Πέμπτη, Ιουλίου 23

ΝΤΡΟΠΗ! Θέλουν σπίτια για τους Τούρκους μουσουλμάνους, αφήνοντας στην ΦΤΩΧΕΙΑ ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και 30 χρόνια παρατημένοι…
Μία ιδιότυπη φαβέλλα (φτωχή συνοικία) Ελλήνων του Πόντου βρίσκεται στις Σάπες Ροδόπης, ξεχασμένη εδώ και χρόνια από το Κράτος. Παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε πολιτικών, εδώ και 30 χρόνια πάνω από 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μωρά ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε αυτή την παραγκoύπουλη.
Οι συγκεκριμένοι Έλληνες ήρθαν στην περιοχή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου είχαν καταφύγει οι πρόγονοί τους για να γλυτώσουν από τις σφαγές των Νεότουρκων του Κεμάλ.

Την ίδια ώρα αριστεροί και αριστερόστροφοι διεθνιστές ζητούν σπίτια για μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας!


Οι οικισμοί παλιννοστούντων Ποντίων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στη Βόρεια Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ελληνικού κράτους για την υποδοχή και εγκατάσταση πληθυσμών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στις παραμεθόριες περιοχές. Στους οικισμούς αυτούς εγκαταστάθηκαν οικογένειες που προέρχονται από την ευρύτερη ελληνική διασπορά των παρευξείνιων κρατών και έχουν κατά κανόνα καταγωγή από τους Έλληνες του Πόντου της Μικράς Ασίας.

Από τα μέσα την δεκαετίας του 1980 και κυρίως μετά την αλλαγή πολιτικής από τις χώρες προέλευσής τους, επιτράπηκε η ελεύθερη διακίνησή τους και ένας μεγάλος αριθμός μετανάστευσε στην Ελλάδα.

Η ελληνική πολιτεία τους ονόμασε “παλιννοστούντες” και τους έδωσε την δυνατότητα εγκατάστασης στην Ελλάδα ως έλληνες πολίτες. Παράλληλα δημιούργησε στο Υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.) το οποίο ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1991 και καταργήθηκε την 4η Δεκεμβρίου 2002.

Μία από τις δραστηριότητες του Ιδρύματος αυτού ήταν η χωροθέτηση και ο συντονισμός της κατασκευής νέων και αξιοποίησης υπαρχόντων οικισμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και κυρίως σε μεθοριακές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης με σκοπό την ενίσχυση του ελληνορθόδοξου πληθυσμού.

Αν και δεν υπήρχε περιορισμός στον τόπο εγκατάστασης των παλιννοστούντων, υπήρχε πολιτική κατεύθυνσής τους σε συγκεκριμένες περιοχές μέσω κινήτρων όπως φοροαπαλλαγές και απόκτηση κατοικίας με ευνοϊκούς όρους.



Δείτε το βίντεο:

.ksipnistere.com/