτιάδης Miller, που γεννήθηκε στην Λειβαδιά (15 Σεπ. 1824), ορφανός, υιοθετήθηκε από τον συνταγματάρχη Jonathan Peckam Miller, που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων. Ο Λουκάς-Μιλτιάδης, ήταν ο πρώτος 'Ελληνας βουλευτής στις ΗΠΑ.
Εκδηλώσεις προγραμματίζονται, επίσης, σε Πανεπιστήμια και συναφή Ιδρύματα στις ΗΠΑ.
Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι -αν χρειαστεί- θα έχουν την συνδρομή-βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και της -αρμοδιότητας στην Ελλάδα- ''Επιτροπής γιά το '21''.
Η απόδοση τιμής στην Επανάσταση και ειδικά στους Αμερικανούς φιλέλληνες, στην ιστορική επέτειο των 200 χρόνων, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων της Αμερικής.
(Σημ.: Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' συμμετέχει εθελοντικά και ενεργά στην προετοιμασία των εκδηλώσεων, φυσικά αφιλοκερδώς)
''Πλακώθηκαν'' Πατριαρχείο-Ελπιδοφόρος
Γιά το θέμα του... κουταλιού στην θεία Κοινωνία. Γιά πολλά κουταλάκια (λαβίδες) μιλά ο Ελπιδοφόρος σε εποχή κορωνα-ιού, όχι λέει ο Βαρθολομαίος και η ''σύνοδός'' του, εκθέτοντας τον αρχεπ. Αμερικής (ΗΠΑ). Αφορμή βρήκε και ο μητροπολίτης Νέας Υερσέης Ευάγγελος, γιά να βγάλει απωθημένα. Και η Ομογένεια ΗΠΑ, έχει ανησυχίες, δεν μπορεί να φάει και να κοιμηθεί από την... αγωνία της, πως θα γίνεται η ''θεία κοινωνία'' στις άδειες εκκλησίες. Τα γεγονότα:
Ο αρχιεπ. ΗΠΑ Ελπιδοφόρος είχε προτείνει, σε εποχή κορωνα-ιού, να γίνεται χρήση πολλών ''λαβίδων'' (κουταλιών, μεταλλικών) γιά θεία Κοινωνία (μία γιά κάθε άτομο), στις εκκλησίες, ώστε να προστατεύεται το ''ποίμνιο''. Οι φανατικοί χριστιανέμποροι αντιδρούν. Η ''σύνοδος Βαρθολομαίου'', που συνεδρίασε στην Ελβετία, 23-25 Ιουνίου '20, αποφάσισε ότι η χρήση μίας ''λαβίδας'' γιά κοινή χρήση, δεν θα γίνεται μόνο αν, ''α) υπάρχει από τον νόμο του κράτους κάποια απαγόρευση σχετικά με τη θεία λατρεία λόγω της πανδημίας, και β) ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη και την προς τούτο άδεια της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως''. Η απόφαση είναι σκοταδιστική και χαζή, μη έχουσα σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, αλλά δεν έχει σημασία.
Αφορμή βρήκε και ο ''άγιος'' Νέας Υερσέης, να επιτεθεί στον Ελπιδοφόρο, έμμεσα, ''συγχαίροντας'' τον πατριάρχη. Με μία δουλοπρεπέστατη εγκύκλιό του προς το ''ποίμνιο'', αδιαφορώντας γιά την ασφάλεια των πιστών, ''συγχαίρει'' τον Βαρθολομαίο γιά την ''απόφασή'' του, που είναι αντίθετη από αυτήν του Ελπιδοφόρου, αλλά επικίνδυνη γιά την υγεία των ανθρώπων.
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' εκτιμά ότι ο Ελπιδοφόρος έχει δίκιο. Αν και τον επικρίνει συχνά γιά άλλα ζητήματα, στο συγκεκριμένο, σωστά πράττει. Δεν είναι δυνατόν, σε έξαρση κορωνα-ιού στις ΗΠΑ, να χρησιμοποιείται ένα κοινό κουτάλι (''λαβίδα''), με δεδομένο ότι ο ιός εισχωρεί βασικά στον ανθρώπινο οργανισμό από την μύτη και το στόμα. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος γιά να προτιμά την χρήση μίας κοινής ''λαβίδας'' γιά όλους.
