Τετάρτη, Ιουλίου 22

«Φοβάμαι…» Καμπανάκι τρόμου τώρα από τον Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον!

mixalis-ignatiou-psixopathis-erntogan-etoimazetai-polemo-politikoi-paizoun-topi-tous
Aν όντως η Τουρκία προχωρά στην ύστατη πρόκληση πριν το θερμό επεισόδιο, πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε ξανά στιγμές Ιμίων, μόνο που στη θέση του Μπιλ Κλίντον βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο ανταποκριτής του «Έθνους» και του OPEN TV στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου κληθείς να σχολιάσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την απόφαση της Τουρκίας να εκδόσει NAVTEX στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Όσον αφορά το ποια στάση θα ακολουθήσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αν δηλαδή θα καταδικάσει τις κινήσεις της Τουρκίας ή όχι, ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τι θα πράξει γιατί έχω πάντα στο μυαλό μου τον τρόπο με τον οποίο πρόδωσε τους Κούρδους, οι οποίοι πολέμησαν για την Αμερική, έχασαν ζωές για την Αμερική και αυτή η στάση με προβληματίζει πολύ».
«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η αμερικανική διπλωματική και στρατιωτική υπηρεσία θα πράξει το καθήκον της.
Και ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) και ο επικεφαλής του Πενταγώνου (Μαρκ Έσπερ) πιστεύω ότι θα αντιδράσουν.
Άλλωστε ο κ. Πομπέο θα πρέπει να σεβαστεί και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Νίκο Δένδια τον περασμένο Οκτώβριο», υποστήριξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο λόγος που ο ανταποκριτής του «Εθνους» και του OPEN TV αναφέρθηκε στην αντίδραση που αναμένουμε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο είναι επειδή «πρόσφατα είχαμε μια ενημέρωση στην οποία πληροφορήθηκαμε τις αμερικανικές ανησυχίες και όχι μόνο.
Ειπώθηκε χαρακτηριστικά (από την αμερικανική πλευρά) ότι εμείς ήμασταν σαφείς για τις προσδοκίες μας στα ιδιωτικά μας μηνύματα προς την Τουρκία.
Θα περιμέναμε όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο να συμπεριφέρονται και να υποστηρίζουν το Διεθνές Δίκαιο και να ενεργούν με τρόπο που να ευνοεί την ασφάλεια.
Είμαστε αρκετά σαφείς στις συζητήσεις μας με τους Τούρκους εταίρους μας για τις ανησυχίες μας».
Το βασικό πλεόν ερώτημα είναι ποια θα είναι η τουρκική απάντηση.
«Αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά των Τούρκων αξιωματούχων αλλά και από τις πράξεις τους μέχρι και σήμερα οι αμερικανικές παρεμβάσεις που περιέγραψε ο αξιωματούχος δεν έπιασαν τόπο, εκτός και αν αυτό το παιχνίδι των συνεχόμενων τουρκικών απειλών παίζεται για να αναγκάσουν να καθίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να δεχθεί έναν συμβιβασμό», υποστήριξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.
 makeleio.gr