Κυριακή, Ιουλίου 12

ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! Μητροπολίτης Πειραιώς προς Μητσοτακη! “Επιτέλους…”

serafim
«Ο σχεδιασμός του προέδρου Ερντογάν ολοκληρώθηκε» είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δηλώσεις του στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Ο κ. Σεραφείμ έθεσε ως πρόταση προς την Πολιτεία τρία συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να δοθεί απάντηση στην προκλητικότητα του Ερντογάν.

Η δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο σχεδιασμός του προέδρου Ερντογάν ολοκληρώθηκε. Η λεγομένη Δικαιοσύνη της γείτονος χώρας απεδείχθη άθυρμα στην εξουσία του αναθεωρητού, νεοοθωμανού νέου χαλίφου του σουνιτικού Ισλάμ, του κ. Ερντογάν.
Είναι μια βαθιά προσβολή στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό γενικότερα. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και πολιτεία να απαντήσει με τρεις τρόπους.
– Πρώτον να αναστείλει την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.
– Δεύτερον να καταργήσει τα προξενεία Αδριανουπόλεως και Σμύρνης για να αναγκαστεί η Τουρκία, όπως προβλέπεται στο διεθνές δίκαιο, να αποσύρει τα δικά της προξενεία στην Κομοτηνή και τη Ρόδο.
-Τρίτον να ζητήσει να εφαρμοστεί, επιτέλους, η ποσόστωση που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και τους τουρκογενείς που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.
Με αυτά τα τρία μέτρα θα μπορούσε να απαντήσει η χώρα μας στην τουρκική προκλητικότητα με πολύ δυναμικό τρόπο. Αν περιοριστούμε σε δηλώσεις, το τεράστιο πρόβλημα εις βάρος της πατρίδας μας, του έθνους και της πίστης, θα μείνει δυστυχώς αναπάντητο.
Αυτά τα τρία μέτρα θα είναι η πιο σωστή απάντηση στην προκλητικότητα Ερντογάν και ένα μάθημα για να καταλάβει ότι πια οι καιροί πέρασαν και δεν βρισκόμαστε στο 1453 αλλά στο 2020».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς διευκρίνισε ότι αναφερόμενος σε «τουρκογενείς» δεν αναφέρεται στους μουσουλμάνους συνέλληνες, αλλά σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα, όσοι αισθάνονται Τούρκοι να πάνε στην μητέρα πατρίδα τους συντόμως» είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς.
makeleio.gr