Οι Ομογενείς να προσέχουν: Αν ''κοινωνούν'' και δούν ότι χρησιμοποιείται μία κοινή ''λαβίδα'', να φεύγουν από την εκκλησία. Μην πέφτουν θύματα επικίνδυνων ρασοφόρων σκοταδιστών, με σκουριασμένα μυαλά, που ουδεμία σχέση έχουν με το σήμερα. Ούτε να δίνουν σημασία στις ηλιθιότητες του ''κίτρινου τύπου Αστόριας'', την ''χαβούζα Εθνικός Κήρυξ''... (29 Ιουνίου '20)
Ομογένεια, εθνικά θέματα, Ελπιδοφόρος, Μητσοτάκης
Καλά θα κάνει ο αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ (Ελπιδοφόρος) να ασχολείται ΜΟΝΟ με τα ''πνευματικά-θρησκευτικά'' του καθήκοντα και ας αφήσει εθνικά και λοιπά θέματα να τα χειρίζονται η Ομογένεια και οι Οργανώσεις της. Δεν τον έκανε κανείς ''ηγέτη της Ομογένειας'', ούτε ''φυσικό ηγέτη του λόμπι''. Εκπροσωπεί ΜΟΝΟ το 16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, όσα και τα μέλη -που πληρώνουν συνδρομή- των ενοριών του (διαβάστε σχετικό άρθρο). Τα ''επικοινωνιακά κουτοπόνηρα κόλπα'' γιά παραπλάνηση κι εξαπάτηση αφελών, δεν έχουν πέραση στην Ομογένεια.
Και καλά θα κάνει ο άσχετος με Ελληνισμό ΗΠΑ, πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, να μην παίζει παιχνίδια με την Ομογένεια, διαπλεκόμενος με ''Φανάρι'' και Ελπιδοφόρο. Ας κρατήσει τα οικογενειακά του συμφέροντα, μακριά από την Ομογένεια. Αρκετή ζημιά έκανε στον εαυτόν του και στoν απόδημο Ελληνισμό με την ''ξεφτίλα'' του, στην περίπτωση Διαματάρη, που πιστοποίησε ότι είναι και άσχετος με Ομογένεια και διαπλεκόμενος.
Οι 'Ελληνες στις ΗΠΑ ακούν, βλέπουν, καταλαβαίνουν. Και δεν ανέχονται την υποτίμηση της νοημοσύνης τους από διαπλεκόμενους τυχοδιώκτες. Ούτε προσφέρονται γιά να χρησιμοποιούνται σε ''παιχνίδια εντυπώσεων''. (28 Ιουνίου '20)
Παγκόσμια επιτυχία ''Καθημερινής'' και ''ΣΚΑΙ''
Γιά να μην λένε ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, σχεδόν όλα, είναι ''πόρνες'' κυβερνήσεων και επιχειρηματιών ή ''μένουμε σπίτι χορτασμένοι'', η εφημερίδα ''Καθημερινή'' και η τηλεόραση ''ΣΚΑΙ'', σε παγκόσμια αποκλειστικότητα θα κάνουν το... επαγγελματικό, ηθικό τους καθήκον.
Τα δύο αυτά ΜΜΕ υπερπρόβαλαν τον πρ. υφυπουργό μας των Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, το ''Suma cum Laude του έξω Ελληνισμού'' και τον υπερασπίστηκαν όταν εξαπάτησε και τον πρωθυπουργό με το περίφημο ''μάστερ από Κολούμπια''. Ειδικά ο ΣΚΑΙ με τον Δ. Οικονόμου.
Μετά 7 μήνες, για να μην νομίζει ο κόσμος ότι είναι ''χαβούζες'' της παραπληροφόρησης και της δημοσιογραφικής απάτης, θα προβάλουν και το... πτυχίο, που όπως έλεγαν θα το παραλάβει ο πρ. υφυπεξ μέσα Φεβρουαρίου '20 (αν υπάρχει και αν το βρούν)... Αναμένουμε.
Τηλεδιάσκεψη προέδρων ομογενειακών Οργανώσεων
Εξαιτίας της πανδημίας που θερίζει στις ΗΠΑ, πρόεδροι ομογενειακών Οργανώσεων, Ομοσπονδιών κλπ, θα έχουν τηλεδιάσκεψη, στην διάρκεια της οποίας θα ασχοληθούν με πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια ΗΠΑ.
