Κυριακή, Ιουλίου 5

Ακούστε τι λέει η αστεφάνωτη του Τσίπρα για την Εξουσία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

30050207_ip_760795_MEGARO_M_31-12-2017_1515049927567
Κλάματα και ουρλιαχτά τωρα!
Ακούστε τι λέει η αστεφάνωτη του Τσίπρα για την Εξουσία και τα Μέσα Ενημέρωσης. Λέτε να ήταν και αυτή στο κόλπο με τον Νίκο Παππά; (Διαβάστε όλη την βρώμικη μπόχα ΕΔΩ )
Διευκρινίζουμε ότι η κυρά Μπέτυ μας παραχώρησε το ελεύθερο να της κάνουμε κριτική δίνοντας η ίδια την ποικιλτική συνέντευξη που θα δείτε παρακάτω. Στο παρελθόν καμία άλλη σύζυγος – σύντροφος Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν τόσο προκλητική.
Ξημερώνει 5η Ιουλίου, η ημέρα που κάθε χρόνο από το 2015, μετά το διχαστικό δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα, η σύντροφος του, καθηγήτρια -πλέον- Περιστέρα Μπαζιάνα βάζει τα κλάματα.


Την αποκάλυψη αυτή την είχε κάνει η ίδια μιλώντας σε εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και για όσους δεν κατάλαβαν να θυμίσουμε ότι η κυρία Μπαζιάνα, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα είχε πει σε συνέντευξή της, κληθείσα να σχολιάσει το περιβόητο δημοψήφισμα του 2015, ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια «δημοκρατία» των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο;» αναρωτιόταν η κ. Μπαζιάνα.

Επίσης, θυμόμαστε την Μπέτυ Μπαζιάνα να αναφέρεται στο δημοψήφισμα να και λέει πως ο Τσίπρας «έκανε αυτό που κάθε δημοκράτης, αριστερός πολιτικός θα έκανε: ρώτησε τον λαό που τον εξέλεξε προκειμένου να αντισταθεί «να υπογράψω;» και ο λαός μας απάντησε περήφανα «όχι» παρόλη τη βία εκείνης της κρίσιμης εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα, την απίστευτη προπαγάνδα, τότε που το παλιό σύστημα έπαιζε τα ρέστα του (…). Ο Τσίπρας έχοντας ρωτήσει τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα έφυγε να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές μια καλύτερη συμφωνία. Είχε πάρει καθαρή εντολή δικαιότερης συμφωνίας, όχι εντολή ρήξης ή εξόδου από την Ευρώπη ή το ευρώ. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν σαφές «συμφωνείτε με την πρόταση των δανειστών;». Στηριζόμενος στο κρυστάλλινο όχι του ελληνικού λαού επέστρεψε με μια συμφωνία που ήταν μακριά από αυτό που οραματιζόταν αρχικά. Έκανε έναν συμβιβασμό, όχι όμως ταπεινωτικό. Έναν συμβιβασμό που πίστευε ότι είχε προοπτική. Να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας», θεωρούσε τότε η κ. Μπαζιάνα.

Για την κ. Μπαζιάνα, αυτή η υποτίμηση της λαϊκής θέλησης, δεν έγινε από τον Τσίπρα. Δεν φταίει γι’ αυτό ο σύντροφος της. Αλλά οι κακοί δανειστές. Οι Ευρωπαίοι. Αυτούς κατονομάζει ως υπεύθυνους της απίστευτης αριστερής κωλοτούμπας.

Η κυρία Μπαζιάνα έδωσε μια καθαρά πολιτική συνέντευξη, στην οποία μίλησε για την Αριστερά, τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα, τη δουλειά της στο πανεπιστήμιο, ακόμη και για την καταγωγή της.
Από όλα όσα είπε, δύο σημεία προκάλεσαν μεγαλύτερη αίσθηση: η αναφορά της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία και η φράση της ότι κάθε 5η Ιουλίου, στην επέτειο του δημοψηφίσματος δηλαδή, κλαίει.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα ηχητικά αποσπάσματα από την εν λόγω πολυσυζητημένη συνέντευξη.
Ακούστε τα παρακάτω:
«Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή…»
«Μια κατάσταση που λες δεν πάει άλλο. Μας οδηγούνε να υποχρεωνόμαστε σαν λαός σε θυσίες οι οποίες δεν βγάζουν πουθενά, δεν κάνει κανείς πίσω γιατί αυτή είναι η γραμμή των ισχυρών και πρέπει να συνεχίσεις. Το παλαιότερο προσωπικό τι έλεγε; ότι θέλετε, ένας λαός που δεν άντεχε και ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε δεν πάει άλλο, μια φωνή που δεν ακουγόταν πουθενά γιατί τα μέσα τα είχαν και τα έχουν ακόμη οι παλαιότεροι».
«Δεν πρέπει να αδικούμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνες τις στιγμές, προσπάθησε προσπάθησε με μεγάλη ειλικρίνεια, γιατί αυτό δεν συμμερίζομαι όσους λένε ότι πρόδωσε. Δεν πρόδωσε. Πήρε στα χέρια του μια κατάσταση που είχε χρωστούμενα το τεφτέρι και έπρεπε να τα φέρει πιο κοντά σε αυτά που πίστευε και τα κατάφερε. Απεναντί του είχε μια οργανωμένη γραμμή, αδιέξοδη, το παραδέχονταν, το παραδέχονται και σήμερα…».
Διάσπαση που είπες το 2015 ήταν πολύ σημαντικό θέμα. Δεν θα σου μιλήσω με όρους τρέχουσας πολιτικής. Η ιστορία αυτή σε πλήγωσε είτε είσαι ένας αριστερός που δεν είσαι οργανωμένος στον ΣΥΡΙΖΑ είτε είσαι οργανωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχεις μια θέση ευθύνης, μια ιστορία που πλήγωσε και κατά τη γνώμη μου αυτή η πληγή δεν έχει κλείσει ακόμη.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/2359-%ce%9f%ce%a5%ce%a1%ce%9b%ce%99%ce%91%ce%a7%ce%a4%ce%91-%ce%a6%ce%a9%ce%9d%ce%95%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%a1%ce%95%ce%a3-%ce%a4%ce%a9%ce%a1%ce%91-%ce%91%ce%a0%ce%9f/