Τετάρτη, Ιουλίου 8

ΤΟ ... ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ....

Kanye West President
Ιδού ο ... λαγός των Αμερικανικών εκλογών...

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Τα ΜΜΕ με έκπληξη παρουσίασαν χθες την ανάρτηση που έκανε στο twitter o ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, Kanye West, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως ανεξάρτητος με τη στήριξη του πολυεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.
Aπό υποστηρικτής του Τραμπ, λαγός των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών;
Προσωπικά, θυμήθηκα μια άλλη προεδρική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, αυτή του 1992.
Τότε εμφανίστηκε στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή ο Μπιλ Κλίντον, κυβερνήτης του Άρκανσο, προβάλλοντας ως μια νέα πολιτική προσωπικότητα που κέρδισε τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.
Η νίκη Κλίντον όμως ίσως να μην ήταν τόσο μεγαλειώδης αν δεν υπήρχε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ρος Περό ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Ο Χένρυ Ρος Περό από το Τέξας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Larry King στο CNN στις 20 Φεβρουαρίου του 1992 και ανακοίνωσε προς έκπληξη πολλών την υποψηφιότητά του.
Ο επιχειρηματίας έτυχε μεγάλης απήχησης από τα αμερικάνικα ΜΜΕ και τελικά κατάφερε να αφαιρέσει από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο τις ψήφους που έδωσαν τη νίκη στον Μπιλ Κλίντον, λειτουργώντας ως ο τέλειος λαγός στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ο ρόλος του West, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, ενώ η σύζυγός του Κιμ είχε επισκεφτεί το Λευκό Οίκο και προώθησε με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα των Αρμενίων.
Εδώ θα πρέπει να τονίσω πως σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ, δεν είναι γνωστό αν ο West έχει υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για να κατέβει στην κούρσα των εκλογών ως ανεξάρτητος καθώς η προθεσμία για την προσθήκη ανεξάρτητων υποψηφίων στην ψηφοφορία σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχει παρέλθει.
Άρα το ερώτημα (σε περίπτωση που τώρα θα υποβάλλει τα έγγραφα) και με κίνδυνο σε κάποιες πολιτείες να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο, είναι πού αποσκοπεί και ποιος οφελείται από την υποψηφιότητα του;
Το σίγουρο είναι πως ο West θα αποσπάσει ψήφους από το Δημοκρατικό κόμμα και πιο συγκεκριμένα από τον Μπάιντεν, γεγονός που στην τελική καταμέτρηση θα ευνοήσει μάλλον τον Τραμπ.
Kanye West 'only running for president to split Joe Biden vote and ...
Ο West είναι Αμερικανός ράπερ, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας.
Είναι γνωστός για την πρωτοπορία και τον πειραματισμό του, όπως εκφράζονται στη μουσική του, τη μεγάλη επιρροή του στη μοντέρνα κουλτούρα, την ποικιλία διαφορετικών ειδών μουσικής που έχει δημιουργήσει, την εμπλοκή του στον χώρο της μόδας, αλλά και την τρομερά αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του.
Θεωρεί τον εαυτό του άτομο που σκέφτεται ελεύθερα, αλλά λόγω αυτού έχει προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.
Έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy, έχοντας 69 υποψηφιότητες.
Πέρα από την καλλιτεχνική του καριέρα, ο West έχει κερδίσει δημοσιότητα μέσω των απόψεων του και του lifestyle του αλλά και της συζύγου του Kim Kardashian.
Kanye West Announces That He Is Running For President | About Her
Έχει προκαλέσει συχνές αντιπαραθέσεις για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια βραβεύσεων, για την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα κοινωνικά δρώμενα.
Το γεγονότα που απέσπασαν τα πιο πολλά σχόλια περιλαμβάνουν την καταγγελία του Προέδρου George W. Bush κατά τη διάρκεια μιας live τηλεοπτικής εκπομπής για τον Τυφώνα Κατρίνα το 2005, όπως και τη διακοπή του ευχαριστήριου λόγου της τραγουδίστριας Taylor Swift στα 2009 MTV Video Music Awards.
O Kanye ήταν ο πρώτος γνωστός ράπερ που έδειξε δημόσια υποστήριξη για τους ομοφυλόφιλους.
Επίσης, προκάλεσε αντιπαράθεση όταν αποκάλεσε τον εαυτό του θεό, όταν υποστήριξε πως η δουλεία είναι επιλογή και όταν εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο West είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες στον κόσμο της σύγχρονης μόδας, έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Nike, η Louis Vuitton και η A. P. C.
Το 2013 ξεκίνησε τη διάσημη συνεργασία του με την Adidas με το όνομα YEEZY, η οποία παραμένει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και πολυσυζητημένες σύγχρονες μάρκες ένδυσης.
O West είναι επίσης ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας DONDA.
Το 2014 παντρεύτηκε την τηλεοπτική προσωπικότητα Kim Kardashian, γεγονός που έλαβε εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.
Μαζί έχουν 4 παιδιά.
Μουσικοί όπως ο Λου Ριντ, ο Έλτον Τζον και ο Πολ ΜακΚάρτνει έχουν δηλώσει πως είναι οπαδοί του Kanye και έχουν συνεργαστεί μαζί του.
Ο Kanye είναι επίσης γνωστός για τα φαντασμαγορικά live shows του.
ΠΗΓΗ
 shmantikanea.