Οι Οργανώσεις εκτιμούν ότι, αφού η Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ ανακατεύεται με τα των Οργανώσεων, από ευγένεια και οι Οργανώσεις, ανταποδίδοντας, θα ανακατευτούν με τα της Εκκλησίας. Το πρώτο θέμα θα είναι αυτό της θείας Μετάληψης. Αν θα γίνεται με ''άγια λαβίδα'' ή ''άγιο κοχλιάριο'' ή με ''άγιο πλαστικό κουταλάκι'' μιας χρήσης. Κι επειδή τα ''ρασοφόρα σκιάχτρα'' τα έχουν κάνει ''σαν τα μούτρα'' τους και μας έχουν ζαλίσει τα αχαμνά με το θέμα αυτό, η σύσκεψη των ''οξυδερκών'' προέδρων θα αποφασίσει τελικά. Λέγεται ότι θα προκρίνει την χρήση πλαστικού κουταλιού μιάς χρήσης.
Επίσης, η σύσκεψη των προέδρων θα αποφασίσει να εκλέγει μητροπολίτες ΗΠΑ, ως ανταπόδοση στην πρακτική της Αρχιεπισκοπής, να παρεμβαίνει ''ανεπίσημα'' γιά να εκλέγονται ''ημέτερα σούργελα'' στις ομογενειακές Οργανώσεις (π.χ. Ομοσπονδία Νέας Υόρκης). Σίγουρα θα κάνει καλύτερες επιλογές από το ''μαγαζί Βαρθολομαίου'' που αποκαλείται ''ιερά σύνοδος'', το οποίο έχει εθισμό να επιλέγει, ως μητροπολίτες, ''ξεφωνημένες'' και ''λαμόγια''. Eξυπακούεται ότι θα έχουν λόγο και στην εκλογή αρχιεπίσκοπου ΗΠΑ. Λέγεται ότι θα προτείνουν ως διάδοχο Ελπιδοφόρου, τον πρ. υφυπουργό Εξωτερικών, τον Αντώνη Διαματάρη, που είναι επιθυμία-πρόταση του πρόεδρου Ομοσπονδίας Βοστώνης.
Στην τηλεδιάσκεψη, θα τεθεί και το θέμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Και από ευγένεια, ανταποδίδοντας, επειδή οι διεφθαρμένες ελληνικές κυβερνήσεις ανακατεύονται στα του απόδημου Ελληνισμού και τα κάνουν πάντα ''σαν τα μούτρα'' τους, οι πρόεδροι θα απαιτήσουν από τον άσχετο με Ομογένεια (και επιζήμιο) Κούλη, να επιβάλει στην Γιάννα να κυκλοφορεί με φουστανέλα και τσαρούχια, όταν ομιλεί γιά τις τελετές και παρεμβαίνει στα της Ομογένειας ΗΠΑ.
Τέλος, θα απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό των ''αρίστων'', να στείλει τον υφυπουργό Εξωτερικών ''αρμόδιο για Απόδημους'', στην Αρκαδία, να βοσκά γιδοπρόβατα και να βάλει στην θέση του, τον μοναδικό και ανεπανάληπτο Τέρενς.
Πότε θα ζητήσει συγγνώμη από πρωθυπουργό, Ελλάδα, Ομογένεια;;;
Πέρασαν 7 μήνες από τότε που το ''kalami.us'' αποκάλυψε τις απάτες του πρ. υφυπ. Εξωτερικών, ιδιοκτήτη της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Ν. Υόρκης, Αντ. Διαματάρη, γιά το δήθεν... ''πτυχίο μάστερ από Κολούμπια''. Παραδέχτηκε και ο ίδιος την εγκυρότητα της αποκάλυψης και ''παραιτήθηκε'' (ουσιαστικά εκδιώχτηκε από τον πρωθυπουργό).
Είπε, ότι, μέσα Φεβρουαρίου ''θα'' παραλάμβανε το πτυχίο. Ακόμα δεν το είδαμε. Εκτός και αν το είδαν, ο συνεργαζόμενος με αυτόν, αρχιεπ. Ελπιδοφόρος και οι ''αυλοκόλακες'' Διαματάρη, δηλ. η πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον και ο γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη και το κράτησαν μυστικό.
