Σάββατο, Ιουλίου 18

Όλος ο παράλογος ΣΥΡΙΖΑ σε μια ερώτηση

Του Μανόλη Καψή 
Η ερώτηση υπογράφεται από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η πρωτοβουλία για την "παρέμβαση- βόμβα” είναι του Σωκράτη Φάμελλου. Εγγύηση.
Έρχεται να ταράξει τα νερά, λίγες εβδομάδες μετά την πανηγυρική έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, μια επένδυση συμβολική της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά και της ανικανότητας του κόμματος της "ριζοσπαστικής” να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Εγκλωβισμένος καθώς ήταν (και είναι) στις ιδεολογικές εμμονές του για το κέρδος, την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις.
Όπως γράφει η "Αυγή" "εκτός από το επικοινωνιακό φιάσκο της κατεδάφισης μόνο πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων στο Ελληνικό, ένα χρόνο
μετά τη διάψευση της προεκλογικής δέσμευσης του κυρίου Μητσοτάκη, ότι θα έλυνε το θέμα σε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, σαράντα ένα (41) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, θέτουν και ερώτημα νομιμότητας των κατεδαφίσεων που πραγματοποιήθηκαν”. Μάλιστα. Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις, αλλά ταυτόχρονα θέτουν θέμα νομιμότητας των κατεδαφίσεων. Γιατί ως γνωστόν τα αυθαίρετα δεν κατεδαφίζονται έτσι αυθαίρετα. Πάμε παρακάτω για να μην τρελαθούμε αμέσως.
Όπως αντιλαμβάνεται ακόμα και ο τακτικός αναγνώστης της "Αυγής", σύμφωνα με το κόμμα της "ριζοσπαστικής”, η εκδήλωση προ ημερών στο Ελληνικό με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη -για την έναρξη των εργασιών της επένδυσης- ήταν "φιάσκο”, επειδή κατεδαφίστηκαν μόνο 5 από τα 900 αυθαίρετα κτίσματα στον χώρο. Τώρα αν αμφιβάλλετε ότι στο Ελληνικό υπάρχουν 900 αυθαίρετα, καλά κάνετε. Αλλά δεν υπολογίζετε τα κοτέτσια. Σφάλμα.
Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερούν υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμελλος και η "Αυγή". Γεγονός που επισημαίνει εμφαντικά στην επόμενη αράδα του ρεπορτάζ η καλή εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "ένα χρόνο μετά, διαψεύδεται η προεκλογική δέσμευση του κυρίου Μητσοτάκη ότι θα έλυνε το θέμα” σε χρόνο ρεκόρ. 
Η κριτική θα είχε κάποιο νόημα, αν δεν προέρχονταν από το κόμμα που καθυστέρησε επί σχεδόν 5 ολόκληρα χρόνια την επένδυση, ανακαλύπτοντας αρχαιολογικούς θησαυρούς κάτω από την πίστα, κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας που δεν πρέπει να κατεδαφιστούν και χίλιες δυο κωμικές δικαιολογίες για να μην προχωρήσει η επένδυση και να γίνει το χατίρι των συνδικαλιστών, επίσης εμμονικών, αρχαιολόγων.
Αλλά η αποκορύφωση του παραλογισμού του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αμέσως μετά. Οπως γράφει πάντα η καλή "Αυγή" -την οποία παρακολουθώ επισταμένως, διότι προφανώς δεν θέλω να χάσω καμία από τις ερωτήσεις του Σωκράτη Φάμελλου όπως αντιλαμβάνεστε...- "μετά λοιπόν από τις φωτογραφίες και τα πλάνα του κυρίου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο που "στήθηκε" εικονικά στο Ελληνικό, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Lamda Development και το ελληνικό δημόσιο να μην έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, δημοσίευμα της εφημερίδας στις 04.07.2020, αποκαλύπτει ότι οι εν λόγω κατεδαφίσεις έγιναν πριν εκδοθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση”.
Αφήστε "το εργοτάξιο που στήθηκε εικονικά”, αν και ακόμα και η "Αυγή" αποδέχεται ότι έγιναν οι πρώτες έστω κατεδαφίσεις. Υποθέτουμε ήταν και αυτές εικονικές. Μήπως όμως ήταν παράνομες; "Συγκεκριμένα, γράφει η 'Αυγή', η Απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης με την οποία εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοταξίου Μητσοτάκη, αναρτήθηκε στις 11.30, αφού δηλαδή ο κύριος Μητσοτάκης είχε βγάλει το γιλέκο και το προστατευτικό του καπέλο και είχε αποχωρήσει από το Ελληνικό”.
Με δύο λόγια η ανάρτηση καθυστέρησε λίγες ώρες, συνεπώς οι κατεδαφίσεις (εικονικές ή όχι θα σας γελάσω...) ήταν παράνομες. Παραλογισμός; Αυτονόητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εικονικές κατεδαφίσεις, τον κατηγορεί ταυτόχρονα και για παράνομες κατεδαφίσεις. Επειδή υπάρχει διαφορά ώρας, ανάμεσα στην έναρξη των εργασιών και στην ώρα ανάρτησης της απόφασης για τη λειτουργία του εργοταξίου. Που είναι εικονικό! 
Αλλά ο απόλυτος παραλογισμός έρχεται στο τέλος. Οταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο "να καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όλα τα σχετικά με την κατεδάφιση έγγραφα, ώστε να αποδείξουν εάν οι εικονικές κατεδαφίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν τελικά σύννομα.”
Θα μου πείτε πώς οι εικονικές κατεδαφίσεις μπορούν να είναι σύννομες ή παράνομες; Αφού είναι εικονικές. Και πώς μπορούν να είναι παράνομες μόνο και μόνο γιατί καθυστέρησε λίγες ώρες (η λεπτά;) να δημοσιευθεί η απόφαση; Και σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθυστερεί ή δεν θέλει και χαρακτηρίζει τις κατεδαφίσεις παράνομες;
Ψιλά γράμματα για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον παράλογο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.capital.gr