Δευτέρα, Ιουλίου 27

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ...


Συγγραφέας: Γεράσιμος Σαλτός
   Η νοσταλγική αναβίωση ενός ανεκπλήρωτου έρωτος, βοηθά τη ψυχή να ηρεμεί, αναπολώντας το "ιδεώδες" που δεν έζησες, το δε μυαλό ν' απεγκλωβίζεται απ' τη σκληρή πραγματικότητα της τωρινής κατάστασής σου (συμβίωσης), με τη φαντασίωση μιας αγάπης που δεν ευτύχησε
να ευδοκιμήσει.

Η "τελειότητα" του προσώπου που αγάπησες και δεν είστε τώρα μαζί παραμένει αναλοίωτη, από την αίσθηση μιας γλυκιάς ψευδαίσθησης, ότι εάν το είχες κοντά σου, θα ήταν όλα υπέροχα και τέλεια.

Πόσος πόνος μπορεί να κρύβεται πίσω από μια νοσταλγία αγάπης αλλά και πόση "συντριβή" μπορούν να καλύπτουν δύο όμορφα μάτια, που ξέρεις ότι δεν θα σε ξανακοιτάξουν ποτέ, όπως εσύ τα ζωντανεύεις κάποιες νυχτιές, στα όνειρά σου.
Αν και απορίας άξιον... για σένα είναι το μοναδικό σου "καταφύγιο", τις ώρες που πνίγεσαι στη σιωπή και δεν αντέχεις τη λάθος επιλογή της καρδιάς σου.
Και τι δεν κάνει ο άνθρωπος, για να ξεφύγει -έστω για λίγο- από μια πραγματικότητα που αδυνατεί να αποδεχτεί ή να αντιμετωπίσει;
Κάτι τέτοιες στιγμές, η νοσταλγία ακουμπά τρυφερά στην καρδιά...και η φαντασία καλύπτει κενά και απουσίες.
..........................................................................
Η νοσταλγική αναβίωση ενός ανεπλήρωτου έρωτος ό,τι κι αν σου καλύπτει, δεν φτάνει να σε κάνει ευτυχή και χαρούμενο.
Κι όσο είσαι ακόμη ζωντανός, η ζωή σου χρωστά πολλές ευκαιρίες για να βιώσεις ένα ολοκληρωμένο έρωτα, μια δοτική αγάπη.
Μια αγάπη που μπορεί και να είναι μπροστά στα μάτια σου...να ζεις τώρα μαζί της...κι εσύ απλά να μη την βλέπεις, ίσως(😉 γιατί δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει η αγάπη...ίσως(😉 γιατί δεν έχεις μάθει να αγαπάς ούτε εσένα.
Gerasimos Saltos/