Το ερώτημα: Αντί να βρίζει και να λασπολογεί όσους τον ''ξεβράκωσαν'', πότε θα αποκτήσει στοιχειώδη εντιμότητα, γιά να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, από τον πρωθυπουργό, από την Ελλάδα, από την Ομογένεια, γιά την -διαχρονική- απάτη που διέπραξε, γιά προσωπικό όφελος, εξευτελίζοντας -βασικά- τον απόδημο Ελληνισμό;;; (26 Ιουνίου '20) - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kι άλλο αρχιεπισκοπικό σκάνδαλο... Μπορεί να έχει νομικές επιπτώσεις
Αν αναρωτιέστε τι γίνεται ο ''φάδερ 'Αλεξ'', που είναι ανακατεμένος σε όλα τα σκάνδαλα Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, γνωστός και ως διαχρονικός ''εισπράκτορας'' του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου, σας ενημερώνουμε ότι είναι πολύ απασχολημένος με την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου πρόεδρου, Τζο Μπάϊντεν. Είναι συνέχεια στο τηλέφωνο, ζητώντας χρήμα γιά την προεκλογική εκστρατεία του Μπάϊντεν. Φυσικά, ενοχλεί ''λεφτάδες'' και λοιπούς αφελείς, ως ''παράγοντας'' της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου. Με την γνώση του αρχιεπίσκοπου και του πατριάρχη. 'Αλλοι πληρώνουν, αλλά ο ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσος) εμφανίζεται ως ''μεγαλο-παράγοντας''.
Δεν έχει σημσία αν η παρέμβαση στους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής γιά την ψήφο τους και το χρήμα τους, γίνεται υπέρ του Μπάϊντεν ή του Τραμπ ή οποιουδήποτε. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, που το δημιουργεί ο ίδιος άνθρωπος γιά δεκαετίες: Στέλεχος της Αρχιεπισκοπής, όπως ο π. Καρλούτσος, ΔΕΝ μπορεί να ενεργεί γιά λογαριασμό προεδρικού (ή άλλου υποψήφιου), επίσημα ή ανεπίσημα. Το απαγορεύει η νομοθεσία των ΗΠΑ, η σχετική με μη κερδοσκοπικές, μη φορολογίσιμες εταιρίες, όπως είναι η Αρχιεπισκοπή. Και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ενεργεί ως απλός ''πολίτης''.
Πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζονται (ή ήδη στάλθηκαν;;;) επιστολές-καταγγελίες, τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς τα επιτελεία Τραμπ και Μπάϊντεν, γιά την παρανομία και το ''ποιόν'' του ατόμου... Καλά ξεμπερδέματα...
Σημ.: Περιμένουμε να δούμε, αν ο Ελπιδοφόρος, έχει την δύναμη και την θέληση να μαζέψει ''εδώ και τώρα'' τον ''άτυπο αρχιεπίσκοπο'' π. Αλ. Καρλούτσο ή αν θα αδιαφορήσει. Αρκετά εξευτελίστηκε η Ομογένεια από τυχοδιώκτες και απατεώνες της βρώμικης κοινοπραξίας ''Αρχιεπισκοπή-Εθν. Κήρυκας''. Δεν χρειάζεται να συνεχίζεται η ίδια νοσηρή κατάσταση. (25 Ιουνίου '20)
Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές 3 Νοεμβρίου '20, ως Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ένα αίτημα να έχουμε: Αυτοκεφαλία Εκκλησίας μας στην Αμερική. Να απαιτήσουμε από υποψήφιους πρόεδρους, πολιτικούς ΗΠΑ, να στηρίξουν Aυτοκεφαλία. Η θλιβερή κατάσταση να παραμένουμε εκκλησιαστικά ευτελισμένο ''παραμάγαζο'' γιά τα συμφέροντα ενός διαιρετικού και φιλοχρήματου πατριάρχη, πρέπει να τελειώσει.
Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος και τα...''τεκνά'' του
Καλά θα κάνει ο αρχιεπίσκοπος ''Αμερικής'' (δηλ. ΗΠΑ), να διευκρινίσει δημόσια ποιοί είναι οι 5-6 νεαροί που έχει φέρει από την ''αδελφότητα Χάλκης'' και κατοικούν, μαζί του, ΜΕΣΑ στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Οφείλει -σύμφωνα με τον νόμο- ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης-εταιρίας ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'' να πει ποιοί είναι, τι δουλειά κάνουν και με τι ποσά πληρώνονται. Επειδή πληρώνονται από Αμερικανούς φορολογούμενους, μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. ''Πολλά λέγονται'' στην (κουτσομπόλα) Ν. Υόρκη γιά... ''τεκνά'', ας ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
Μπορεί να απαντήσει και μέσω του ανεπίσημου «όργανου Αρχιεπισκοπής-Πατριαρχείου», της εφημερίδας του απατεώνα***, πρ. υφυπουργού Εξωτερικών, στην Αστόρια, με τον οποίον συμπλέει (αυτοί οι δύο...ταιριάζουν).
