Δευτέρα, Ιουλίου 6

ΚΙΤΣΟΣ ο ΚΟΡΙΟΣ: Ο μινιμαλιστής «αρχισοφός» κύριος Ροζάκης

Κόντρα στο κοινό αίσθημα τα ανεκδιήγητα που εκστόμισε ο κύριος καθηγητής
Ο Χρήστος Ροζάκης για τον οποίο τόσο σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας των απίστευτων δηλώσεών του ότι το Καστελλόριζο είναι «απομονωμένο» από την Ελλάδα και ότι η χώρα μας διατηρεί μαξιμαλιστικές θέσεις στα ελληνοτουρκικά, δεν είναι άγνωστος.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε τοποθετήσει ως υφυπουργό Εξωτερικών ο Κώστας Σημίτης, αυτός που είχε ομηρικές διαφωνίες με πολλούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο εμβληματικός ΥΠ.ΕΞ. της Χαριλάου Τρικούπη, Γιάννης Καψής,
ενώ από μερίδα του Τύπου της εποχής είχε κατηγορηθεί για εθνική μειοδοσία!!!
Ακόμη και αν στην «γαλάζια» κυβέρνηση… λιμπίστηκαν τη δεδομένη (για να είμαστε δίκαιοι) επιστημοσύνη του 79χρονου καθηγητή και διπλωμάτη, αυτό δεν αναιρεί την επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται επιλογή να παραμένει ο Χρ. Ροζάκης επικεφαλής της ομάδας τεχνοκρατών που συμβουλεύει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Διότι τα ανεκδιήγητα που εκστόμισε ο κύριος καθηγητής δεν τα είπε ακριβός ως απόμαχος ιδιώτης. Μέχρι της 7 Ιουνίου  (σ.σ. εκ των υστέρων έμαθε το ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία κι αφού φούντωσαν οι αντιδράσεις) είχε την  επίσημη ιδιότητα του ειδικού επί των εθνικών θεμάτων. Κι αυτά θα κάνουν σημαία –αν δεν τα έχουν κάνει ήδη– οι Τούρκοι.
Ας τον χαίρονται, λοιπόν, τον κ. Ροζάκη όσοι συνεχίζουν να προστρέχουν στον… μινιμαλιστή αρχισοφό για συμβουλές υποχωρητικότητας και παραχωρήσεων. Μόνο να μας κάνουν τη χάρη να σταματήσουν αυτό το αστείο με την ξαφνική πτώση από τα σύννεφα διότι εκτός από εθνικά επιζήμιο δεν βγάζει και καθόλου γέλιο πια…