Τετάρτη, Ιουλίου 8

Στη χώρα της ... ηλεκτρονικής πλατφόρμας...

Όπου δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα...

Στη χώρα της πλατφόρμας.
Καμία πλατφόρμα δε λειτουργεί σήμερα.
Όλες έχουν πέσει εκτός του taxis
Και αυτό επειδή απέχουν τα λογιστικά γραφεία.
Αλλιώς...
Και η κουτσή Μαρία θέλει κοινωνικό τουρισμό ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα θέλει διορισμό σε ΟΤΑ και άλλες Δημόσιες υπηρεσίες για κοινωφελή εργασία οκτάμηνης διάρκειας.
Όσοι απομένουν κάνουν αίτηση μέσω ΑΣΕΠ για τη προκήρυξη 4Κ /2020.
Δικαιολογημένοι όλοι.
Έτσι τους βαράνε το ζουρνά έτσι χορεύουν.
Βόλεμα και ψίχουλα χωρίς εργασία από το κράτος πατερούλη.
Ποιός θα σας πληρώνει ρε παιδιά και με τι λεφτά;
Οι υπόλοιποι;
Που όλα τάχουν πάνω τους, εφορίες, ΕΦΚΑ και λοιπά χαράτσια;
Ειδικά τώρα που με τον «κοροϊδοιό» εκλιπαρούν κι αυτοί κάνα 800άρι από τον … «πατερούλη», μπας και βγεί κάνα έξοδο και δε χρεοκοπήσουν πλήρως;
Αν βρίσκετε ουσιαστικές διαφορές από τα πρώην κομουνιστικά καθεστώτα Ρουμανίας, Βουλγαρίας και λοιπών πρώην σοβιετιών παρακαλώ να μου το τεκμηριώσετε με σχόλιά σας .
Γιατί επειδή είχα τη τύχη να επισκεφθώ αυτές τι χώρες πολλές φορές στο παρελθόν, προσωπικά δε βλέπω ουσιαστικές διαφορές.
Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αύξηση της κρατικής εξάρτησης και του όποιου ιδιωτικού τομέα έχει απομείνει στη χώρα.
Στο τέλος η επιβίωση κάθε επιχείρησης θα εξαρτάται από τη κρατική ενίσχυση και τις χιλιάδες εγκυκλίους και όχι από τη διοίκηση, το μάρκετινγκ του προϊόντος ή υπηρεσίας και φυσικά την αγορά-πελάτες.
Το οικονομικό σενάριο που έρχεται απο Οκτώβρη που θα τελειώσουν τα καλοκαιρινά ψέματα είναι το χειρότερο ενώ η κατάσταση στην αγορά θα επιδεινωθεί πολύ πριν ανακάμψει.
Η χρόνια απουσία μεταρρυθμίσεων και κυρίως η παντελής απουσία απορρύθμισης και απλοποίησης (700 περίπου εγκύκλιοι αλλαγών το τελευταίο τρίμηνο και βαδίζουμε ακάθεκτοι) επιφέρει καθημερινά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για όσους επιβιώσουν.
Τα λεφτά που θα έλθουν από έξω ,μη γελιέστε, θα είναι δανεικά και όχι αγύριστα ενώ από το 2022 το κόστος κάλυψης θα είναι δυσβάστακτο, με ότι σημαίνει αυτό σε νέες αυξήσεις-επιβαρύνσεις σε φόρους για όλους.
Μια χώρα στη τρέλα της πλατφόρμας, μια χώρα στα κάγκελα για ηλεκτρονικό διορισμό, μια χώρα σε γενική ηλεκτρονική παράνοια.
Συγχαρητήρια σε όλους. Αυτοί είμαστε αυτό αξίζουμε.
Γεώργιος Αγαλιωτης
Φοροτεχνικος σύμβουλος επιχειρήσεων
shmantikanea.