*** 'Οταν κάποιος εξαπατά συνειδητά -διαχρονικά- τον πρωθυπουργό, την Ομογένεια, την Ελλάδα ως δήθεν κάτοχος ''μάστερ Κολούμπια'', γιά προσωπικό όφελος κάθε μορφής. είναι απατεώνας.
Γιατί διασύρεται η πρόεδρος Δημοκρατίας;;;
Δεν υπάρχει έστω ένας στο γελοίο υπ. Εξωτερικών και στην Προεδρία Δημοκρατίας, γιά να την ενημερώσει γιά καταστάσεις στις ΗΠΑ;;; Οι επαφές της μόνο με τον διαπλεκόμενο αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, που εκπροσωπεί το 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του -που πληρώνουν χρονιάτικη συνδρομή- τι μήνυμα θέλουν να περάσουν στην Ομογένεια;;; Δεν γνωρίζει ότι στις ΗΠΑ, η σκανδαλιάρα, απατεωνίστικη, φιλοχρήματη Αρχιεπισκοπή έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, η Ομογένεια ''της γύρισε την πλάτη'' και ο Ελπιδοφόρος διαπλέκεται με Καρλούτσο-Κατσιματίδη και Διαματάρη, με στόχο ΜΟΝΟ το χρήμα της Ομογένειας;;; Είναι τόσο πολύ άσχετη με Ομογένεια, γιά να νομίζει ότι ο Ελπιδοφόρος δήθεν...''εκπροσωπεί'' τον Ελληνισμό ΗΠΑ ή έτσι της είπαν;;;
Μήπως, η πρόεδρος Δημοκρατίας, θα πρέπει να τηλεφωνήσει και στον αντιπρόεδρο του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου, Γιάννη Κατσιματίδη που έκανε την ''τεράστια'' δήλωση ότι στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, με αφορμή την δολοφονία Floyd «οι διαδηλωτές (70% λευκοί), ήταν ''υποκινούμενοι'' και ''κατευθυνόμενοι''... ''εγκληματίες'', που ''ήταν φυλακή'' (συνελήφθηκαν στις διαδηλώσεις), όπου και πρέπει να επιστρέψουν»;;;
'Ωρα είναι να τηλεφωνήσει και στον... Διαματάρη, γιά να εκφράσει τον ''θαυμασμό'' της. Και μετά στον παπα-Καρλούτσο. Γιά να συμπληρωθεί η ''αγία τετράδα'' που ταλαιπωρεί κι ευτελίζει την Ομογένεια ΗΠΑ... (19 Ιουνίου '20)
Απόδημος Ελληνισμός και ''καραγκιόζηδες'' πολιτικοί
Διαβάζουμε στο θλιβερό κρατικό ''Πρακτορείο Ειδήσεων'' (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τα ακόλουθα, απίστευτα (15 Ιουνίου '20):
«Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν μία ''άλλη Ελλάδα'', καθώς είναι πάνω απο 10.000.000, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, όπως τόνισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος γιά Απόδημους), Κώστας Βλάσης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν». (Σημ.: Ο απόδημος Ελληνισμός πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια)
Και συμπληρώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι ο απόδημος ελληνισμός βρισκόταν ''εν υπνώσει'', με ευθύνη της πολιτείας, αλλά τώρα βλέπει πως η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει τον απόδημο ελληνισμό, στηρίζει τις προσπάθειές του και γι' αυτό είναι αισιόδοξος για την επαναδραστηριοποίησή του». (Σημ.: Δεν είναι η πρωτη φορά που ο περιφερειάρχης λέγει ΒΛΑΚΕΙΕΣ γιά απόδημο Ελληνισμό).
Καταλάβατε τι παθαίνουμε όταν με τον απόδημο Ελληνισμό ασχολούνται -και κάνουν ''βαρύγδουπες δηλώσεις''- άσχετοι ''καραγκιόζηδες'' 'Ελληνες πολιτικοί;;;
O πρόεδρος Τραμπ τα κατάφερε... Ολοκληρώθηκε το τείχος. 'Οχι στα σύνορα, αλλά γύρω από τον Λευκό Οίκο, γιά να μην ενοχλείται από το λαό, που διαδηλώνει κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, καταδικάζοντας και την υπέρμετρη αστυνομική βία.
Yπογραφή: Πρόεδρος (Emeritus & ''Summa Cum Laude'')
https://www.kalami.us/2020/sxolia/kalamo-rapismata.html